Thursday, November 29, 2007

Кмет и топ-модел























В живота си обикновено избягвам да завиждам на властниците.
Това е добрата позиция, защото осигурява душевен комфорт, а и дава възможност за солидна доза оптимизъм от време на време.
Вчера обаче за първи път демоничния пламък на завистта към столичния кмет ме прониза. Прочетох някъде, че Бойко Борисов щял да се срещне с топ-модела Ева Хрецигова. Ето това си е за завиждане. Ева Херцгова е един рус блян, една жена, която намеква, че в тази вселена все пак са възможни и съвършените неща. Но като обмислих добре ситуацията стигнах до извода, че подобна среща крие рискове за Бойко Борисов.
Мъжете принципно не се отличават с много сдържана фантазия. Дори и кратка среща с красива блондинка вероятно би замъглила политическия поглед на кмета. Кой тогава ще говори за предсрочни избори и постоянно ще чертае планове по медиите как ще се случат? Кой ще обвинява тройната коалиция за дъждовете, залезите и липсата на български хитове по МТВ? В този смисъл Ева Херцигова днес е основната опасност за ГЕРБ. Тя може да пречупи летящия старт на тази формация като отклони лидерът й от правия път.
От тези мисли стигнах и до друг извод. Бойко Борисов и Ева Херцигова си приличат като обществени фигури. Никой не се вслушва особено в това, което казват, защото в повечето случаи то не се родее с върховете на мъдростта. Кметът и топ-моделът са натоварени по-скоро с визуални задачи - тяхната функция е да демонстрират, да бъдат иконични, да служат като плакат. Останалото трябва да се подразбира. Но все пак, ако трябва да избирам - аз съм спечелен за каузата на Ева Херцигова. Надявам се повече хора да направят моя избор. Светът ще бъде нормално място когато топ-моделите вземат надмощие над ченгетата....

2 comments:

Ани Адамова said...

Ева Херцигова е със социалистически убеждения, така че току-виж е убедила неформалния лидер да се коалира с БСП на следващите избори.
Ето доказателство за соцвъзгледите на модела и в частност компанията, заради която е в България :)
http://www.az-jenata.com/?page=article&aid=5533

hristo kostov said...

Саше,
де да беше го публикувал и в нашия вестник, в който работим. Не за друго, а за да го прочетат повече хора!