Monday, August 01, 2016

Сезонът на Доносника




Едва ли има нещо на света, което един доносник да мрази повече, от това доносът му да получи публичност.
Доносът е тревожен жанр. Той представлява патология на ума и неприятен аромат на характера. И заради това Евгени Михайлов - Доносника вече се пържи в собствения си лют сос. Тези дни видях, че неговата психиатрична групичка е пуснала и петиция в подкрепа на доноса му. Но нещо каузата цикли - за 2 дни в петицията са се разписали 1191 души. Огромна част от подписалите, защото знаят, че участват в сатанинско хоро и са скрили своите имена. Все пак трудно е да подкрепиш доносник с името си. Нечистоплътно е.
Да не говорим за това, че част от хората, например псевдоученията и псевдоисторикът Георги Боздуганов присъства на три или четири места в подписката. Това говори за сериозно разтрояване и разчетворяване на неговата личност и си мисля дали случаят не е достатъчно сериозен, за да бъде сезирано Здравно министерство.

Тази петиция освен преброяване на ултрапсиходесните зайци обаче разкрива и един друг много интересен факт. Сред личностите изведени на преден план, които подкрепят Доносника ми направи впечатление името - Алекс Нюман, който е журналист в “Ню Америкън". Това име ми е трудно да го забравя.
Нюман беше автор на една статия, озаглавена: "Българският комунист и шеф на ЮНЕСКО Ирина Бокова може да оглави ООН", която се появи в края на август 2015 година. Още тогава в този неприятен и противен текст ми направи впечатление българската стилистика на обвиненията. Защото в текста на Нюман Бокова беше виновна за две неща - че дъщеря на баща си и, че е завършила в Москва (между другото - я попитайте Доносника къде е завършил и той). Абсолютен бг-донос, но украсен с американско високомерие.
Още тогава бях убеден, че някакъв си кукудесен янки няма откъде да напише такъв текст, ако не са му дадени опорни точки. Сега става ясно, че доносничеството на Танкиста има по-дълбоки корени и започнало от по-отдавна. Това мазно и лигаво предателство на всички национални интереси има дълбоки корен. Очевидно е, че говорим за озлоблението на дребния и неуспял човек, на кариериста, чийто мечти винаги са стигали до това да приватизира киноцентъра в Бояна, но който се провали в тази своя мисия и сега живее с усещането, че целият му живот е безсмислен и заради това се е отдал на любимия си жанр, благодарение на който е оцелявал при всеки режим.

Текстът на Нюман беше един от първите знаци, че някаква част от българското психодясно е готово да се бори със зъби и с нокти, но да направи всичко възможно да прецака единствената избираема кандидатура на България за този висок пост. И защо е така, ще попитате вие? Тук има нещо повече от озлоблението на неуспелите доносници. Това е яркият страх, абсолютният ужас от това, че ако Бокова успее, светът ще даде ясен знак, че пет пари не дава за маниите на нашите лабораторни антикомунисти. Доносът идва като оръжие на отчаянието, като потен знак за безкраен ужас, защото успехът на Бокова ще е сравним с това някой да изпръска три тона киселина в дупка с хлебарки. От тях няма да остане абсолютно нищо. Последното им основание за живот ще бъде безжалостно разкъсано, а тогава дори и доносите няма да бъдат спасение от безкрайния ужас.
Заради това днес е повече от удоволствие да чета фейсбук гърчовете на Михайлов. Доносникът изваден на светло е гледка неприятна и нечиста. Може и да се пъчи в героично пози, може и да е пуснал събутилниците си да го защитават, но ясно си личи колко му е вътрешно, че моралната му мизерия бе изведена на слънце и започна да пуши като кожата на вампир. 

И нека да ви припомня едно изречение от статията на Нюман/Михайлов, защото още тогава ритах с крака от хилене на него. Там за БСП се казваше следното (годината е 2015, припомням): "Въпреки промяната на името с цел получаване на достъп до парични облаги, платени от данъкоплатците в САЩ и ЕС, безкрупулната партия, която е на власт и днес, продължава да бъде доминирана от същите главорези, както и преди". Хахахаха, БСП била на власт през 2015 година. Блазе му на Доносника с такова усещане за реалност. Не приватизира "Бояна", но грантовете не му мърдат, да знаете.


No comments: