Monday, February 19, 2018

Садистичните фантазии на един случаен неонацист




Някакъв неонацист в сайта "Фактор" е лял радиоактивна плюнка по отношение на БСП. Очевидно перото му се задъхвало, мозъкът му е изпадал в конвулсии, а хормоналната система му се е прецекала, защото резултатът е нещо средно между Паулу Куелю на екстази и проф. Юлиян Вучков на трезвено. Ще се опитам да ви представя само началото:

"Партията-майка БСП има уникалната способност да настъпва една и съща мотика много-много пъти.  Изглежда ще го прави до момента, в който поредният удар на дръжката в челото ще  я довърши. Нормалните хора в тази страна ще поискат например референдум за забраната на БСП, а той ще протече при изключително висока избирателна активност, да не кажа, че 70 % от българите ще си счупят краката да тичат, за да гласуват партията да я няма"

Няма да анализираме садистичните фантазии, похотливото преглъщане пред смъртта в този текст. Това е обект на разговор между автора и неговия психиатър. Няма как да подминем обаче разделението "нормално - ненормално". Това е хитлеристки подход, ама напълно автентичен. Нормалните значи са срещу БСП и вярват в Третия райх, пардон в евроатлантизма, а близо един милион българи са ненормални. Знаем какво правеха хитлеристите с тези, които считаха за ненормални. Авторът иска референдум за забрана на БСП, значи следващата стъпка е да изолираме в лагери "ненормалните" и да им пратим Менгеле да ги лекува по здравни пътеки. И не пресилвам изобщо мисълта на автора, просто доразвивам това, което той не е имал топките да напише. Ироничното е, че оттам-нататък текстът е посветен, че в България нямало фашизъм, а насилието било патент на комунистите. Хохохо, човекът, който преглъща пред мисълта за смъртта на БСП и иска да я забранява, обвинява комунягите, че били обсебени от насилието. Занимавам се с този екземпляр единствено, за да демонстрирам научно, че неонацизъм не само има, но той получава трибуна и овации. Достатъчно е да се обявиш за антикомунист и ще ти простят свастиките, които са изписани в погледата ти, както и натрапчивия садизъм. Ето в такава среда съществуваме в България днес.
А колкото до фантазиите за смъртта на БСП мога да кажа единствено, че тези неонацисти така и не разбраха едно - БСП ще ги надживее. И то с много. Което обяснява страховитите садистични фантазии през които минахте току-що :)))

No comments: