Thursday, December 01, 2011

Реформираният гражданин



Еволюцията никога не спира своята творческа сила. Това послание ни написа навремето Чарлз Дарвин и ни остави да се оправяме с него в опознаването на света.
Очевидно коварната еволюция не е спирала и е оставала своите следи в политически процес. Защото днес, ако слушаме приказките на дежурните социолози, които имат за хоби трайното обожание на властта, обществото окончателно се е разделило по еволюционен признак. 

Едните граждани са нереформирани и заради това постоянно се оплакват от лъжите на властта, излизат на протести, недоволстват от кабинета и искат по-високи доходи.
Другите обаче са по-висш еволюционен вид - реформирани граждани. Реформираният гражданин никога не се оплаква. Приема с мълчание това, че властта го лъже и никога не пита заканително с какви пари ще храни децата си. Очевидно това е смисълът от бомбардировката с реформи, с която ни заплашват от 22 години насам - еволюцията да си свърши работата и хората да си затворят устите.
Дарвин щеше с потрес да слуша дежурните политолози и социолози на властта. Защото природните видове действат по законите на биологията, а новата еволюция трябва да протича по законите на интригата и манипулацията.

Една от социоложките кресна с патос, че тя протестира, че Борисов прави реформите толкова бавно. Според друг социолог на улицата излизали само представители на нереформираните сектори, а тези от реформираните се усмихвали доволно зад бюрата си и единственото им странично занимание е да бършат прахта от портретите на Бойко Борисов.
Въобще реформираната България май няма друго занимание освен да стои по екраните на телевизорите. А нереформираните стоят по улиците и искат справедливост.
Това пак е еволюция. Но с "р" отпред. 

No comments: