Sunday, December 04, 2011

Какво вижда Дянков?



"Този човек зад числата не вижда хората". Това почти литературно описание на Симеон Дянков бе направено вчера от президента на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев.
Особената оптика на финансовия министър отдавна трябваше да стане тема на задълбочен счетоводно - психиатричен анализ. Защото в разчетите на Дянков хората наистина ги няма.
А защо да ги има?

Те не са нужни, ако искаш да се фукаш с малък дефицит. Нищо, че народът го е платил с хиляди нови безработни и още повече напълно обеднели хора.
Логиката на числата няма нищо общо с логиката на реалния живот. Да се биеш в гърдите просто с числа е като да гърмиш във въздуха на сватба, без да ти пука къде ще паднат след това куршумите.
И тази фанатична финансова оптика на Дянков е възможно най-лошият късмет за страната.
В БДЖ вчера кондукторка започна гладна стачка, омерзена от всичко, което се случва и чува около железниците.
Горката жена!

Защото няма абсолютно никакъв шанс Дянков да я види или чуе. За него хората съществуват само като удобна възможност да пресътворява в живота налудничавите си цифри. А големите числа на практика изобщо не се влияят от малките стойности. Един човек повече или по-малко - таблиците в бюджета дори няма да усетят това. Финансовият министър също. 
А може би това е неговият план за справяне със ситуацията - неколективно излизане, един по един, на всички в гладна стачка, до пълната загуба на биологията и окончателен триумф на числата.

No comments: