Thursday, September 18, 2014

Апел за преференциална подкрепа на най-култовата десебарка
Не е полезно нито за нервите, нито за мозъчните клетки, нито за фън-шуито на душата, още по-малко за задържане на лятното настроение, човек да се занимава с криволиците на дясната психиатрия у нас. Но след като самотният изследовател на политическите лудости се натъкне на един истински диамант, то той е длъжен да го сподели със света, при това с чисто научна цел. С други думи - този текст няма да се придържа към каноните на политическият анализ, а ще се насочи изцяло в жанра на емоционалните скандирания, защото, както сами ще се убедите откритият от мен субект въплъщава като огледало всички онези черти, които направиха думата "десница" у нас да прилича на тайно слово от библията на сатаната.


Само допреди няколко седмици водех блажено съществуване без да подозирам коя е Марта Георгиева. Тогава обаче по вестниците се появиха информации, че полицията е арестувала поредната група членове на ДСБ, които се опитват да вандализират Паметника на съветската армия. Същата тази Марта Георгиева, по-късно разконспирирана като председател на ДСБ - Средец и осма в листата в 24 МИР на Реформаторския блок обаче отишла да кряка на куките и обявила, че поема политическа отговорност за извършеното хулиганство. Няма как да не обичаш българската десница - колко е готино да поемаш отговорност, когато имаш имунитет. Просто е величествено. 
Тогава реших милостиво да махна с ръка. Все пак тече сезонът на преференциите, ясно е, че девойчето е решило, че битката за сърцето на хардзомби електората на ДСБ никак не е лесна, защото след Иво Инджев е трудно да измислиш нов вид ръмжене срещу Кремъл и Путин (Др. Инджев, ако и след това бегло споменавате решите да ме увековечавате във вашия блок за разнообразие може би този път ще се опитате да пуснете някой цитат от моя възхвала на Памела Андерсън и да ме изкарате силиконофил, командван лично от Анна Чапман, за да всява недоверие в еротичните умения на брюкселските чиновнички, да се свети името им!). Та понеже е трудно да измисли ново ръмжене Георгиева, казах си, е решила да се отдаде на изпитаното средство за предизвикване на алкохолно опиянение в душата на десния интелигент - да изсипе малко боя върху един невинен паметник, а после да опищи медиите, че правото й на личен маникюр по време на избори е било погазено от гнусната олигархия и лично от Дмитрий Медведев.


Този текст в маниера на емоционалните възгласи щеше да си остане ненаписан обаче, ако експедицията ми в бездната не ме бе натъкнала на фейсбук-страницата на въпросната госпожа Георгиева и тя ми осигури такъв безкраен купон, че шкембето все още ме боли от смях. Някъде около 16 септември въпросната госпожа решава, че е време да запознае електора със своята съвършена биография. И тогава се ражда откровението на което ще ви оставя да се насладите: "Аз съм Марта. Марта Георгиева. Родена съм преди 35 години в София. Винаги съм живяла в центъра на града". Забележете - винаги съм живяла в центъра на града!".
Тя винаги е живяла в центъра на София! Ами да, защото да живееш на село е така противно, абе направо...комунистическо, пфуу. Трябва да отбележим този момент. Имаме пред нас кандидатка за депутат, която с гордост обобщава своите чиклит страсти - "Витошка" и центъра, а другата България просто не съществува. И само не си мислете, че това е някакво заяждане на дребно, защото озлобеният комунист търси къде да утоли жаждата си за невинна дясна кръв. Този градски елитаризъм е единствената същностна характеристика на десницата, свила се до талибанската секта ДСБ. Именно подобен манталитет като магия от Хари Потър разпиля десницата из огромни части на страната, а в други думата ДСБ звучи като нещо, което е дошло от Юпитер, а и да бъдем честни - почти няма начин да не е дошло точно от там. След като сме насладили на първата част, ще се топнем във втората. Там също има екшън, и то какъв: "Семейството ми винаги е било антикомунистическо. Разговорите против режима са сред първите ми спомени... Антикомунизмът е същностна част от възпитанието и идентичността ми".
Йееееееееееес! Това е написано в най-добрите традиции на окултния комунизъм на Людмила Живкова. "Родена съм в семейство на отчаяни антикомунисти и с цялата си душа ненавиждам комунягите и до днес". Това последното изречение е мое измислица, но се вписва. Буржоазката е живяла с родителите си в центъра на София, но те, бедните, са били такива жертва ни режима, живи да ги ожалиш. 
Няма да отричам правото на никого да бъде антикомунист. Дори напротив - бих подарил дори бижуто в своята колекция от книги "Вярвам в безсмъртието на революцията" от Че Гевара, за да могат десебарите да имат право на своите окултни ритуали. Но никой няма право да подменя биографията си и да вижда героизъм там, където такъв отсъства. Удивлявам се на каква лъжа за себе си за способни такива хора и продължавам да си мисля, че именно безкрайното лъготене е изворът на мрачната истерия на която са способни. Истерията е начин да заглушиш подмяната, защото всеки би предпочел да отмине вместо да се вгледа във фактите и да разруши митологията. Дразнещо е не това, че тази крехка дама е антикомунист, дразнещо е, че тя се опитва да си измисли дълбоки родови антикомунистически корени, което със сигурност е връх на ментарджийството. Поне за семейство, което живее в центъра на София.И последен цитат, за да развращаваме много съзнанията на младата публика. Вижте как се пише CV, млади приятели, и се учете как се пробива в политиката: "От ученическите си години се чувствам съпричастна към демократичните процеси в България". Вероятно трябва да включим в неизказаната част поливане на теменужките на Иван Костов, както и различни други магически ритуали, които десните правят, но не говорят за тях на обикновените хора, защото обикновените хора, тия шибани лузъри, не са живели в центъра на София и изобщо не знаят за какво става дума, значи.
Иначе описваната дама има и симпатични страни. Тя е еколожка, вълнува се от битката с концесионерите и по тази линия проявява такава страст, че човек почва да се чуди какво прави в дясна партия. С което, опазил ме духа на Карл Маркс, съвсем не се опитвам да я дръпна в БСП, ама интересно един еколог може да съществува в партия със закалени айнрандисти, които щом чуят, че някой се опълчва на едрия бизнес веднага са готови да създадат нова комисия "Маккарти".И сега моят апел. Към всички десни, които четат този текст (хайде, хайде, не се правете, знам, че четете скришом) - ако сте от 24-ти МИР моля подкрепете със своята преференция госпожа Марта Георгиева, този костовист и поемач (тряба да въведем тази дума) на политически отговорности. Знам, че горе яко я хейтвам на няколко места, но по-добре парламентът да е пълен с автентично луди, отколкото с ментетата. А като ги гледам водачите какви са фризирани, ама какви са накъдрени, ама какви медийни пудри са - тия вече грам костовизъм нямат в себе си. Виж госпожа Марта е пълна с костовизъм и лъчисти идеи. Задължителна преференция за нея - чухте ли! Следващият парламент и без това се очертава мрачен и скучен като филм на Ларс фон Трир, по-добре е да има една-две забавни фигури в него, които да разнообразяват досадата на скуката и да ни напомнят завинаги, ама завинаги, защо не трябва да спираме космическите изследвания в БАН - как ще им помогнем да си оправят летящата чиния, ако зарежем тази наука?

No comments: