Thursday, October 05, 2023

Делфините от ерата на Водолея и пирамидата "21 век"

 

Вчера отделих 15 минути, за да изгледам участието на Делфина от ерата на Водолея, проф. Евгений Дайнов при агент Богдан. Нека да оставим настрана това, че Дремджиев не му зададе нито един въпрос за скандалните статуси, призивите за линч и всички останали алкохолни изстъпления, които целият народ видя.

Друго ми направи впечатление.

Дайнов е убеден, че той и неговата пиянска компания са хората от 21 век, трансцедентални, европейски, небесни, модерни и иновативни.

И целият социален конфликт, който разтърсва България според него е битка на 19 век срещу 21 век. Професорът негодува – в България имало хора, които му натискали главата да стои в блатото, а той отдавна е космическо, метафизично създание, което гледа в светлото бъдеще и не иска руските орки да му тормозят душевното фън-шуи.

Проблемът е, че никой не знае какъв точно 21 век ни предлагат делфините от ерата на Водолея. Защото тяхната концепция опасно много прилича на пирамида, класическа схема на Понци.

Махаме въглищните централи, изкореняваме ядрената енергетика и всички се оставяме в ръцете на слънцето.

Правим Храм на Зелената сделка и приучаваме населението да фотосинтезира.

Аргументът, който чувам за ТЕЦ-овете – ама след 20 години тази технология ще е безнадеждно остаряла ми звучи точно така. Спрете да ядете, защото това не е модерно, рано или късно еволюцията ще ви научи да се храните от слънчевата светлина.

Фактът, че не виждам нито една развита държава, която да разчита на капризите на времето, за да гради своите планове за икономическо развитие, очевидно няма никакво значение за Големите Умове на Бъдещето.  Те са пророци на Слънцето и Вятъра, самодостатъчни интелектуални чекиджии, които обитават лъскавите си офиси и отказват да видят, че точно немодерната България им осигурява светлината и тока за климатиците.

Те не живеят в България. Те очевидно съществуват на страниците на някакво гланцирано списание и всички немодерни и допотопни блатни създания, които искат да издържат своите семейства и поне елементарна перспектива за бъдещето според тях заслужават само бой с нагайката и строшени черепи.

И вече съм убеден, че това не е интелектуален, това е класов конфликт.

Просто днес зализаната олигария създаде тази класа-паразит, този социален тампон, който да ги брани от гнева на унизените и оскърбените.

Усвоителите на грантове и пророците на пирамидата „Да живеем в 21 век“.

Тези верно са делфини. 

Защото от ден на ден животинската им природа лъсва все повече…

 

No comments: