Monday, October 21, 2024

Николай Ненчев и величествените времена

 

Истинският бай Ганьо (Ганя, ако използваме наранената лексика на жълтите павета) днес е евроатлантик с буйстващ поглед. 

Николай Ненчев - бивш министър на отбраната, още по-бивш земеделски лидер и настояш и.д посланик в Киев е ходещото доказателство за това. Тези дни се появиха информации за неговото поведение в посолството. Оказва се, че Ненчев се държи там като озверял евроатлантически селянин - като ченге разпитвал служителите има ли путинисти сред тях, предлагал на украинските преводачки в посолството да ги води на баня (еех, Алеко Константинов и тук е бил пророк) и им предлагал алкохол.

Ето това е истинският образ на човека, който ни дълго време ни беше налаган като истински кръстоносец срещу хибридните батальони на Путин. Нека да ви припомня - фактът, че Ненчев е пратен в Киев не се появи по каналния ред, новината беше разпространена от случайния гражданин Соломон Паси с апломб все едно пращаме Исус Христос на фронта срещу руснаците.

Ненчев е архетипно дъно на умнокрасивитета. 

Човек без качества, елементарен, изключително посредствен, но с огромно его, индивид, който бе назначил проститутка в Министерството на отбраната. С

амо си представете картината на новото му амплоа - Евро Ганя стои в посолството и дебне за путинисти. А междувременно кани украинки на баня, черпи ги с алкохол и ги пощипва съюзнически.

С такива приятели Украйна не се нуждае от врагове.

Всъщност пред очите си имаме ходеща метафора на българската политика днес - задръстена от подобни микроорганизми, които щом попаднат на висок пост не просто се самозабравят, а се оливат мащабно. 

С "дипломати" като Ненчев ние на практика нямаме дипломация. 

Има дълбоко и кално блато. 

Ненчев беше пратен в Киев като стожер на евроатлантизма, а всъщност с пост беше уредено едно класическо недоразумение от прехода. 

Той обаче е символ на цялата си прослойка от телевизионни папагали, политически истерици и патологични русофоби. 

При тях тези приказки не са идеология, не са дори и истинско разбиране за света. 

Това е начин за правене на кариера и за домогване до бюстовете на чужденките. Във всяка друга държава след епичния провал на Ненчев като министър на отбраната, той щеше да си стои м прашните ъгли на политиката, завинаги забравен и практически занулен.

В България обаче Ненчев има имунитет, както и цялата му компанийка. Това са празни хора, които биха свели целия си евроатлантизъм до един голям бюст, бутилка водка и парна баня.

Величествени времена.

No comments: