Monday, January 02, 2017

Св. Христо Иванов и лустрацията




Малко преди Нова година новоназначеният лидер на поредният десен проект, носещ палавото име "Да, България" Христо Иванов изплува в някаква телевизия, за да обяви, че има грандиозната идея за "лустрация от второ поколение". Като истински грантов аристократ обаче той изобщо не обясни какво има предвид с тази смазваща мозъчните клетки фраза. Какво ще рече лустрация от второ поколение - ще лустрират синовете и внуците на тези, които е трябвало да подлежат на лустрация ли? Или пък ще ходят да тормозят над 80-годишни старци, защото дайте да не се лъжем - заварените от прехода на високи длъжности вече са на толкова години? Тук зейна една логическа дупка, която фейсбук психодесните се опитаха да запълнят с морален патос и възклицания как свети Христо и негова аникорупционна дружинка ще се заемат с морална декомунизация на обществото и изведнъж хладилниците ще се напълнят, икономиката ще тръгне, а корумпираните ще хвърлят оставки, за да се оттеглят в манастир...

Време е да кажем истината обаче.
Христо Иванов говори пълни глупости. Дрънка колкото да не заспи. И е проблем на нашето общество, че оставяме "умните и красивите" да мракобесничат по телевизионните екрани, да раждат фанатични тъпотии и това постоянно да им се разминава. Лустрацията например е най-големият мит на прехода. Защото нея я има и сега. Постоянно се прокарва в някакви закони. Но психодясното постоянно шаманства с нея, защото тя им е универсалното обяснение за техните собствени провали. Взеха властта и се издъниха така, че сега едвам събират четири процента. И виновник им е несъстоялата се лустрация. Колко удобно и изящно. Сега понеже нямат други идеи - дайте да правим "лустрация второ поколение". Сигурно към 2100 година ще искат и лустрация от пето поколение. Вечните глупости. Несвършващите дивотии.  Темата за лустрацията е реваншизъм, тролене на празни обороти, защото тя е взета на въоръжение от една паразитна част на обществото, която се самохалюцинира като интелектуален елит. А в по-голямата си част се състои от лекета и сноби, които никога не са водили самостоятелен мисловен живот. Те живеят сектантски и заради това всеки път реалността ги хвърля в ужас и разочарование. И защото нито един от тях не е в състояние да бъде критичен към себе си, тогава с писък се появява темата за лустрацията и те пак са доволни със свръхзадоволения си едноклетъчен живот. Разбира се, в тази тема има опасност. Защото заиграването с нея може всъщност да им избухне в лицата. Рано или късно в България ще се появи поколение, което ще иска да извърши единствената възможна лустрация - на всички паразитирали върху проекти и грантове, които с глупостите си изсмукаха здравия разум на страната.

Лустрацията е отговор на проблемите на България, колкото аспирина може да лекува тумори. Лустрация второ поколение е разтърсваща глупост. Виж - национализация от първо поколение моментално ще поправи нещата.
Това е истинския удар върху проблемите.
Защото олигархията не се бои от лустрация, национализацията е нейния кошмар.
Ама не очаквайте десните някога да го направят.
По този въпрос десните и олигархията са си гаджета и си ходят ръка за ръка...

No comments: