Tuesday, February 21, 2017

Ердогановото канарче




Евгений Михайлов, автор на мегаскучния и забравен филм "Сезонът на канарчетата", човекът, който се прочу с титанична фалшификация в мътните води на блатистия преход и заради това вовеки получи прякора "Танкиста", антикомунистическият проповедник, завършил в Москва, намери своят последен политически пристан. Режиьсорът се оказа водач на листата на партия ДОСТ в 24-ти МИР в София. Едва, когато тази новина получи потвърждение антикомунистическите махмурлии от последния ден успяха да си обяснят необяснимите възторзи на Михайлов по линия на Местан. "Май само ДОСТ могат да разрушат предначертания сценарий", написа Канарчето ден преди да стане ясно, че е бил офертиран от Ердоган, пардон, от Местан. В деня в който новината удари като мълния психодясното с програмна статия изригна и старият сив кардинал Константин Мишев, която имаше заглавие като на позив: "Антикомунисти, застанете до Местан". Трудно е да се преразкаже халюцигенния свят на този текст, но той получи плът и кръв, когато Танкиста се обозначи като пряк политически агент на Ердоган у нас.
Дори и мракобесното дясно не успя да осмисли тази новина качествено. Михайлов и сие много обичат ослюнчено да съскат за миналото на хората и да държат отговорни куцо и сакато за тяхното минало. Тази морална светлина обаче нещо изгасва при флирта с Местан. Нима Лютмви Местан не е агент "Павел"? Нима това не е същия политик, който се целуваше със Сергей Станишев на "Орлов мост" в студената есен на 2013 година? Канарчето замълча...

Интересна е тезата на Канарчето, че ДОСТ щял да наруши сценария. Кой ли сценарий - този България да остане единни и неделима страна? Него ли ще атакуват?
Случайно или не в дните в които Канарчето си продаваше душата на Ердоган в турските медии започнаха да излизат възторжени анализи за ДОСТ, които ги поощряват в идеята да извоюват статут на малцинство на българските турци и в които се прави неделикатна, а груба връзка между ситуацията в България и тази в Косово. Дори и опиянените от турски лири антикомунисти би трябвало да се замислят в каква ли мръснишка игра ги използват и няма ли да станат те троянския кон в служба на чужди интереси. Не можем да искаме от Ердогановото канарче да мисли обаче. Той вече е влязъл в схемите. "Разрушителят" на сценарий вече е част от различна шахматна игра. И заради това ДОСТ ще е последният му политически пристан. 
След това политическите удавници няма да има кой да ги потърси за нищо.  


No comments: