Sunday, August 06, 2017

ГЕРБ май означава Граждани за Европейско Развитие на Бавария




Едва сега намерих време да се запозная с изявите на журналистката Кристина Кръстева, авторка на хорър-трилъра "Бойко, който винаги се завръща". Бай дъ уей, това заглавие зловещо ми напомня на разказа на Стивън Кинг "Понякога те се завръщат", в който се казваше, че когато един път призовеш демоните от мрака, след това те винаги се завръщат и това е стряскаща референция към ББ-3, но няма да се караме за литературни подробности.
В своя изява пред "Бългерия он еър" обаче Кръстева казва нещо много интересно и озадачаващо. Според нея, ГЕРБ е партия, която е замислена в Бавария. Не съм чел книгата, но ми е чудно дали е нормален фактът, че българска партия е замислена и начертана на чуждестранна чертожна дъска. Тоест ГЕРБ е чужд организъм, привнесен отвън, за да има Германия своя марионетка тук, кукла с дистанционно управление.

След това приказките, че Меркел вярвала на Бойко придобиват съвсем друг смисъл. Това е точно доверието, което немска аристократка има, че икономът й ще й донесе чая навреме, ще й сервира закуска и ще й лъсне с парцалче обувките. Доверието е политическа категория и се прилага към независими субекти. А Замисленият в Бавария не се вписва в нея. Но с оглед на новата информация вече, почвам да подозирам, че ГЕРБ означава Граждани за Европейско Развитие на Бавария :)))

No comments: