Sunday, January 14, 2024

Политическите ченгета на Сглобката

 

От далечните САЩ  министърът на отбраната Тодор Тагарев ни ощастли с великолепни идеи. Държавата, каза той, трябва да бори руската пропаганда и в социалните мрежи. И си представях как десетки охранени виртуални комсомолци ще бдят в електронния мрак и ще се занимават с онова, което правят най-добре - да пишат доноси.

Пак Тагарев обяви, че учебниците по история трябва да бъдат изчистени от всички факти, които създавали у хората благодарност към Русия.  Вдъхнових се - представям си нови длъжности в държавата администрация.

Ченге по историческата истина.

Човек, който ежедневно трябва да бди дали историята е в съзвучие с политиката на евроатлантическото небесно правителство, което е взело властта.  Ерик Блеър, известен с псевдонима си Джордж Оруел буквално беше описал същата ситуация в "1984" - там цял отдел от министерство се грижеше за това да пренаписва миналите вестници в съзвучие с Единствената истина на днешния ден.

Точно това ни предлагат зомбификаторите от Сглобката. Ще нарежем паметта на парчета, ще пренапишем учебниците, ще изхвърлим на боклука "Аз съм българче" и ще засияе едно гордо евроатлантическо бъдеще, безвкусно като чай от спирулина и присядащо като соев мъфин.

В абсолюттно същия ключ трябва да четем и откровението на Георги Лозанов от вчера. "Самоинформирането е като самолечението", каза мъдро, хуманно, загрижено и разтревожено той.

Всеки заловен да чете нерегламентиран сайт ще трябва да лежи в затвора и сутрин обед и вечер ще му бъдат набивани в канчето статии от "Свободна Европа". В тази садо-мазо фантазия българският народ е някаква сбирщина от негодници и тъпаци, които трябва да бъдат водени от информационните овчари и да им бъде внушавано къде е истината.

А най-накрая попаднах на някакъв Евгений Кънев (за първи път се сблъсквам с този екземпляр, но когато живееш в тиня блатните създания изскачат отвсякъде) който се оказа проповедник за това да има закон срещу дезинформацията. Всичко изброено ни води дотук. Това не е просто фантазия за "чисти" медии. Това е фетишизъм за авторитарна ръка и диктатура. Защото това е законодателство, което трябва да ликвидира плурализма. Представете си сутрешен блок на голяма мейнстрийм медия умножен по хиляа. Това ни предлагат като прекрасен нов свят.

Кое е дезинформация?

Ако човек каже мнението си въз основа на обективните факти и то противоречи на оруелианските политически ченгета, тогава това какво е. Виждам, че по тези показатели Иван Кръстев също беше набутан сред четирихилядниците. Защото имал наглостта да заяви, че Западът е на губещата страна.

Целта очевидно е България да заприлича на снимката на Бойко Борисов, Делян Пеевски и Кирил Петков, които правят видеовръзка със Зеленски и му се хилят като пионерчета на манифестация, самодоволни, нагли, противни. Взели властта с малко, но завинаги. Диктатура на политическите инсекти, които искат да изтръгнат завинаги истината от нашите съзнания. Само в такава изчистена държава властта им може да бъде вечна.

Величествени времена! 

Литературни.

No comments: