Tuesday, February 01, 2011

Окултната страна на МВР


Когато МВР се превърне единствено и само в политически инструмент, гражданите веднага започват да страдат. Защото, ако полицията стане част от политическите битки и започне да се намесва по подмолен начин в управленските процеси, тя зарязва основното си задължение моментално, а то е да пази гражданите от посегателства.


Една кратка история може да опише най-добре състоянието, в което се намира вътрешното министерство сега. Преди около месец и нещо някой потроши стъклата на клуба на БСП в столичния район "Красно село". Този клуб е ветеран по такива посегателства - стъклата му редовно са трошени от хулигански ръце, вероятно мотивирани политически. Полицията обаче не реагира на сигнала, нито праща екип, за да установи какво е станало. Все едно трошенето на прозорци на партиен клуб е в реда на закона, морала и съвестта на Цветан Цветанов. Ето защо суперизненадващо, месец и половина по-късно, се оказва, че от МВР са излезли със заключението, че посегателство няма, а силният вятър е причината за строшените прозорци.


Очевидно в епохата на ГЕРБ и на Водолея полицаите са развили неочаквано парапсихически способности, след като от разстояние, по телепатичен път, са преценили каква може да е причината за един инцидент. Може би МВР вече е новият окултен център на страната, след като обикновените полицаи се изживяват като врачки и дистанционно разрешават престъпленията на хартия. Това е напълно неглижиране на проблемите на обикновените хора, особенно ако се абстрахираме от факта, че в случая посегателството е срещу партиен клуб. Да се учудваме ли, че много от престъпленията изобщо не биват докладвани в полицията? Полицията очевидно има по-тежки задачи - да прави хороскопи, за да разследва, да хвърля боб, за да търси улики, и да подслушва всички, които могат да кажат нещичко срещу вътрешния министър.


Преди година и половина ГЕРБ дойдоха на власт със силни обещания да преборят организираната престъпност. Там, видя се, напълно се провалиха. Но обикновените хора страдат най-вече от неорганизираната престъпност. А там полицията е безпомощна. Тя дори не се интересува от борбата с тези престъпления. И българите са заклещени в парадоксална ситуация - четат по вестниците хвалбите на кабинета за намалялата престъпност, а същата вечер някой им разбива апартамента. А полицаите дори не си правят труда да отидат до местопрестъплението.
МВР върши политическа дейност, а сигурността на гражданите е много назад в списъка с приоритетите. Говорят ни за Шенген, докато терорът на неорганизираната престъпност продължава. А МВР спи.

Или нека да го кажем така - МВР не спи, а просто работи по окултните си способности.


No comments: