Wednesday, June 22, 2011

Избори ала Дянков


Лоша новина!

Правителството натовари Симеон Дянков със задачата да бъде основен организатор на изборите за президент и местна власт на 23 октомври. Като знаем какъв бюджетар е чиновникът на Световната банка, още отсега можем да предположим какви избори ще организира.


Още на първия ден ще опищи света, че има дефицит на бюлетини, който му е оставен от предишното правителство. После ще даде пресконференция в която ще сравни вота с постен хамбургер, защото Станишев е дал за пенсии парите за урни. Ще се ожали публично, че необезпечените договори от времето на Александър Стамболийски са сринали бюджета за вота. А най-накрая ще поиска в конституцията да бъде записано, че страната приема изборен борд - тоест резултатът ще се решава лично от лелята на Симеон Дянков, от самият Симеон Дянков и от духът на Ванга, за да се пази добра изборна дисциплина.


Вън от шегата това ще бъдат интересни и драматични избори. Единият вицепремиер ще бъде организатор, другият вицепремиер, който е и вътрешен министър - шеф на предизборния щаб на ГЕРБ.

Какво се получава? Полицията, която трябва да охранява демократичността на вота ще бъде ръководена от някой и.д. шеф, докато Цветанов нищи начини ГЕРБ да срази противниците си. Няма как обаче да избягаме от подозрението, че в наближаващия вот има и друг интересен сюжет, който убягва от вниманието на любопитната публика. Цяла серия от СРС-та разкриха трагичното състояние на отношенията Дянков - Цветанов. Да не би покрай изборите да се окаже, че двете вицета отново са влезли във война. Единият с организация, другият с предизборни шашмалогия. И какъв вот ще бъде това - организиран от некадърен финансист с участието на полицай, който дори не знае да говори правилен български.

Не избори, а комедия с черен хумор.

Дано поне да не е смях през сълзи.


No comments: