Tuesday, November 15, 2011

Eволюция на виртуалния човек



Има интересна зависимост между душевното състояние на човек и развитието на неговият виртуален профил. Това е перманентната шизофрения в която всеки модерен човек задължително съществува. Нашите виртуални продължения не са точно самите нас. В мрежата човек си изгражда различна идентичност, или най-малкото гради идентичността си само върху нещата, които харесва, което предполага много ключова разлика с онова, което наричаме реалност.  В реалността трябва да се съобразяваме и с грозотата  на битието, докато виртуалните личности са лишени от този проблем и в този смисъл те са една стъпка по-еволюирали от нас самите. Кой е казал изобщо, че еволюцията задължително ще бъде нещо, свързано с биологията. Естественият подбор не е фен единствено на белтъчините - вече се вижда, че си пада и по електронните байтове. А, когато еволюцията се случи, това е вълнуващ процес, защото от висотата на новото съзнание можем да съзерзцаваме миналото с ирония  и хумор. Ето защо в мрежата всички се стремят да бъдат духовити. Просто човек гледа на по-елементарните форми на живот, онези в реалността, с чувство за хумор и ведър смях. А, да - и със засилено чувство за еротичен хумор. Може би това е бъдещето - ведри виртуални същества, които си говорят основно за секс, хаха :)




Четох eдин интересен текст за това какви реплики казват след секс представителите на различни зодии. Моята благородна зодия Рак е удостоена с репликата: "Кога ще се оженим?". Хахахаха! Аз съм висоблагороден представител на тази зодия и мога да ви издам истинският въпрос на Раците след подобни действия. Този въпрос е: "Хей, да не загори мусаката?" :))))))



---------------------------------------------------------------


Най-новия виц за европейските драми: "Гърция се разпада. Иран става агресивен. В Рим има брожения. Добре дошли в четвърти век преди Христа". :)))))


--------------------------------------------------------------


Има нещо нередно в икономическите теории на премиера. Преди няколко месеца посъветва студентите да стават овчари, днес призовава хората да гледат овце и агнета. Нямам нищо против благородната професия на овчарите, обаче ми е чудно кога премиерът ще се модернизира икономически и ще дава по-прогресивни съвети. Например: "Нямате работа. Станете порнобарон!". Или - "Изритали са те на улицата, сега му е времето да станеш дилър на екстази". А може би високотехнологичен бизнес: "Оставиха те без заплата - започвай да крадеш смартфони!". А пък, ако трябва да се мисли за бъдещето: Дянков ти оряза пенсията! Това е идеална възможност да се пробваш за наемен килър :)


----------------------------------------------------------------


"След две денонощия полска самотия и съзерцаване на контрареволюционната кротост на природата Чепурни много се натъжи и се обърна за ум към Карл Маркс; рече си: грамадна книга, в нея всичко е написано. И дори се учуди, че светът е устроен рядко - степите са повече от къщите и хората, - обаче за света и за хората вече са измислени толкова думи". Андрей Платонов, "Чевенгур". Този образ прави с думите това, което атомната бомба направи с Хирошима. Величествен! :)))


------------------------------------------------------------------



Медиите съвсем леко прекаляват. Те колективно започнаха да наричат новия италиански премиер Марио Монти "Супер Марио". Супер Марио??? За един и същи човек ли говорим? Този Марио Монти на снимките изглежда така, че има голяма вероятност единственото супер в него да е супер-дрямката му към три следобед :))))) Ясно ми е, че в кризисни времена супер-героите не са това, което бяха, ама все пак поне да можеше да става зелен и силен или да пускаше паяжина от ръцете си....:))))


-------------------------------------------------------------------


"Кръстникът" във Фейсбук-вариант: "Имам статус за теб, който не можеш да не лайкнеш"! :)))) Нищо виртуално, просто ти пратих спамъри по петите! :)))))


----------------------------------------------------------------------


Величествен културен факт на който можете да се натъкнете в част от агенциите. На този ден през далечната 1995 година Бил Клинтън прави секс (дефиницията за секс трябва да я уточним, защото структуралистите и постмодернистите не броят свирката за секс) с Моника Люински. Клинтън е щастливец обаче. Някои остават в историята с книгите си, други с битките си, трети с лудостта си, а този образ остана в историята с един секс и едно петно на рокля. Късметлия, мама му стара! :))))))


-----------------------------------------------------------------------


Жозе Мануел Барозу: "ЕС повече не може да се движи със скоростта на най-бавния си член" :))))) Бавен член? Сериозно? Защо всичко в Европейския съюз напоследък трябва да звучи като заглавие на порнофилм? Не стига, че постоянно се изчервявах като чуя как банките желаели Гърция (да намали дълга си) и как Берлускони се опъна пред Еврокомисията (хаха, пак по същата причина), ами сега трябва да слушам и за бавните членове в Европа. Пък после се чудим защо Китай ще превземе света. Те са бързочленци със сигурност...:))

----------------------------------------------------------------


Велика турска мисъл: "Кara sevdaya tek care kara toprak" - буквално преведено: "за черната любов единственото решение е черната земя". Обичам драматичните истини и откровения. Но пък ми е чудно дали тази мисъл може да се трансформира и така: "За светлата любов единственото решение е чашата със светла бира" :)))) Така де - светлина светлината привлича...:))))


--------------------------------------------------------------------


Група британски учени са установили, че колкото по-малко дрехи носи човек - толкова по-дълго живее. Преди време група американски учени с удивление установих, че съзерцаването на женски гърди удължава живота на човек и го предпазва от инфаркт и други шантави болести. Женската голота не е безцелна - тя ни е пратена като лечение. Което като минимум означава, че Конституцията трябва да са промени - ако жена откаже да ти покаже гърдите си - това трябва да се брои като отказ от лечение и нарушаване на основен принцип на Вселената :)))))))))


----------------------------------------------------------------------


Разширено заседание на Националния съвет на БСП. Излиза социологът Кольо Колев и казва, че той ще каже неудобните истини за партията, щял да бъде тоягата, а не морковчето. Поема си дъх и споделя: "Не мога да нарека това на изборите успех. Това е ОГРОМЕН успех". Хахахахахахах! Не искам да си предстявам какви би ги говорил, ако беше морковчето...
След тази порция смях и социологически купон, Колев реши да препоръча на социалистите, чиито глави ще бъдат отрязани по една или друга причина (използвам неговия речник) да умират тихо. Умирай тихо 1 - големият блокбастър на БСП :)))) Добре де - сигурно злобея. Защото моралната победа нещо не ми влиза както трябва :)


-------------------------------------------------------------------------


Eдин велик сръбски графит гласеше: "Пари назаем вземайте от песимистите.
Те не очакват да им ги върнете". Хей, ако това е вярно, може би точно сега е времето да поизтупаме чувала на Евросъюза. Те и без това вече сами не вярват, че някой някога ще им върне парите...:)))) EС и без това си отива - можем да използваме последните кинти в него за коктейли и танци по плажа...:))))



------------------------------------------------------------------


Министърът на финансите на САЩ Тимъти Гайтнър поиска официално от Европа да представи план за спасяване на икономиката. Хаха! Това е все едно Джак Изкормвача да иска от жертвите си документ, че са здравно осигурени......:))


-------------------------------------------------------------------


От един месец слушам за датата 11.11.11. Чух по радиото една врачка, която сподели, че светът е заплашен от унищожение на тази сакрална дата. Това постави апокалиптичния ми календар под силен въпрос - аз наивно и лъчезарно си въобразявах, че имаме още цяла една година до края на света (ако слушаме древните пичове от Мексико - маите). И тогава - май френдс - аз схванах какъв е основния проблем на света. Светът е пълен с хора, които предсказват неговия край. Пфууу. Защо един път не се появи човек, който да предскаже Ден на Световната оргия, например? :)))


------------------------------------------------------------------------


Всеки вестник е едно мини-чудо. То се случва някъде между опънатите нерви, скатаващите във Фейсбук журналисти, опитите за клинчене и мързел, двата милиона телефонни разговори на ден, четирите вътрешноредакционни скандала, обмяната на клюки, четенето на статии на конкуренцията, текстовете, които те карат да си мечтаеш за огнепръскачка, читателите, които упорито искат да си споделят неща от вселената, другите читатели, които упорито искат да те убедят какви глупости си написал, пиенето на кафе, мечтите за бира и карибски острови....Някъде между всичко това вестникът успява да стане готов. Точно това е чудо :)))



------------------------------------------------------------------


"Ние не пикаем във вашите пепелници, затова, моля, не хвърляйте фасове в нашите писоари". Кърт Вонегът, "Бог да ви поживи, мистър Роузуотър". Имам чувството, че ако хората спазваха това просто правило, цялата вселена щеше да върви по-нормално :)))))


-------------------------------------------------------------------


Днес се замислих за съответствието между историческото време и човешката възраст. Демокрацията у нас е само на 22 години. И досега се е държала точно като подрастващ, от първите бебешки дни до днес: по цял ден спи, чака други да го нахранят, пищи силно, ако не му обръщат внимание, тероризира родитeлите с рев, троши си играчките, надрасква цялата си стая и я унищожава...Минахме през тийнейджърския ...бунт на хормоните, протестите, демонстрациите, треснатите пред родителите врати, опитът да избягаш от вкъщи, желанието за свалки със съседските и не толкова съседските девойки, натряскването с алкохол...Всички младежки признаци ги имаше досега в нашата никак непораснала демокрация. Знаете ли какъв е проблемът - вижте Берлускони, Борисов, който си искате - хората не поумняват с възрастта и и се променят единствено, ако видят палава стриптизьорка - тоест има всички шансове нашата демокрация винаги да си остане разгонен тийнейджър на който не му пука за целия свят :))))


----------------------------------------------------------------------


Фигури като Берлускони са голяма загадка в историята. Преди 30 години такъв като него никога не можеше да вземе властта. Нямаше да има кой да гласува за него. Преди 10 години обаче той я взе и упорито не е изтърва. Какво е това? Политическо умопомрачение? Криза на средната възраст на ЕС? Някакъв гърч на политическата история? Колективното желание да гледаме шоу? Медийните политици са като загадка с много решения. Абе, направо като лудост, която не минава с хапчета и избори. Сега Берлускони си тръгвал....Страх ме е какъв ще е следващият. :))) Човешката история е пълна с идиоти, които изглеждат като гении на фона на техните потомци :)))

-------------------------------------------------------------------------



"Тези избори бяха като конкурс за красота". С тези думи коментира вчера техният провал на изборите лидерът на СДС Мартин Димитров. Хахаха.
Ако изборите бяха конкурс за красота, нямаше ли да е готино. Представете си презентациите на кандидатите:
Росен Плевнелиев от Гоце Делчев. Обича салата, добрите емоции, Бизнес парка в София и Бойко Борисов. Интересува се от заменки. Не обича политиката. Бори ...се за световен мир.
Ивайло Калфин от София. Обича яхнията на жена си, телевизора в кухнята и президента. Интересува се от стола в Европарламента. Бори се за световен мир.
Меглена Кунева от Вампирландия. Обича да вие нощем под луната, да обикаля в мъглата и да надава писъци в тъмната нощ. Интересува се от новите начини да отглеждане на дълги зъби. Бори се за световен мир. :)))

------------------------------------------------------------------


Трябва да напиша роман за сблъсъците си с философската мисъл на таксиджиите в софийската нощ. Един от тях тази вечер ми сподели мисъл, която каза, че е негова: "Сговорни сестри - публичен дом издигат". Репликирах, защото много добре знам, че това е белградски графит. Шофьорът ловко ме опроверга, че няма как това да е сръбско, защото той го е измислил. Тогава схванах нещо. Не пролетариите от всички страни се съединяват. Таксиджиите и уличните философи го правят всъщност :))))))


--------------------------------------------------------------------


Коварната дописка със заглавие: "Голи цици палят фарове във Варна" постигна удивителен Фейсбук-ефект върху мен. За 15 минути направих следните грешки: Прочетох заглавие: "Истинското лице на гърците" като "Истинското лице на гърциците". Написах няколко пъти цицат вместо цитат и сега с ужас се пазя да не би да изпиша думата Конституция като Констициция.....Не е лесно :)


---------------------------------------------------------------------


Белият дом официално обяви, че не разполага с доказателства за извънземни. Моляяяя? А лейди Гага? От пръв поглед си личи галактическият пришълец! Ами Симеон Дянков? Само като го видиш как тъничко говори си личи, че идва от планета на която дишат хелий. Виж, разбирам защо премълчаха за Искра Фидосова. Тя не се вписва в определението за извънземен вид. По-скоро се вписва в определението за самостоятелна планета :)))))


--------------------------------------------------------------------


Така поредната зараза на глупостите е плъзнала във ФБ. Този път не е цитат на Саркози, а статия от гръцки вестник "Симера" (някой дали си е направил труда изобщо да провери дали има такъв?) в която отново от името на гърците социалното положение на българите е направено на пух и прах. Честно - не знам кои са тези кадри, които постоянно измислят как света говори лоши неща за нас, но пък и не мога да повярвам, че толкова много хора се връзват на подобни шантави балони. Не стига, че трябваше да търпя как всеки ми цитира думи на Саркози, които той никога не е казвал, сега трябва да чета за статия, която никога не би излязла в гръцката преса....
Подлагайте всичко на съмнение - това трябва да е основното кредо на модерната ФБ-личност. Особено, когато отвсякъде организирани спамъри ни заливат с техните интелектуални боклуци :) Мерси за вниманието! :)


----------------------------------------------------------------------


Пак венецуелка се уреди с титлата мис Свят за 2011 година! Е, това вече не се трае! Няма ли институция пред която да съдим Венецуела за нелоялна естетическа конкуренция. Пазарът на красавици е така залят с венецуелки (подмолни агентки на Чавес), че човек вече се чувства депресиран заради това, че е от Европа :))) Или трябва се местим в Латинска Америка или спешно да се вдигаме на протест, за да накараме правителството да внася повече венецуелки в България :)))



------------------------------------------------------------------------


Октоврийската революция...94 години по-късно историята взе неочакван завой и сега повече отвсякога изглежда, че светът е зациклил на едно място като нашия премиер на първа страница на произволна книга. Големите критици на революцията пропуснаха да забележат едно - тя не е световен заговор, а абсолютно логичен изблик на гняв. А причините, които предизвикват гняв си останаха. И всеки ден ставаха все повече и повече. Докато най-накрая 99-те процента не разбраха, че това не се търпи.
Да бъдем честни: болшевиките прецакаха нещата с революцията. Ама младото поколение има всички шансове да се поправи. Болшевиките не танцуваха по улиците и това им изяде главите...


------------------------------------------------------------------------


Маргарита Попова твърди, че не приемала гости в дома си. Многооо правилно. Някой някога да е чувал за парти в дома на Баба Яга? Носи се приказен слух, че може да отидеш на обед в къщата с кокоши крака, но никога няма да си сигурен дали точно ти не си менюто :)))))))


---------------------------------------------------------------------


"Стига с тоя Фройд, бе! Вече ме е срам да се обадя на майка ми!". Най-култовата реплика на Робърт Де Ниро от филма "Анализирай това". Офф, неподражаемо удоволствие е да гледаш стари комедии и да цвилиш от смях. Ако човечеството следваше моите рецепти - нямаше да има нужда от психоаналитици :)))


-------------------------------------------------------------------


Не Фейсбук пречи на работата. Работата пречи на Фейсбука! :))))

No comments: