Tuesday, January 05, 2016

Кючекът на Лютви Местан




Политическите действия на Лютви Местан след неговото позорно изгонване от ДПС приличат за съжаление не на политически валс, а на кючек. Докато блуждаеше като свободен атом и твърдеше, че е получил свободата си като безценен подарък за рожденния си ден срещу Местан се натрупаха сериозни подозрения и дори обвинения. Воаяжът му до турското посолство в деня преди да бъде отстранен не само няма никакво логично обяснение, но и поражда твръде много въпроси за националната сигурност.

Какъв отговор обаче дава Лютви Местан? 
Вместо да излезе и да разясни своето поведение неговите действия наистина приличат на танцьорка на кючек, която щрака с пръсти, за да привлича вниманието на публиката. От доста дни екслидерът бе обявил, че ще обясни всичко на нарочна пресконференция, но часът, мястото и времето на това събитие се оказаха най-трудно достъпната информация. Щеше да бъде в понеделник, след това във вторник, най-накрая се оказа, че ще е в четвъртък. И това можеше да бъде оставено настрана, ако активно не течаха информации, че Местан е бил на инструктаж в Турция. 

И преди да си помислите, че това е някаква теория на конспирацията вече се чува за един чутовен алианс - Лютви Местан, Касим Дал към които гравитирал отчаяно и позабравеният депесар Гюнер Тахир. Общото между тях е, че всички са изпаднали от кораба на ДПС след скандал и за всички има тежки подозрения, че прокарват изцяло турската линия в българската политика. Остава само към тях да се опакова и Осман Октай и вече със сигурност ще имаме един съюз с дистанционно управление.
На този фон обясненията на Местан стават излишни. Той преигра с драматизма. В крайна сметка действията на един човек, а не думите говорят по-ясно от всички останали. А Местан заби в политическият кючек. И това щеше да е смешно, ако националната сигурност на България не бе поставена на карта. 
Местан кючек всъщност е страшен. 


No comments: