Sunday, October 01, 2017

Не мълчете! Сега е времето да наритаме мафията на суджуците!




В Добрич моделът "Суджук" като светлина във вампирска бърлога разкри начина по който организираната престъпна група ГЕРБ трупа политически тлъстини - рекет, мезета, извиване на ръце...В Хасково се видя, че "дрийм тийм" е другото име на роднинските паяжини, на схемите за прилапване на обществени поръчки, на мафиотските назначения и маниакалното кадруване. ГЕРБ създадоха своя собствена система - родово-общински строй. Всяко семейство на депутат на ГЕРБ - дрийм тийм в усвояването на държавни пари за собствена полза. В Перник видяхме как хората на Бойко Борисов разглеждат общинската собственост като нещо, което им принадлежи. Алчността на местната общинска съветничка, която си направи частна детска градина в общинска сграда е просто метафора за дейността на цялата партия. Няма идеи, има ламтежи. Председателят на Общинския съвет в Септември пък уби човек (или е дал пистолета си на шестгодишно дете, което е извършило изстрела, но вината е абсолютно същата). После се разбра, че същият кадър е бил изключван два пъти от ГЕРБ и после е бил връщан. Очевидно е бил безценен за партията. Схемаджия с оръжие - това е върховното лакомство за партията на Борисов, как да не си го върнат обратното. Криминалният контингент най-накрая открия своята собствена формация. В Пазарджик пък хванаха местния лидер на ГЕРБ, че е укрил данъци за 100 хиляди лева. Защо да ги плаща? Тия живеят със съзнанието, че са "дрийм тийм" и им е позволено да правят всичко. Да убиват, да крадат, да присвояват, да усвояват, да кадруват, да рекетират, да извиват ръце, да унищожават съдби, да преследват политически противници, да разкарват експерти, за да назначат роднини докато политическата паяжина не бъде изплетена и не започне реално да души един град. Тези дни се сдобихме още с един случа - "Крава-гейт". Лидерът на ГЕРБ в Белица ошушкал не един и двама земеделски стопани като се представят за голям експерт в земеделиено. Хаха, голям експерт? Такива не виреят в ГЕРБ. На тях им трябват схемаджии, а не експерти. Заради това земеделците е трябвало да наострят уши. Да получиш съвет от човек на ГЕРБ е все едно да потърсиш консултация по хуманизъм от масов убиец...

Клановете на ГЕРБ вече се клатят и схемите им почнаха да скърцат. Това е естествен процес. Когато получиш политически монопол започваш да се давиш в своите собствени политически нечистотии, защото схемата винаги работи по модела "облагодетстваме един и прецакваме други хиляда". Паяжината изтъня и загуби най-ценното си качество - това, че насила предизвикваше омерта. Едните мълчаха, защото получиха привилегии, пари и власт, а другите, защото се страхува, че организираната престъпна групировка ще ги погне до девето коляно. Днес се вижда, че ГЕРБ са колос с глинени крака. Опитите на Бойко Борисов като санитар да чисти загнилото месо са трагикомични. Защото по този начин трябва да окастри цялата си партия. Днес пред ГЕРБ трябва да се поставя един постоянен въпрос - защо партията ви е организирана по този начин, че навсякъде върна страната във феодализма. Чистенето на виновните не е положително качество. Това е моделът на действие на мафията - заличаване на следи, избутването на виновните встрани, за да може на централните донове да им се размине.
В Кърджали също могат да бъдат видени гнойните язви на модела "Суджук". Моделът там се нарича "Цвета" - тя коли, беси, кадрува, назначава, заплашва, преследва и съска. Пчелата-майка на местната групировка. Моделът "Суджук", но още по-брутален и смахнат. И във всеки областен град е така. Разклонена мафия, с общ корен и еднаква алчност. 

Но ми се струва, че вече виждаме рецептата за съпротива. Трябва да започнем да говорим за това, да се отърсим от страха, да забравим опасенията и открито да заговорим за това мракобесие, което е сковало държавата на черния лорд Саурон митичната си страна Мордор. И всички знаем, че не е само Кърджали, Добрич, Хасково или Септември. Навсякъде където ГЕРБ са засмукали властта е точно така. Заради това ви призовавам да спрем мълчанието. Споделете своята историята - разкажете за местните суджуци, изобличете ги. Когато този глас стане тревожен и силен, мафията няма шанс да демонстрира своето отмъщение. Тия са силни само, когато хората са тихи. Когато историите стигнат до медиите всички виждаме, че балоните се спихват като Делян Добрев в телевизионно студио.
Заради това ви призовавам - пращайте информация и споделяйте, разгневете се и разкъсайте паяжината. От името на сайта "Поглед" ви уверявам, че всяка история ще получи трибуна, че всеки суджук ще бъде преследван до край, че всяка история за политическа репресия и преследване ще получи гласност. Сега е времето да наритаме мафията и суджуците. Сега е времето да помечтаем за различна България и да повярваме, че те ще се случи чрез нашия глас, чрез нашата история, чрез нашата нетърпимост, чрез нашата малка съпротива.


Всеки, който има какво да сподели, да се разгневи или да разкаже нека да пратия историята си на имейл -  pogledreporter@abv.bg. Всяко писмо ще бъде прочетено, всеки глас ще бъде чут, всяка съпротива ще получи подкрепа.

No comments: