Tuesday, March 28, 2023

Кражби на гърба на лявото

Как богатите търговци на ток да защитават бедните в парламента, като сит на гладен не вярва?! Като целите са им коренно различни. Като едните трупат печалбите си на гърба на другите.

Такива въпроси напират, докато човек чете съобщението на КЕВР как съпругата на политика от "Левицата!" Георги Кадиев си е играла с цените на тока с години и най-накрая е глобена заради манипулации на пазара. Забележете колко добре преживява семейството. Ужким левия съпруг обикаля телевизионните екрани с обяснения, че трябва да се помогне на хората, че са нужни повече социални мерки. А междувременно съпругата действа като борсова акула и трупа свръхпечалби. Нали е прекрасно - единият лее сълзи за бедните, другият одира отвсякъде по три кожи от гърба им.

Именно този контраст прави историята така отвратителна, но същевременно метафорична. Защото пред очите си виждаме какво върховно лицемерие и същевременно ненаситност, мимикрират като нещо ново, социално и ляво.

Чудно ми е дали "Левицата!" ще излезе да обясни кое е истинското й лице. Онова, което изразява загриженост? Или онова другото, алчното, на което му пука само за тлъстите печалби и реално пет пари не дава за изстрадалия български народ? Ето това е голямата подмяна на тези избори. 

Затова изберете оригинала, а не фалшификата в ляво.

No comments: