Monday, May 09, 2011

Съд до дупка


Ключов свидетел по шумното дело срещу Емилия Масларова се отказа от своите показания съвсем официално вчера. В медийната версия на прокуратурата точно този свидетел, името му е Тодор Павлов, бил разнасял пачки в куфарчета, които давал на бившата социална министърка. Разказан така, сюжетът сякаш е изваден от любимата политическа драматургия на ГЕРБ - колко продънено от корупция и престъпления е предишното правителство.
Само че нищо от това не се оказа вярно.
Обвинението срещу Масларова започна да се разпада от самото начало, а най-вероятно ще се окаже, че "ключовият" свидетел е бил натиснат да говори лъжи по неин адрес.
Но само с Масларова ли е така?


Да си припомняме ли гневния патос на ГЕРБ срещу решението на Георги Пирински за подмяна на асансьори в Народното събрание? После се оказа, че никакви асансьори не са били подменяни.
След това с треперещи от възмущение гласове герберите се ожалиха, че бившият регионален министър Асен Гагаузов бил направил "златен ремонт" на министерството. Щяха да го дават на съд, да възтържествува справедливостта. После се оказа, че ремонтът е бил нужен, а цените - приемливи. Но по това време ГЕРБ вече имаха нов сюжет.
Новият сюжет беше как лично премиерът Сергей Станишев е изнесъл тайни папки от Министерския съвет и с това безсъвестно действие е поставил националната сигурност в нокаут. Премиерът Бойко Борисов късаше оределите си коси, че неговият предшественик е превърнал службите в пачавра. После се оказа, че вместо епичен трилър обвинението срещу Станишев се превърна в комедия. И вместо да влезе в затвора (както се намекваше в драматичните герберски излияния), бившият премиер ще триумфира над всякакви обвинения срещу него.


Крайно време е да го кажем ясно - идеята, че управлението на тройната коалиция е било престъпно, е просто мит. Опашата лъжа. Една измама на ГЕРБ. Набързо скалъпен театър. Досега нито едно от обвиненията на управляващите към предишното правителство не е доказано. Всички се пукнаха като балони. Изпариха се в пространството. Просто в съвременната епоха ГЕРБ намериха начин да се спасяват от своите лъжи чрез производството на нови лъжи. А новите лъжи се заместват с още по-нови. Безкраен цикъл от лъжи и хвърляне на кал.
Ето защо е крайно време социалистите да се замислят и да започнат да съдят всеки, отправил несправедливо и лъжовно обвинение. Съд до дупка. Това е единственият начин всички в България да научат, че ни управлявя правителство на лъжата, кабинет на пошлия спектакъл, на жълтата клюка. Нека съдът да си каже думата за всички изсипани лъжи, превърнати в политическа сензация. Очевидно е, че БСП вече няма от какво да се безпокои. Сега е времето да даде категоричен отговор на всички фалшиви обвинения, и то на най-доброто място - в съдебната зала.
Съд до дупка.

Време е ГЕРБ да се поизпотят за всичките си лъжи.No comments: