Tuesday, October 23, 2012

Сто статуса щастие




21 век  може да бъде определен като време на ужас, но не и като време на тъга. В забързаните епохи хората нямат време за тъга, защото са така замаяни от събития, че никой не разполага дори с пет секунди за малко меланхолия.
Съпротивата срещу бързината е да си щастлив. Щастлив напук на ужаса, геополитическия хаос и повтарящата се история. Човек трябва да е ентусиазиран, защото този кратък живот е толкова неповторим и вълшебен, че не е ясно как има хора, които си позволяват да го изтърват.
И така фейсбук-продължението ми е по-добрият мой Аз. Във Фейсбук не си позволявам тъга, защото и в истинския си живот не трябва да си я позволявам. Човек може да си позволи да бъде по-добър във виртуалния свят и това е поведение, които трябва да бъде толерирано.
Заради това реших да събера (ех, не са наистина сто) малко статуси в които има възторг, щастие и радостно знание за живота. Не проповядвам безсмислена радост. Проповядвам революционна такава. Щастието трябва да процъфтява.
От статус на статус.






Даа, погледах малко един телевизионен спор за бюджета и разбрах коя е най-голямата опасност за държавата според неолибералните икономисти. Пазете се от левицата!!! Тези гадове щом дойдат на власт някъде по света нагло вдигат заплати, перверзно дават социални помощи, сатанински правят здравеопазването непазарна дейност, демонично искат учителите да са с по-високи заплати, и представете си о, ужас!!! - гледат образованието да е достъпно за всички... Изобщо унищожават държави, икономики, направо планети....:))))))))))))))


---------------------------------------------------------




Уважаеми другарки и другари, като споделяте снимки на храна из Фейсбук (или Фейсбуко, както казваме ние неоинтегрираните перничани) и на някакви екзотични сладкиши никак не помагате на новата ми въхлехидратна диета, благодарение на която за две седмици свалих 15 грама :)))))))) Тялото ми изумително отслабва, но сега имам чувството, че мозъкът ми затлъстява от толкова снимки на споделена храна...:))))))))))


------------------------------------------------------------



Както си придремвах в ранния нощен тролей за Подуяне и се правех, че чета книгата "Раково отделение" на Солженицин, изведнъж бях озарен от радостно усещане за живота. Замислих се: ето как се връща човек от работа - скапан, изтощен, прецакан, мълчалив. А пък от купон човек се връща пеещ, танцуващ, говорещ висок и без да дава пет пари за репресивните власти, които дебнат в мрака. Дааа, казах си аз, капиталистите са ни пробутали някакъв фалшив свещен текст, защото ако безкрайното бачкане беше добро, то душата нямаше да го възприемаше спяща...Изправих се от седалката и преди да слязах казах на населението на тролейбуса: "Блаженни купонясващите, защото тяхно ще е Царството звездно". Добреее дее, не го казах. Опасявах се, че ще искат още да им провядвам...:)))))))))


----------------------------------------------------------------------


И понеже живеем във ФБ-епохата на отворените писма, аз също написах едно:


Отворено писмо до мис "Октомври" от американския брой на "Плейбой"


Спахте ли добре, мис "Октомври", надявам се, че сте спала добре, защото Аз не спах. Винаги съм смятал прашките за тържество на инженерната мисъл, но когато видях вашите душата ми изтръпна от възмущение защо не сте българка и защо снимките ви не вървят с телефонния Ви номер? Опитах да си купя броя на "Плейбой", но понеже съм потомствен пролетарий нямах никакви пари в себе си и трябваше да гледам как оядената буржоазия се сдобива с Вашите снимки, мис "Октомври", а на мен никой не ми отпусна кредитна линия, за да се сдобия с Вашия брой. Спахте ли добре, мис "Октомври"? Докато стотици хора по цял свят преглъщат пред образа ви, добре ли се чуствате, а? Заради това вместо "Плейбой" си купих "Лична драма".
Вечерта обаче се прибрах вкъщи и си пуснах новините. Даваха парламентарни дебати, крясъци и вой. Изеднъж установих, че аз така или иначе живея в постоянна еротика, така че мога да изкарам още един месец без броя за октомври. Това бяха най-добрите дебати, които съм гледал. Съветвам ги и вие да ги гледате. С или без прашки. :)))))))



--------------------------------------------------------


Благодарение на Димитър Генчев открих позабравеният тези дни у нас Спиро Гулабчев, който е връстник на Дядото, с уклон към анархизма, радикал и бунтар. Та Гулабчев още в годините след Освобождението е формулирал най-великата мисъл за разликите между лявото и дясното - "Несправедливо е господа, някой да е обут, сит и облечен, а друг да няма пари да пийне една ракийца, преди да захване някоя работа". Велииииик! :))))))


------------------------------------------------------------


Кратка неделна саморазправа с геополитическите новини. Във Франция въвели данък от 75 процента за богатите. Ей, никога не подценявайте кварталния зубър. Еваларака на Оланд - дори и сухарите могат да направят нещо както трябва! Повечето от англичаните искали да напуснат Евросъюза? Хохохо, че нали, за да напуснеш нещо трябва да си бил в него бе, менове? Цецка Цачева щяла да гласува с "да" за развитие на ядрената енергетиката у нас. Ехее, логично е - когато си с размера на ядрен реактор е хубаво да гласуваш самозащитно, преди някой от твоя собствен кабинет да е решил да те затваря. И най-накрая, чета, че еротичните стихове били гаранция за успешна свалка. Един час се опитвах да измисля рима на фразата: "Да играем на "Палавия финансов министър и страстната неолибералка", ама нещо запецнах, така че май ще си стоя неуспешен в свалките...:)))))


------------------------------------------------------------------


Оказва се, че когато мъжките зайци изпитват сексуален нагон има само два лека за тяхното пламтящо сърце - баналният вариант - зайка. Или екстравагантния вариант - плюшено зайче. Това не е моя измислица, а споделена по форумите мъдрост за справяне с потентни зайци. Ама какво нещо само е еволюцията, а? Оказва се, че зайците използват хората, за да могат да получават от тях секскукли :))))))))))))


----------------------------------------------------------


Старият репортер успя да проведе силен (хваля се малко) дебат с проф. Михаил Неделчев за левите и десните идеи на българска почва. След края на разговора професорът обаче ми разкри няколко нестандартни идеи. Едната от тях беше, че според него Антихристът (описан чудовищно от Йоан) не е конкретен човек, а просто явление. И той смята, че това явление - антихрист е Интернет (след като го обявихме за чудовище, то значи си заслужава главната буква). Интернет разрушавал йерархии, преподреждал самоцелно света, а според професора точно това щял да прави Антихриста, ако се бе въплатил в тялото на Искра Фидосова например. Ехаааа, казах си аз след това разсъждение - сега разбрах защо всички толкова много се палим и горещим в нета. Това все пак е ада. Значи си е горещо по дефолт :))))))



----------------------------------------------------------


И понеже днес съм на радикална вълна, нека да кажа още нещо. Пет пари не давам за вещицата Людмила Живкова. Ама да превърнеш в своя единствена кауза това да прекъснеш конференция за нея, е супер тъпо и отчаяно. Как става така, че тези, които трябва да са най-големите демократи най-много обичат да забраняват? Това е парадоксът на българската душевност. Това е парадоксът на българската политика - десницата е в състояние да се бори единствено с призраците от миналото, защото е безпомощна в настоящето. Нека да се занимават колкото искат с Людмила Живкова, ама от това светът няма да стане по-добър, а резултатът им трудно ще мръдне от 1,5 процента нагоре. И още нещо. Това, че някой умишлено насажда носталгия е сравнимо като идея с разбирането, че има световно правителство. Носталгията е страничен ефект на отчаянието. Хората са толкова отвратени от това, което им предложиха за 20 години, че единственото им спасения от вечния ужас остана в миналото. В този случай вместо да истерясват по Людмила Живкова, десните да се замислят как те допринесоха за това днес всички масово да въздишат по Тодор Живков. Смятам, че носят основна вина. Просто бяха некадърни...:))))) (С това нядавям се приключвам политиката за деня и се отдавам на петъчно вътрешно блаженство)


---------------------------------------------------------------


Освен доказателство за това, че човек не е произлязъл от маймуната, а от коня, Румяна Желева триумфално показа на света, че историята наистина се повтаря като фарс. Нейният началник се хвалеше, че се е поскарал на страните, които цицат Германия, а те му отговориха като пукнаха гумената кукла, която за кратко беше външен министър...:))))


---------------------------------------------------------------


Днес успях: рано-сутринта да изтормозя слушателите на радио "Христо Ботев" с разсъждения за това дали Европа заслужава Нобел за мир (моята теза беше, че европейките заслужават, но ЕС като цяло - не), малко по-късно да разсъждавам пред "Хрътките" за поетичните взаимоотношения между сексът и политиката, както и за това защо жените заприличват на мъже като се набъркат в управлението, а сега, разбрах, че нямам сили да откажа да участвам в предаването на Волгин по БНР в събота по темата къде си приличат идеите на левицата и десницата. Чух днес, че Б.Б е казал, че "се е поскарал на страните", които искали само да цицат от Германия, очевидно е, че в десницата повече кряскат...:))))) Като гледам май съм станал или медиен гений или универсален дърдорко. Нооо, като се познавам добре - гений няма шанс да стана, значи е второто....:)))))


--------------------------------------------------------------------


Чета по сайтовете, че Русия, Иран и Китай били основни киберпротивници на страните от НАТО. Какво да ви кажа? Чувам как погребалните кибер-камбани бият за НАТО. Всеки, който е гледал руско порно знае, че НАТО просто няма шанс. Никакъв кибершанс :))))))


-------------------------------------------------------------



Винаги съм се чудел на мотивацията на някой човек да напише във ФБ нещо от типа: "Отказвам вече да бъда пионка на съдбата" или "Хвани в живота си в ръце и бъди супермен на кармата"...Така де, дали написването на такова изречение произхожда от разбирането, че Висшите сили на вселената задължително си имат фейсбук-профил и могат да надзърнат в тайните желания на обикновения юзър? Защото - историята е доказала - че много по-добър протест срещу това да бъдеш пионка на съдбата е да изгълташ бутилка с ракия. Коя съдба, питам ви аз, се нуждае от пионка, която залита и пее последния хит на Азис? :)))))))))))))


------------------------------------------------------------



След като вчера Ел Президенте прати България много зад далечните планети, днес вече съм убеден, че политическите мечти не бива да се съобразяват с нищо. Заради това реших да се напрегна и да формулирам 6-те точки, които ще възвести новата левица в мига в който се освободи от реалността:


1. Обявяване на вечно лято в света и осигуряване на пролетариата с безплатна бира


2. Експроприация на плеймейт
ките от буржоазните сили и предоставянето им на прогресивните за идеологическо-политическа работа


3. Отмяна на времето и възцаряването на непреходна младост


4. Осигуряване на достъп на пролетариата до тайните на Вселената и до именията на буржоазията с цел - използването им в политическата борба


5. Национализация на средствата за производство. Досега винаги левицата е имала предвид тежката промишленост, но ние новата левица трябва да обърнем внимание по-скоро на фабриките на Виктория Сикрет


6. Обявяване на извънземните за наши братя по разум и запознаването им със светлите цели на политическото движение


След като Президентчето може да мечтае за планетите, защо аз да не мога да си мечтая за планетарната левица?


----------------------------------------------------------------------


От прозореца на таксито на път към мистичното Подуяне забелязах, че в София дъждът не спира нито за миг. Дъждът от есенни листа, които капят неумолимо, а ветровете си играят с тях като Кристиано Роналдо със защитата на противников отбор. Хаха, загледах се в есенната нощна гледка и родих жесток слоган за реклама на столицата: "София - тук листата падат най-романтично в цялата Източна Европа" :)))))


-------------------------------------------------------------


ГЕРБ доказаха, че са партия на чудесата - опитват се да възкресят политическата кариера на Румяна Желева и карат зомбита да стават от пръстта. Президентът прати България сред далечните планети, а Искра Фидосова и днес на обед е изяла цяло печено прасе. Като предястие. А ние сме впечатлявахме от рекорда на Феликс Баумгартнер. Какъв е този пич? Обикновен аматьор. И в тази връзка една случайно дочута реплика: "Бойко Борисов е по-добър скачач от Баумгартнер. Той ще скочи от историята в нищото"...:)))))


----------------------------------------------------------


Избухналият трафопост ми напомни за една войнишка история (дааа, имах нещастието около 6 века да служа на правителството). Природната интелигентност и тънкото познаване на политическите маньоври подсказаха бързо на стария репортер как може да се расте във военна йерархия по правилния начин и още на седмия ден станах нещо, наречено писар (което означаваше, че бях единственият в поделението, който знаеше как се пуска компютър). Въпреки това обаче един път ми се наложи да бъда водач на караул. А за целта трябваше да проверя тефтерчетата на младежите, които ще командоря. В тези тефтерчета всеки "велик български войник" трябваше да опише маршрута по който ще се движи. И единият маршрут беше от сградата на щаба до трафопоста. Отварям тефтерчетата аз и какво да видя. Сред младежта нямаше абсолютно никакъв консенсус по отношение на думата трафопост. Срещнах я във варианти "травопост", "травепост", "труфопост", "тр...", "травопозт", нооо никъде не я открих изписана правилно. Амбицирах се, прерових всички тефтерчета, но младежта пет пари на даваше за трафопостовете и гордо пренебрегваше всички правописни правила. Очевидно е - защо трафопостовете избухват. Избухват от ужас, че знанието за тях изчезва. Следващото поколение сигурно дори ще се чуди защо такава дума изобщо стои в речника...:)))))))))))))))))


---------------------------------------------


Обогатих колекцията си с шантави вицове: "Един глухоням хванал златната рибка. И тя се разплакала..." :))))))


---------------------------------------------------


"Кризата, подобно на вулкан, застрашава постоянно американския империализъм, който седи на този вулкан. Това обстоятелство принуди американските империалисти да изработят план за заробване на света и те сега като див звяр се носят по Европа, Азия и по другите части на света, събирайки реакционните сили, отхвърлената от народите измет на обществото, скалъпват антидемократически, империалистически лагер, противопоставяйки го на всички демократични сили..." От един кашон за едно левче си купих книгата "Избрани произведения по военните въпроси" на Мао Дзе Дун. Без да се усетя - вече съм до средата на книгата. Невероятна свежарка. Така не съм се забавлявал отдавна...:)))))))


---------------------------------------------------------


"Какъв е проблемът? Аз организирах тази среща. Защо има изненада, че се срещам с артисти? Аз съм министърът на културата и не правя проверки на киселото мляко. Поканих Бойко Борисов, няма лошо, той все пак им е кумир". Вежди Рашидов обяви Борисов за кумир на Траволта и Де Ниро. Знаете ли - бях убеден, че тази снимка, която се появи не е току-така - тези двамата холивудски анонимници са се снимали с човека, който ги вдъхновява....:))))))))))))))))))))


-----------------------------------------------------


Хахаха, култов лаф из мрежата: "Водещите скопски вестници: Феликс, Македония се гордее с теб!" :)))))))))))


----------------------------------------------------------------


Заслепен от космически скокове съвсем съм изпуснал радикален сюжет от неделния ден. Разказът за това, че Костов и Кольо Добрев, разбираш ли, са договорили свалянето на Виденов и са се срещали като тайни гаджета из анонимни столични локации. Според мен има хора, които системно прекаляват с трилърите и четат Дан Браун не като литература, а като политическо откровение. Изобщо не ми е ясно кой успява да си представи политиката като задкулисна конспирация. Хей, представете си какви усилия, логистика и кинти би коствало това. А и я се опитайте да накарате дори и двама българи да мислят по еднакъв начин - че това е мисия невъзможна, дори и да черпиш всеки с безплатна стриптизьорка. А да ги накараш да работят съвместно е все едно да накараш японец да се откаже от сушито. Заради това винаги твърдо съм вярвал, че има хора, които се опитват да се правят на конспиратори, но ефектът от тяхната конспирация е все едно човек да се напомпа с фалшива "Виагра" :)))) А дори и да повярвам, че такова нещо е имало, самата идея, че Кольо Добрев е оставил до тайната среща да го води тогавашния главен редактор на тогавашния ултрасин вестник "Стандарт" - ето тук вярата ми се сломява...:)))))


---------------------------------------------------------


Велик! Велик! Велик! Феликс Баумгартнeр - председател на Европейската комисия! Щом успя да се върне с парашут от космоса, ще може не само да пребори кризата, но дори и вероятно да омиротвори Гърция...:)))))))

1 comment:

Unknown said...

Здравейте,

прочетох в този пост че сте си взел книга от Мао - аз събирам книги от соц-а и имам интерес към въпросната книга. МОга да ви предложа 5 лв за нея, както и ако имате други книги от него - да ги купя също :)

Може да ми пишете на и-мейла: bozonm@gmail.com

Поздрави :)