Sunday, March 10, 2013

Политическите зомбита атакуват и историята




Фейсбук винаги е бил максимално отворен свят. Той ти дава възможност за пряко участие в световното време, а това е нещо, което нито една бутилка с бира не може да ти гарантира. Но именно, защото е безграничен и отворен, Фейсбук лесно бе надушен от политическите зомбита, които изпълзяха в него като виртуални гадини, за да го задръстват със своите измислици, клевети, истерични интриги и узаконена шизофрения. Очевидно това е страничният ефект на социалните мрежи, които всеки от нас трябва да преглътне, ако иска да запази менталното си спокойствие и будистка съзерцателност.
Но има нещо, което не мога да подмина с лека ръка. Нямаше да се занимавам с този проблем, ако той не беше като симптом в какво подменено общество се опитват да ни накарат да живеем и как лъжата отдавна е махнала за сбогом на истината и се е настанила на фейсбук трона си, откъдето наблюдава ехидно всеки, който е запазил някаква памет.


От няколко дни насам по стените на всички излудели антикомунисти се появи снимка на документ, за който те (остатъчни десебари, пациенти на Карлуково и самотни алкохолици на свободен режим) твърдят, че бил автентичен и доказвал демоничния характер на комунистите. В него от името на четирима комунисти (Васил Коларов, Георги Димитров, Вълко Червенков и Чочоолу) се призовава цар Борис да присъедини България към Тристранния пакт. Датата на този "исторически документ" е 1 март 1941 година. Дори с просто око се вижда, че стоим пред абсолютен фалшификат, който е правен от някой човек, очевидно прекалил с хапчетата за главоболие.






Първо - дори и да оставим шрифта, който просто не е съществувал през 1941 година, а е изцяло компютърен (можем да сътворим теория на конспирацията, че коварните комунисти-коминтерновци още тогава са имали компютри на които са изчислявали пъклените си планове да забременят всяка блондинка по света с бъдещо болшевикче), възниква въпросът - как ли пък нещо толкова скандално е останало в тайна на всички "историци", които изхабиха цели 23 години да се опитват да скрият биографиите като оклеветяват всичко мърдало по земите български.


Второ - интересно защо ли тези коварни комуняги тогава пишат този призив точно в деня в който Богдан Филов (убеден съм, че ври в ада) присъединява България към Тристранния пакт. Ако комунистите и Филов са били такива политически приятелчета, съмишленици и съидейници, защо ли цялата мощ на полицията и жандармерията е била пусната да разгромява нелегалното движение на левицата след това.


Трето - човекът, който е сътворявал текста е имал само най-обща представа очевидно върху историята на левицата и е поставил имена, които звучат ефектно, но толкова невъзможно, че ефектът е все едно да видиш афиш за концерт на Ивана върху сградата на Софийската опера.
Този комичен ефект се поражда от името Стою Неделчев (Чочоолу), което се мъдри върху това възвание. През 1941 година Чочоолу е обикновен комунист - емигрант стоящ в партийната йерархия някъде, където вероятно стоят днес портиерите на "Позитано" 20. Свидетелство за това дава не друг, а (изненада) самият Чочоолу в книгата си "Боят настана", ама то освен да се интригантства трябва и да се чете. Тази книга излиза през 1967 година, време в което Чочоолу съвсем не е трябвало да се защитава от някакви врагове и там съвсем откровено описва, че в Москва той съвсем не е някакъв голям фактор. Него го готвят и го връщат в България през 1941 година - той е от групата парашутисти от СССР, които са пратени тук, за да организират нелегалното движение. Пак ще повторя - появяването на името на Чочоолу под такъв призив е все едно фризьорката на Министерския съвет да е можела да разписва заповеди заедно с Бойко Борисов.
В годините след 1944 година Чочоолу, разбира се, става голям фактор в БКП, неформалният лидер на Стара Загора, но все пак говорим за мътната и кървава 1941 година, когато той е бил един обикновен комунист, преминаващ военно обучение.
И само между другото - името на Вълко Червенков също стои недостоверно, защото пътят на Червенков към партийните върхове започва след връщането му в България през 1944 година.


И четвърто: ясно ми е, че историческата лудост е заразна, ясно ми е, че менталните вируси бродят из ФБ по-бързо отколкото Искра Фидосова е в състояние да погълне сандвич, но никога не е имало дори и елементарен начин Георги Димитров да подпише такова нещо. Говорим за човека разгромил Гьоринг пред очите на целия свят. Говорим за човека, който първи предупреди и показа какво представлява разбеснелият се нацизъм, човекът, който първи постави Хитлер на колене. И с коя част на затъпелите си от алкохол мозъци си мислите, че този документ би могъл да е подписан от Димитров, а? Това, че вашите днешни кумири си менят мнението, когато им скимне, съвсем не означава, че хората от историята са били такива политически продажници.


Нямаше да обръщам внимание на тази явна фалшификация (ако се загледате в снимката ще видите, че фотошопът не е успял да изтрие някакъв друг текст от друг документ), ако колективният мозък на десебарите из Фейсбук не бе обявил, че депутатът Лъчезар Тошев бил разнасял този документ из парламента и дори бил връчил екземпляр от него на Сергей Станишев. На мястото на Станишев аз щях да накарам Тошев да изяде хартийката моментално.
Но това показва степента на политическа деградация, която ни е превзела. Антикомунистите са така обсебени от своята злоба, че вече почнаха да си измислят аргументи, за да могат да я защитят. Защото реалността не е достатъчна, за да докаже тревожната степен на тяхната шизофрения.
Създаването на такъв фалшификат не е прецедент в историята на това, което минава за десница у нас. Проблемът е, че тя няма никаква историческа памет, за да види, че стъпва на здрава интригантска основа.
Е, аз съм тук, за да им припомня.


И така - на 4 април 1925 година тогавашния нещо като официоз "Зора" гръмва със скандално откритие - те твърдят, че били намерили секретен документ на Коминтерна, който детайлно описвал как да се направи въоръжено въстание в България. След няколко години, разбира се, се доказва, че всичко това е демонична политическа постановка, скалъпен компромат с кървави цели, но именно този фалшив документ дава легитимност за нова вълна от терор, която правителството на Александър Цанков, наричан и до днес Кръволока, осъществява брутално, нагло и черно. И, когато днес някой се опита да морализаторства на тема атентата в "Света Неделя", може би е добре да провери какво море от кръв и убийства предхожда това злодеяние. По темата има жестока статия от един покаял се костовист Владислав Тодоров - "Бесовете в червено и бяло".


Но в главата ми винаги започва да премигва сигнална лампичка, когато видях мракобесните десни да прибягват до фалшификации. Това е оруелианска позиция - да пренапишеш миналото, за да можеш да си изчистиш настоящето. Няма как да стане.
Но вижте какво е написало нежното лице на ДСБ Стоян Михалев на страницата във ФБ под тази снимка и си направете сметка за какво говорим. Този пич не е обикновен десебар - той е сочен като един от младата смяна, проспериращ кариерист, надъхан сектант, обсебен костовист. Той в пристъп на диалектическа лудост направо сече с думи: "На вниманието на всички побеснели комунистически нацисти, които ме обвиниха, че този документ не е автентичен! Позивът е абсолютно автентичен и днес в Парламента депутатът Лъчезар Тошев официално е връчил копие от него лично на Сергей Станишев! Съжалявам, че страдате, но вашите комунистически идоли по заповед на Кремъл най-агресивно са натискали България да влезе в нацисткия пакт!".



Ехаааа! Колко красиво. Това е снаряд за масово унищожение на памет. Значи комунистите са натикали България в ръцете на Хитлер, въпреки, че най-вече те проливаха кръвта си това да не стане. Значи комунистите са виновни, че ние сме станали част от Тристранния пакт, въпреки, че единствено те взривяваха немски ешалони. Значи тези гадове са причината за още една национална катастрофа, въпреки, че именно те организираха след това български младежи да се включат в последната фаза на войната и да я доведат до победен край.
Такава подмяна историята не може да изтърпи.
Но пък имам усещането, че се завръщаме бавно в някакво налудничаво Средновековие, където аргументите на разума вече не важат, а светът се обяснява най-вече с политическа шаманология. Това сектантско и черногледо възприемане на света е травматично, защото лъжата може и да звучи артистично, но никога нищо не обяснява.
Тя помага единствено мракът да стане по-голям.
А в мрака плъховете цвърчат най-добре. 
Защото се чувстват у дома си.


1 comment:

Асен Генов said...

Саше, 1. позивът съществува и ще го намеря за спорта. Този не знам дали е автентичен, но и да не е, което е много вероятно, не е нито творение, нито идея на Протестна мрежа. Но това не е важно.

2. Виж дукументираното самопризнание на ваш човек, комунист, за въпросния позив:

Върбан Ангелов, висш партиен функционер. Според Британското разузнаване, наистина висш: "един от петимата най-влиятелни комунисти в България". През 45-та е член на Политбюро на БКП. Ето какво казва той за тристранния пакт и нацистите в книгата си "Неизвестни страници от миналото". Върбан Ангелов, Военноиздателски комплекс "Св. Георги Победоносец", София, 1993г.:

".... вътрешното ръководство на БКП проведе пропаганда за влизането на България в Тристранния пакт ..." (стр. 119).

"В края на 1940 и началото на 1941 г. по нареждане на ЦК се разпространяваха хвърчащи листове, с които се подканяше българското правителство да подпише Тристранния пакт ... когато германските войски нахлуха у нас, Партията издаде нареждане да ги посрещнем не като враждебни, а като приятелски войски." (стр. 126).

"Агитацията да влезем в Тристранния пакт и във войната на страната на Германия, Италия и Япония трая до 22 юни 1941 г., когато у нас стана известно, че германската армия напада СССР." (стр. 120)

Сега би ли се извинил, или си поел прекалено много вина, без мезета и не можеш да осъзнаеш значението на думите подлост и лъжа?..