Thursday, February 20, 2014

Човекът, който отписа с омраза 200 хиляди българи в Украйна






Не мисля, че досега в съзнателния си живот съм попадал на човек за който със сигурност мога да кажа, че би станал моментално свиреп комендант на концлагер. Обаче вече попаднах на такъв. Кандидатът за комендант на концлагер се казва Атанас Чобанов, някакво неопределено същество, гравитиращо към класическата дясна психиатрия, който написа във Фейсбук най-голямата мерзост, която някога съм чел. Неговият статус гласеше: "Изпитвам дълбок срам, че в Украйна има 200 000 рубладжии с български произход".
Гневът на коменданта и неговото хрипливо виртуално сумтене е предизвикано от това, че хората с български произход в Украйна продължават да считат, че единствено Русия може да ги защити при ескалация на етническо напрежение, каквото виждаме вече да бушува по улиците на Киев. Чобанов, който е един от собствениците на сайта "Бивол", в комфорта на своето парижко предградие като сталински прокурор раздава присъди из фейсбук и от патетиката на неговата мерзост си личи, че, ако му падне случай тези 200 хиляди идиота, които не споделят неговото мнение ще лежат в изправителен лагер за правилни мисли.

Това, което представящият се журналист не разбира, нито пък някога ще разбере, защото комендантаните на концлагери са хора с по две мозъчни гънки е, че тези хора, българите в Украйна, съвсем не са глупави. Те много добре знаят кои са тези с маските по киевските площади, какво точно викат и какви са плановете им за действие. За разлика от Чобанов българите в Украйна нямат комфорта да живеят по цял ден във фейсбук и да раздават присъди, а трябва да мислят за спасяването на собствения си живот, задача два пъти по-трудна след като имат сънародници като Чобанов, които са готови да ги подпалят, ако им падне случай.
Защото тези по площадите, които викат "без жидов и москалей", което в превод за коменданта (ще му хареса, все пак са съмишленици) означава - "без евреи и руснаци", когато свършат основната си задача рано или късно ще тръгнат след всички малцинства. Бъдете убедени в това. Те носят тениски със Степан Бандера, а по щитовете им е изписано "88". И тук изобщо не говорим за хората, които протестират за демократичен дух на Украйна. Просто Яценюк, Кличко и Тягнибок имат влияние вече над около 10 на сто от протестиращите, всички останали са изпълзели от подземията криптонацисти, които съскат, че най-големия провал на украинския национализъм е факта, че украинци не са взели участие в касапницата край Бабий Яр. С други думи българите в Украйна гледат с надежда към Русия за защита, защото не си личи самата българска държава да е заинтересована от съдбата на своите сънародници в Украйна.
Майната му на Янукович, да се продъни в ада дано, майната им им на триото Яценюк, Кличко и Тягнибок, които позволиха екстремистите да вземат връх, но България има интерес да запази своите сънародници в Украйна, да им предложи помощ. Но тази тема все едно не съществува за тези, които ден и нощ линкват неща от Украйна. Няма проблем да заемеш страна в такъв конфликт, но има определен проблем, когато сънародниците ти за теб не означават абсолютно нищо. Тогава просто не си човек. Не си никакъв българин. И тук дори не говорим за патриотизъм, говорим за една елементарна човещина, за някакво дребно усещане за хуманизъм.

А знаете ли какво е най-гадното? 
Подлостта и мерзостта. 
Потенциалният комендант на концлагер, който с лека ръка задраска 200 хиляди души, Атанас Чобанов със сигурност се изживява като демократична съвест, загрижен хуманист и борец срещу неправдите в света. Но е готов да осъди 200 хиляди души на вечни страдания само, защото те не мислят като него. Това е типично проявление на особеностите на дясната психиатрия. За него тези хора там, неговите сънародници, са само някакви си сенки, които той да използва, за да се прави на величествен моралист. Моралът ти не струва абсолютно нищо, ако си готов да го подпечаташ с кръв. Нали сега много се спори който носи отговорност за пролятата кръв в Украйна. Честно, не знам отговорът на този въпрос. Но разбрах друго - такива като Чобанов никога няма да имат проблем да си изцапат ръцете в кръв. Никога. Този пич е готов да отпише 200 хиляди души все едно са статистика, някакви си там рубладжии-лузъри, второ качество хора, които замърсяват комфорта на мисленето му на господарската му раса. След това не се чудете, че българите в Украйна гледат към Путин. От Чобанов те получиха само хейт, злоба и мерзост.
И заради това трябва да обговорим това мислене цялостно. Този разговор е толкова важен за България, колкото и какво се случва в Украйна. Защото такива като Чобанов биха превърнали всичко в Украйна, ако им се отдаде възможност. Знаете как е - комендантите на концлагери не могат да стоят спокойни, ако не убиват някого. 
Поне в мислите си.

No comments: