Sunday, November 02, 2014

Теория на постмодерния революционен статус




В утопичната 2000 година старият репортер, тоест аз, успя да излъже политическите власти и се дипломира във Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски” с дипломна работа, озаглавена радикално – „Теория на постмодерния революционен вестник”. Това беше едно разтеглено политическо есе, свръхидеологическо, в което обяснявах на малкото читатели, че световната промяна предстои и, че нищо в политическия ред няма да остане същото. През 2000 година не се очертаваше никаква системна криза, неолибералите още пиеха шампанско и се поздравяваха с края на историята, изобщо в онзи момент текстът ми звучеше като дива утопия с елементи на фентъзи. Изключително съм доволен обаче, че в годините след това едно по едно предсказанията ми почнаха да се сбъдват. Историята започна отново. Радикалите отново изплуваха на политическата сцена. Капитализмът се разтресе от нечувана криза. Сега се пооправи и се опитва да продължи по старому, но това ще му излезе през носа. Изобщо – установих, че моята прогноза за това, че виртуалният свят ще повиши нивото на радикализъм и ще възкреси по нов начин старите революционни постановки се оказа вярно и точно. Не претендирам да съм врачка. Точно обратното. Аз съм постоянен и светът дойде при мен. Това е велика. Революционният статус стана глобално явление. Това тепърва ще трябва да се анализира, но като начало ви предлагам кратка колекция от развихрени размишления.








Както правилно отбеляза една моя позната - генералният проблем на света се състои в противоречието - бърз уикенд/бавна седмица. Уикендът свършва бързо като чаша с ракия в приятна компания, а седмицата се точи бавнооооо като постмодерен български филм. И човешкото същество е заклещено в това неразрешимо диалектическо противоречие, а това кара душата му да се гърчи и свива като неолиберал пред статус на Петър Волгин. Ето от какво ще избухне световната революция, да знаете :)))


----------------------------------------------------



Решението на съдия Мирослава Тодорова (абсолютно, ама абсолютно случайно разпределена, толкова случайно разпределена, че чак на човек мило да му стане) по делото за очевидното хулиганство на Асен Генов и групичка десебари, които нацапотиха паметника на антифашистите на ул. "Позитона", че това е "израз на политическо мнение с използване на художествени средства" отваря широко поле за нови политически дейности. Следващият път, когато някой от умните и красивите истеряса, че грозните и бедните пикаят пред централата на ДСБ, почвайте да твърдите, че това е арт-инсталация с която показвате постомодерния протуберанс на дискурса на душата си и изразявате политически протест срещу намаляването на броя на молюските в северния ледовит океан. Оттук-нататък нито един паметник не трябва да се чувства в безопасност, защото, оказа се, съдия Тодорова отвори вратата към тяхното инкорпориране в политическата дейност. Да се готвят братята Кирил и Методий - съвсем скоро очаквам да бъдат атакувани, че са имали наглостта да създадат кирилицата и така да ни разделят от евроатлантическите ценности. Розова боя за тия комуняги! Бояджийските магазини - това са новите щабове на политическата дейност. Депутат без четка - политически лузър :)))) Между другото - ще ходя да намацам кабинета на Тодорова с призиви за съдебна реформа. Тя няма да има нищо против, нали? Няма как да ми ограничи политическото мнение, пък било то и в бояджийска форма.


---------------------------------------------------------


Факултетът по журналистика в СУ "Св. Климент Охридски" празнува днес 40 години. Еееех, какво да ви кажа - през пет от тях той беше такава неразривна част от живота си, че като се сетя за онези утопични и размирни времена се чувствам като герой на Харуки Мураками, който аха, аха, да направи скок през времето и да се върне в онази далечна 1995 година, когато младият Александър Симов престъпи прага на ФЖМК и разбра, че именно това е идеалното място, където човек може да формулира два милиона начина за световна революция, промяна на света и разни други вселенски неразбории. И само за информация - дипломната ми работа във ФЖМК се наричаше "Теория на постмодерния революционен вестник". Още се гордея с нея :))) Както и да е - честито на всички възпитаници!


-----------------------------------------------------


Ако перифразирам един уникален коментар на Стеф Кацарова във ФБ направо мога да измисля заглавие за първа страница на всеки вестник: "Жозеф Дол: Остана ли някой необаран от мен в ГЕРБ?" :))))

-----------------------------------------------------

Коляното на столичната кметица - дясноцентристката гордост на София. Жозеф Дол :)))))) Добре де, не го е казал така, ама вероятно така ще се фука на следващата среща на ЕНП :))

-------------------------------------------------------

Онова странно усещане, когато самият шеф на ЕНП натиска главата на реформаторите към скута на ДПС...:)))))))

---------------------------------------------------------

И така - добри дошли в новото политическо риалити: "Декомунизация с Росен Плевнелиев". Нека да направим кратка историческа разходка из лабиринтите на мисълта на Съпруга на първата дама. Ще предупредим по-чувствителните читатели, че това пътешествие друса и често можете да имате повик за повръщане, така че го правете на ваша отговорност. Какво казва нашето президентче?

1. Декомунизацията не е приключила.

О, йе, как ще е приключила бе, братче. Че то децата на висшата номенклатура до един са в десния сектор и кривят вещерски пръсти срещу комунизма. Именно те са политическият тумор на страната. Класата на привилегированите преди си измисли героично минало и мина в другия лагер. Нима самият президент не е пример точно за това?

2. Днес има много богати държави, които обаче са тоталитарни и същевременно България, която не е толкова богата, но е свободна, демократична - неперфектна, но все пак е избрала този път!

О, йе, очевидно това ще е новата мантра на провала. Вие сте бедни, но свободни. Нямате работа, но имате демокрация. Не можете да пратите децата си на училище, но можете да гледате "ВИП-брадър". Не си взимате редовно заплатите, но имате свобода на словото. Нямате какво да ядете, но сте длъжни да бъдете щастливи.
Тази нова теза е абсолютна перверзия. Свободата и просперитета не могат да бъдат поставяни в опозиция. Май именно заради това тече кампанията, че 25 години имаме свобода - това е начин да се опитат да натикат в гърлото на изтормозените, че провал на елитите няма. Напротив. Провалът на елитите е очевиден. Заради това носталгията по миналото не е инженерен продукт. Тя е протест.

3. "Дори и вие младите хора, които не сте живели – аз живях 25 години в комунизъм и 25 години в демокрация - абсолютно съм убеден, че вие няма да допуснете той да се върне обратно. Сигурен съм, че ще изберете правилата, силните институции и върховенството на закона".

Ето и добрият живот отново е отложен за бъдещето точно както комунизма. От комсомолски секретар можем да очакваме точно това ниво на мислене. Днес е хаос, но утре ще е рай. Днес е мъка, утре всички ще сме дебели по неолиберален начин и ще имаме капиталически блясък в очите. 25 години по-късно - държавата е в политически руини. И вината за това изобщо не е в комунизма, този вечен виновник. Вината е на посткомунистите, които така заличиха цялата история и тръгнаха да се бият с миналото, че предизвикаха абсолютна шизофрения у хората. Сега гълтаме горчивите тъпотии на прехода. И питайте всеки, който се е самообявил за невинен защо крие кървавите ръце зад гърба си.

-----------------------------------------------------

Вдъхновен от новите коалиционни времена реших, че възпяването на величието на тази епоха изисква поезия. Заради това сметнах, че трябва да се обърна към модерния бард на градското дясно Ицо Хазарта и да трансформирам една негова песен в химн на преговорите на ГЕРБ. Така де - музиката вече трябва да е национално отговорна и да отговаря на времето, пространството и всички драми в прогресивния кабинет на ГЕРБ, РБ и ДПС

Запомни едно -
коалицията мьи
е много по-добра
от коалиция тьи

Добър ден, добър добър ден -
шъ прайме ли правителство, кажи бе, мен.
Бойко Борисов - питаш ме дали съм го видял,
в парламента, братче, тоя беше ни събрал.
Видях го и му викам - "Ела да пием по бира",
пък той отиде с някви плаващи мнозинства да се разбира
Вика: "Резултатът е гаден", след туй взе, че замина,
ДПС ще подкрепя, направо казвай ми Чичолина.
С погледа сърдит си голям злодей, ей,
недей така с малцинство, кажи на патриотите "здравей".
Групата му малка, коалицията жалка,
за какво ли ни трябваше тая дясна свалка.
Твойта политика малко пенсионерска, брат,
за кво са писах умен и красив, че с'я ма е яд.
Гледа мойта Кунева - явно я иска
давам ти я брат, ама поне ме напрай министър...:))))

----------------------------------------------------------

Реформаторският блок е палавницата на българската политика. Не искат обикновена двойка. Тройка им се е прищяло :))))

------------------------------------------------------------------

Кабинет на малцинството с плаващо мнозинство? О, йе! Това не беше ли името на древна поза от забранената "Кама сутра"? :)))) Реформаторски блок за еднократна употреба. Не протестирали срещу Орешарски, за да върнат ГЕРБ - хахахахаах! Те са протестирали, за да могат да се гаджосат с ГЕРБ :))

----------------------------------------------------------

16 месеца по-късно Пеевски отново е в парламента, стои на първия ред и е готов да предлага пазарно решение за КТБ. Ех, как хубаво се живее в света на новия морал, различната политика и победилото протестърство!

------------------------------------------------------------

Радан Кънев и Валери Симеонов рамо до рамо ще връщат националното самосъзнание в училищата! Реформатор и националист - ръка за ръка през мандата. Нали, божкем, дясноцентристки ни го готвят...:))

-------------------------------------------------------------

В края на речта си - Местан просто показа, че ДПС ще са тези, които ще одобрят и изберат коалиционната поза и никой друг...:)) А Кънев и Кунева или Кунев и Кънева са велико дуо. С тях няма да ни е скучно. :))

-------------------------------------------------------

"Кои злокобни партии и фигури ще изплуват от трезорите на КТБ...". Лютви Местан. Струва ми се, че Радан Кънев леко пребледня при тази фраза :)))

----------------------------------------------------------------


Бойко Борисов като Наталия Кобилкина. Проповедник на политическата любов, коалиционната страст и парламентарните пози...:)))) Дори изтъква кое в описаната Кама сутра ще е трудно за изпълнение.

-----------------------------------------------------------------

Плевнелиев не ме разочарова нито за миг. Клише до клише. Левски ни бил завещал да следваме заветите на Европейската комисия. Либерализирането на пазара на енергетиката щяло да даде глътка въздух на българите. Всички млади българи трябвало да станат хай-тек специалисти, ако искат да покрият изискванията на президентчето към тях. Очертава се дори Бойко Борисов да е по-интересен от него...:))

--------------------------------------------------------

Либертарианец - това звучи гордо! Когато общинската "Топлофикация" изцяло се издъни в осигуряването на топлина в София - това е повод за бой по държавата и възхваляване на скромния, честен, некористолюбив и скромен частник, който мигом би осигурил топлина на евтини цени в името на единния светъл хуманизъм. Когато ЕРП-ата се дънят като кифладжии - това не е грешка на частника, а порочни социалистически клевети срещу достойнството на частния бизнес. Когато частните концесионери на чистотата не си свършат работата, това също е само илюзия, породена от многото държава, която задушава предприемаческия дух и убива хората със социални помощи и обезщетения за безработица. Изобщо - да живее либертарианството - единственото правилно учение, което има обяснения за всичко :)))

-------------------------------------------------------------

Вече съм абсолютно убеден, че полицейско насилие срещу студентката от Благоевград е имало. Защо? Тези дни няколко сайта пуснаха едно олигавено, парфюмирано и накъдрено длъжко фейсбук-статусче на лицето Милен Шопов, представен като адвокат и съветник на министър Йордан Бакалов. Нека да оставим настрани факта, че в протестните дни същият Шопов, изявяващ се като самоназначен глас на улицата ходеше по телевизиите да обяснява, че няма политически амбции и смята скромно и кротко да си стои редови протестиращ, което с оглед на новия му пост е опашата лъжа в космически размер. Статусът, залагам бутилка вино, няма как да е личен продукт на Шопов - със сигурност е излъскан в някоя пиар-лаборатория (ех, Ивет, парфюмирания ти стил си личи навсякъде) и това оправдаване на куките изведнъж гордо се появява и на сайта "NOОрешарски". Очевидно е - управляващите ще направят и невъзможното, за да си защитят кабинета, особено след като само преди една година те реваха, бесуваха и фъфлеха под път и над път за това как куките бият. Готино е - протестърите, които се се превръщат в статукво. Култ. Самият текст на Шопов е грандиозно и изключително логично разгромен от Вени Марковски. На мен любимият ми аргумент на Шопов е: "Покрай протестите именно така бях станал достатъчно близък с началника на охранителния сектор на Четвърто, за да знам, че отида ли, ще науча истината, фактите и нищо друго". Това е същото все едно аз да кажа - покрай новините на Канал 1 станах толкова близък с Барак Обама, че като отида при него той веднага ще ме пусне в тайните архиви на ЦРУ. За да прибегнат до толкова долна, калташка и ченгеджийска манипулаторска схема, очевидно е, този път куките наистина са виновни. Жалко е, че медиите, които толкова много ревяха, че са на страната на хората, заемат страната на властта.

----------------------------------------------------------------

Снегът се появи изненадващо като реформатор в час по родолюбие :))) Кефи ме това, че всяка година времето води своята малка иронична война срещу Фандъкова, която тя, милата, губи като социалист парламентарни избори :)))) Оглеждах се за гербери, които да ловят снежинките във въздуха, ама видях само бездомни кучета и пролетарии. Очевидно и тази година зимата ще удари къч на управлението на ГЕРБ :)))

-------------------------------------------------------

Обичам българската жълта журналистика. Чета заглавие в ПИК: "Синоптици от БАН: Уикендът ще бъде смразяващ! Снегът идва с всичка сила, мъглата ще е непрогледна!". Йеее. Как да не се кефиш на този стил софт-апокалиптик. Вероятно подзаглавието ще гласи: "Няма никакъв шанс за живот! Пръснете си черепите! Бъдеще няма да има, видя репортер на ПИК. След понеделник зомбитата излизат от пръстта и ще вледенят душите ви. Врачки се хвърлят от балконите" :))))

-------------------------------------------

Направих си труда да изслушам интервюто на Ива Йорданова пред Нова телевизия. Абсолютна катастрофа. Тук говорим за състояние, което вече не може да направи разликата между нормално и ненормално. Триумф на полуистината, която всъщност е по-гадна от триумфалната лъжа. Една фраза ми направи впечатление: "По случайност от общи познати разбрах, че г-жа Цанова сондира за кандидатури за политическия си кабинет и сама пратих сивито си по Фейсбук. Живеем в свят, в който всичко е на един клик разстояние...". Разбрахте ли, тъпи лузъри? Всичко е на един клик разстояние. Стига сте ми мрънкали ами си пращайте по ФБ сивитата на Цанова, че политическият й кабинет очевидно приема случайни виртуални френдове. Кво ми ревете за връзкарския капитализъм? На един клик сте, мама му стара. Или в случая на Ива Йорданова май само на едни цици разстояние...:)))

--------------------------------------------------------------

Гледам на снимка състава на новата еврокомисия и типично по евразийски, антиевропейски и путинистки си мисля - как пък не сложиха поне една комисарка да хваща окото и да вдъхва вяра в светлото бъдеще :))) Така де - ако имаше поне една комисарка с която мъжете искаха да си легнат поне щяхме да направим крачка напред в решаването на проблема с представителността на институциите :))

---------------------------------------------------------------

Изчетох малко неща за КТБ. Впечатлих се от фразата на БНБ, че банката е била управлявана с "порочни бизнес-практики". От моя гледна точка, честно казано, целият капитализъм е една порочна бизнес-практика, каквото и да говорят талибаните на Милтън Фридмън. В този смисъл всеки мошеник трябва да бъде въздиган до ранг на бизнес-иноватор. Понци е направил за капитализма много повече от Бил Гейтс, трябва да сте убедени в това. Той единствен е демонстрирал как можеш да правиш пари на магия, изцяло от порочни бизнес-практики. Така че - не бързайте да хвърляте камъни срещу Цветан Василев. Не е изключено един ден либертарианското общество да го обяви за светец :)))) А, ако се върнем в реалността - дали някой може да ми посочи частта в този одит, където се говори как са били изнасяни пари с камиони, самолети и космически совалки. Ясно си спомням, че лично прокурори говореха за това. Да не би прокурорите да са халюцинирали?

---------------------------------------------------------

Графа е пуснал нова песен!!! А янките ми твърдят, че Ислямската държава е най-голямата заплаха за човечеството...:))))))))

------------------------------------------------------------

Вече съм напълно убеден, че Георги Лозанов има за цел да превърне Криско в поет и певец-дисидент. Едва ли и в ганджа-сънищата си рапърът е подозирал, че един държавен служител ще му организира такава рекламна кампания и ще го героизира отвъд представимото. Новата идея на Лозанов е да има дебат за текстовете на песните, защото, тук ще си позволя лукса да цитирам и да цвиля от възторг: "Цинизмите не са пряко забранени от закона, въпросът е посланието на песента да не е опасно за моралното здраве на децата например да не създават към секса усещане, че е сфера само на материална облага". Това е като изстрел в десетката. Значи след 25 години брутален цинизъм сега се сетихме да водим дебати за това, че видите ли цинизмите развалят детската психика. С абсолютно същото изречение спокойто може да бъде забранена произволна реч на Бойко Борисов, защото посланието й в крайна сметка може да разклати нервната система на мислещ човек. Много е яко това как най-мракобесните идеи винаги се сервират на обществото с ефирна морална глазура. Какво точно ще дебатираме в текстовете за песните? Да няма право Криско да пее за цици, или за това "как са мяташ". Кой е този, който ще определя кой и за какво има право? Откъде накъде творческата свобода на един човек ще бъде обличана в рамки и върху нея ще се води дебат? Изобщо не съм фен на творчеството на Криско, неговите римички са влудяващо изпитание за мозъчните клетки и обикновено карат човек да поиска да накисне мозъка си в алкохол, но, мама му стара, още по-гадно е да се появи някой, да размахва пръст и да ти търси сметка защо си използвал тази или онази дума. Кой да подозира, че именно Криско ще се окаже иконата на свободата в България?

-------------------------------------------------------

Снощи по неофициална информация лидерът на Бохемския блок за блондинки и бира (ББ-ББ) Александър Симов е бил засечен в кръчма пред централата на ГЕРБ. На въпрос какво правите тук лидерът на ББББ очевидно смутен отговори: "Ходих да преговорям за министерски постове с Бойко Борисов и май ще се класирам за министър на културата". Според запознати обаче думите на Симов са пълна лъжа и заобикаляне на истината. По бутилката с бира в ръката му и по очевидното му желание да изпее на репортерките песента "Само ти сърце си ми приятел", анализатори съдят, че той е ходил да полее с Божидар Лукарски мъката от уволнението на Ива Йорданова. Според експерти, пожелали анонимност Симов е изпаднал от преговорите на десницата с ГЕРБ след като настоявал в коалиционното споразумение с ГЕРБ да се сложи изрична клауза, че всеки, който наруши договора ще трябва да изкара 24 часа в една стая с полуголата Искра Фидосова :)))) Ето как десницата остана без естествения си лидер

----------------------------------------------------------

Напоследък чета многооооооооооооооо анализи за това как протестите са победили и са наложили своята промяна. Братче, самият факт, че трябва да обясняваш, че си победител показва, че яко си се издънил. Утре можете да твърдите, че протестите са повишили и българската раждаемост, но докато не видим бебетата, ще си останем на обратното мнение. Като сте победители защо вашите хора се подмазват на Бойко, а? А, повярвайте на един препатил социалист, моралните победи са готини, ама не вършат работа. Признайте си, че се издънихте, пък после може пак да пием по бира и дори да ви оставим да почерпите, че една година никакви ви нямаше да плащате сметката :))))

-------------------------------------------------------------

Колкото повече слушам Маргарита Попова толкова повече се замислям дали да не оглавя един инициативен комитет по издигането й за кандидат-президент. Тя и без това сега е истинският държавен глава..

-----------------------------------------------------------

Уникално е докъде може да стигне един човек в името на това да удовлетвори тъмните си страсти, маниакалните си фобии и жаждата за грантове. Чета едно интервю на прословутия със своята злост проф. Пламен Цветков. Вижте само заглавието: "Любовта към Русия е сбърканият чип на българското Възраждане". Схващате ли? Българското Възраждане е прецакано, защото ония идиоти от миналото са имали нахалството да разчитат на Русия за своето освобождение вместо кротко да се впишат в консенсусното статукво на Османската империя. В очите на маниака - турското робство е за предпочитане пред свободата, донесена от руснаците. Това не са само изгорели жички в главата, това издава мракобесие, което надминава жаждата на масов убиец за кръв. Имам усещането, че цяла орда от орки е тръгнала на война с това особено чувство в душата на обикновения българин, който не приема и не приема правоверния възглед, че Русия му е враг, чудовище и злодей. Колко пъти се опитват да го изтръгнат с кървави нокти, пък ето - то все си стои. Заради това няма да се учудя, ако следващия път се окаже, че любовта към Русия се дължи на тоя тъпанар Аспарух, който също е имал сбъркан чип, че е докарал прабългарите на Балканите, вместо да ги натовари на кораб и да ги стовари в правоверната Флорида :))))

------------------------------------------------------------

Чета заглавие: "Нилски хлебарки пълзят из Южна България" и първончално, ей богу, си мислех, че ще е някакъв анализ за сборище на кандидат-министри на Реформаторския блок. Голям хейтър съм станал, трябва да се почерпя :))))

-----------------------------------------------------------------

Има безпогрешен симптом за това кога "традиционната" десница почва да изпада в ментална и политическа криза - призракът на Великото народно събрание се появява в техните идеи. Според новата градска дясна митология - това, което се е случило с България е подмолен план на криптокомунистите, извънземните от Марс и хейтърите на Иван Костов. И заради това, когато се свика ВНС и се приеме нова конституция, която завинаги постулира, че Радан Кънев има правото да се изписва със "свети" отпред, Меглена Кунева бъде интронизирана като постоянен президент, Едвин Сугарев напише текста на химна, а Васко Кръпката го изпее, тогава изведнъж ще се отприщи небесната благодат и страната ще просперира под мъдрия блясък на десните идеи и зализаната олигархия. Изобщо щом в анализа си за кризата стигнеш до това, че конституцията ти пречи да печелиш избори, значи сериозно са ти гръмнали жичките в главата. Чудя се как ли ще се казва следващата десница. Според мен ще е Съюз за особено истерични реформи :))))

------------------------------------------------------------

Много ме кефи на излиянието на учителката Ана Баракова, която твърди, че е възпитавала своето котенцe на навици и...принципи :))))) Всеки, който се опитва да спре тази дама от това да влезе в парламента е морален изверг, честно. Имам усещането, че тепърва ще научаваме повече истории за това принципно котенце...:)))

--------------------------------------------------------------

Ген. Атанас Атанасов обяви, че било неприлично за РБ да подпише с ГЕРБ още на първите преговори. Оххх, сега цял ден ще обмислям приличието на тази фраза. РБ като срамежлива девойка, която отказва да си свали сутиена на първа среща... В замяна на това прави всичко друго, хахаха :)))

----------------------------------------------------------------

Значи така - Репуц оревава света със статус във ФБ, че не може да намери Радан. После Радан чете, звъни, а Репуц пише, че от радост и щастие е изтрила последното изречение от предишния пост. Раданееее, звънни ми и на мене бе, бате, черпи една бира, да те светна на реформаторска политика! Или нека поне онуй секси-парче от кабинета дето се занимава с еврофондовете и ходи с колело на работа да ми удари една жица, за да си поговорим за това кога ще имаме правителство съставено само от плеймейтки :))))

------------------------------------------------------------------

Отивам на майна си райна за 2 милиона години, 3 месеца, 4 дни и 15 часа :)))))) (това е статус, посветен на проблемите на мъжете с желание за бира и с безкрайно оставащо време до заплата. споделете, за да натикаме този проблем в гърлото на властта).

---------------------------------------------------------------

Булката на Лукарски Ива Йорданова, танцьорката на пилона, става шеф на Държавната агенция за българите в чужбина. Май ГЕРБ вярно си събира депутати за правителство на малцинството...:))) Еех, ако комунистите не бяха убили зверски Стамболийски, каква десница щяхме да си имаме...

---------------------------------------------------------------

На всяка цена намерете в сайта на СЕМ протокола от обсъждането на предаването "Деконструкция" от 18.09. 2014 година. Подгответе се предварително за четенето: изпийте две бири, кажете две будистки мантри и призовете на своя страна богът на здравия разум. След това се гмурнете в прелестните води на медийната регулация, за да видите за какъв бъркоч става въпрос. Васил Чобанов, стар седесар и шеф на "Хоризонт" и Радослав Янкулов, шеф на БНР са привикани пред СЕМ, за да бъдат кастрени за "Деконструкция". В ролята на основното съскащо създание отново влиза госпожа президентската цензорша Мария Стоянова, която въпреки писъците си, че не иска да персонализира разговора, през цялото време се опитва да изплюе отрова по Волгин. Нейните психооткровение достигат до екстаз в следния момент: "По време на правителството на Орешарски, Петър Волгин правеше официозна журналистика". Йеее, братче, Тази, която не дава косъм да падне от главата на президентчето, обвинява някой друг, че прави официозна журналистика. Егати официозната журналистика, след като всички доносници на свободна практика заливат СЕМ с жалби и сигнали, защото за българския десен различното мнение никога не е демокрация, а продукт на манипулация. И госпожа президентската цензорша настоява, изисква и съска - "Деконструкция" да бъде спряна, а след това концепцията на предаването сменена. И това минава за свобода на словото. Това е средновековно схоластично мракобесие. Винаги се получава така, че тези, които най-много вият за свобода на словото, най-много точат сатъра срещу него. Четете стенограмата и плачете с кървави сълзи за състоянието на "свободната мисъл". И добре, че в този разговор присъства Иво Атанасов, който на два пъти успява да изкара ексседесариата от коловоза на клишетата. Ужасно е, казвам ви, ужасно е - в душите на най-пискливите защитници на "свободата" дебне само мрак.

------------------------------------------------------------------

Доколкото разбрах БНР по йезуитски и тъпанарски решава казуса с "Деконструкция" така - предаването ще се казва: "Конструкция/Деконструкция" в името на утопичния баланс и така жадуваната от Георги Лозанов равнопоставеност на мненията. И сега се дръжте - водеш на "Конструкция" ще бъде айнрандистът и радикален капиталист Калин Манолов. Сега имам само един въпрос - как един айнрандист приема да бъде на държавна работа? Това е проблемът на българския капитализъм - все гледа да гушне нещо държавничко и да говори за това колко е гадна проклетата държава и как го унижава, разбираш ли...:)))

--------------------------------------------------------------

Аспарух Панов: "Цяла България очаква по-бързото формирането на може би единствено възможното и приемливо от дясноцентристка гледна точка стабилно правителство с участието на ГЕРБ и Реформаторския блок...". Ебаси, някой може ли да ми обясни - откъде идва в това изречение фразата "Цяла България". Цяла България??? Съдейки по резултатите от изборите цяла България по-скоро тегли една огромна майна на политическият елит, натиквайки го в ситуация на лабораторна мишка. Цяла Бълария чака десноцентристки кабинет точно толкова колкото тийнейджър чака гнойна пъпка преди първа среща с готина девойка :)))

------------------------------------------------------------------

Даниел Смилов (основният сватовник на ГЕРБ и РБ) е с разбито сърце и стене, че поведението на ГЕРБ е безотговорност. Половината кариеристи на РБ, които се бяха смълчали като Кондьо в полупразна кръчма, сега праскат бойни анти-ГЕРБ статуси и клеймят бойковщината и всички останали форми на банкянско съществуване. Разбира се, само допреди ден същите тези твърдяха, че дясноцентристка коалиция е единственият изход за България и тайно въздишаха пред потртета на Цецка Цачева. Тази подлост и лицемерие пречи на РБ да осъзнаят нещо. ГЕРБ ги спасяват от самите тях. Коалиция с ГЕРБ е като да разчиташ Дракула да мине на диета от плодови сокчета. Щяха да бъдат изсмукани, употребени и изоставени за следващата пищна и горда дясноцентристка красавица с по-дълги бедра. Този парламент е резултат от анархистки протест. Хората биха се издразнили на всяко едно управление. РБ са късметлии, че се не се набъркаха в тази оргия. Заради това в нощта на изборите като видях едни кадри на РБ им казах да не бързат да хейтят БСП, защото двете партии ще си стоим в опозиция и от време на време, където се вика трябва да си махаме с ръка...:))))))))

----------------------------------------------------

Виртуалното дясно е божествено! Вече чета 15-ти статус за това, че Путин лично е наредил на стадиона вчера да се развее знамето на Велика Албания и то чрез ръцете на брата на албанския премиер. Коварен план, за да подлюти съзнанието на сърбите, за да може да ги омагьоса с пари, газ и православие. А пък знаем, че тези и трите са сатанински неща, пу, пу, пу, пу...Също така вчера по време на сутрешния си крос Обама е кихнал три пъти. Случайност ли? Гаден Путин...:)))

---------------------------------------------------

Изгледах тревожно доста клипчета от инцидента от мача Сърбия - Албания от вчера. Над стадиона се появи дронче от която бе увиснало албанското знаме и призив за Велика Албания. Един от сръбските футболисти успя да скочи до знамето и да го свали, но това отприщи такава ярост в албанския отбор, че те го атакуваха, а след това да не остане по-назад сръбската публика е причакала албанската такава и инцидентът прераства в кошмарно насилие. Сценката ми напомни на нещо, но първоначално не се сетих. И след това загрях - горе-долу по същия начин започва Футболната война между Салвадор и Хондурас през 1969 година. Ришард Капушчински е описал бойните действия и искрата в динамитния погреб в своя книга. Плаша се, че заради произволните действия на западните сили, които си мислят, че военните им действия тук са универсален разрешител на проблемите, Балканите в своята западна част все още са като тлееща жарава, която всеки момент може да пламне отново. Футболните страсти са просто проявление на напрежението, което никога не си е отивало и няма шанс да си отиде скоро. Но знам и друго. Прав е Ивица Дачич, външният министър на Сърбия за едно. Ако случайно над стадиона се бе появило знаме на Велика Сърбия сега сигурно вече НАТО щеше да зарежда самолети и да търси кого да бомбардира...

------------------------------------------------------

След като разбрах, че Столична община обмисля идеята да прекръщава Паметника на съветската армия, защото "е загубил значението си като символ на съветската армия, като институция и организация" и установих, че тук има голямо поле за дейност. Долу рубладжиите, путинистите, анначапманистите и шараповистите, които объркват съзнанието на традиционно прозападния български народ!!! Ето защо предлагам да преименуваме основните паметници в София. Паметникът на цар-освободител вече ще се казва: "Монумент на Джордж Буш-младши", за да отбелязва радостният ден за грантовата интелигенция, когато България стана член на НАТО и доброволно почна да изпраща пушечно месо за американските мисии в чужбина. "Св. Александър Невски" моментално да се прекръсти на "Св. Джина Джеймисън", за да отбелязва магичният начин по който американското порно промени нашите представи за вселената. Булевард "Руски" моментално да стане бул. "Вашингтон". Ул. "Гурко" не може повече да бъде кръстена на този имперски шовинист, а да носи гордото име "Хари Труман", за да отбележи човеколюбието на единственият световен президент, издал заповед за използването на ядрено оръжие над цивилно население, за да покаже бездънният хуманизъм на душата си. Има хляб в това преименуване, имааа :)))

---------------------------------------------------------

Легендарният Turhan Apdula отново показва класа: "Сутринтa Кaпкa Георгиева кaзa, че нaй-вероятното прaвителство ще е ГЕРБ-РБ-ПФ, aмa тогaвa Рaдaн трябвa дa се ожени зa нея и дa осинови мaлкия Митко Стоянов, зa дa се зaкрепи коaлициятa..." Рева от смях, бе! :))

------------------------------------------------------

Четете и вийте: "Росен Плевнелиев: Рецептата за успех на България днес се състои в реформи, смирение и много работа..." Знаете ли защо се поява смирението в тази върховна тъпотия? Смирение да не възжелаеш да замериш държавния си глава с тухла четворка :)))

--------------------------------------------------------------

Чета едно интервю на бившия социален министър от костово време Иван Нейков в което той казва, че възрастта за пенсиониране трябва да е над 67 години и се чудя какво ли е задържало идейният порив на този кадър. Имам предвид защо се е спрял само на 67 години и малко нагоре? С подобно действия той действа като заплаха за финансовата стабилност на страната и към никога несвършващата пенсионна реформа? Въз основа на какво се е спрял САМО на 67 години. Аз предлагам възрастта за пенсиониране да бъде 96 години. Нещо повече - роднините на тези лузъри, които не могат да доживеят възрастта в която ще са се издължили за щастието да се родят в България, да плащат неустойка, ако работещият емигрира на небето преди достигането на възрастта след която трябва да живее като граф, принц и рок-звезда едновременно. Така де - няма да се лигавим. А може направо да отменим пенсиите. Знаете ли как ще си отдъхнат и бюджета и десните икономисти? :))

-----------------------------------------------------------------

НАТО се очертава като най-голямата световна организация за продажба на нерециклирани отпадъци :))))

---------------------------------------------------------------

Сирените вият като реформатор сгащен да купува гласове...:))))))) Или като десебар спипан да дращи по паметник :)))

-------------------------------------------------------------

Понеделник: скука. Толкова е скучно, че даже Рогозин не е написал нищо в Туитър и Външно не може да имитира, че работи. Толкова е скучно, че на човек му идва освен в Украйна да призове да пратим помощ и на Конго, за да обучаваме хората на прелестните западни ценности и блясъкът на либералната демокрация. Пак ще повторя - толкова е скучно, че даже Ивет Добромирова не намира сили да похвали ГЕРБ и да заплаши, че ще си разкъса полата, ако види комунист в радиус от 12 метра около себе си :)))

---------------------------------------------------------------

Тоя дето не беше купувал гласове за Реформаторския блок в Хасково бе осъден точно за купуване на гласове...Ама нали небесните такова...никога не били купували? Нали само наглата олигархия прибягваше до такива метод? ‪#‎Оставка! ‪#‎РБВърниМандатаОтХасково! Кой? Кой? Кой купи гласовете? :))))

------------------------------------------------------------------

Изпълнен съм с атлантически оптимизъм и категорично подкрепям България да отпусне помощ от 50 хиляди евро на Украйна! Даже смятам, че са малко. Мисля, че новата власт трябва да започне спешно да учи пенсионерите да ядат само един път седмично, за да може да почнат да им плащат пенсии два пъти годишно, а останалите пари да бъдат насочени за развитието на украинската демокрация и за осигуряването на редовни доставки на калифорнийско вино за Арсений Яценюк. Само питам дали по атлантическа линия Киев няма да ни преведе малко украинки? Така де - иначе кви съюзници са ни? :)))

-------------------------------------------------------------------

Гледах един филм тези дни "Животът след хората" и от тогава съм в тежък размисъл. Силата на природата е толкова голяма, че ако се случи така, че утре ние напълно изчезнем като вид, стопили се в някаква форма на космически предсрочен вот за унищожение, само три дни по-късно половината ни инженерни достижения ще почнат да се рушат мелодраматично, а точно след 500 години от човешката цивилизация няма да остане почти никаква следа. Малко е странно да си изправен пред проблема за това, че си от вид, който представлява просто една драскулка във вселената. От гледна точка на вечността дори идиотщините на Бойко Борисов са абсолютно незабелижими, което си е достойно за уважение, както и да го погледнеш. И какво се оказа значи - нашето съществуване е крехко, случайно и почти невидимо, а ние все още се надяваме някаква летяща чиния да се завърти из небето и да ни даде отговори на всички въпроси. Ако един ден кацнат извънземни почти съм убеден, че моят първи въпрос към тях ще бъде: "Пичове, ако вие сте нашите създатели, не можахте поне да ни спестите махмурлука, садисти такива?" :))))) С други думи, когато знаеш, че природата може да те заличи само за няколко свои секунди е добре да не се ограничаваш в рамките на това си битие. Една бира в красивото циганско лято - ето нещо, което никой не може да ти отнеме :)))

----------------------------------------------------

Докторската градина в ранното утро. Градските пиянки изтрезняват с бира. Ранобудните пенсионери вече бистрят състав на следващот правителство. Изморено ченге оглежда подозрително пейзажа. Слънцето още се крие зад облаци като коалиционен партньор на ГЕРБ. Необичайна тишина и бездомни кучета. В далечината - арестувано зад ограда фонтанче. Дааа, този живот все пак си струва :))))

-----------------------------------------------------

Руският актьор Иван Охлобистин е пуснал статус в туитър, че България съществува благодарение на Русия, а Външно все още се бави да извади историческите данни, че 5-ти американски морски флот и лично морските пехотинци от Тенеси са ни освободили от турците. Реформаторският блок също не е излязал с декларация спрямо шокиращото посегателство върху българската идентичност, а Иво Инджев още не написал нито една от трите си статии на ден, за да възхвали величието на евроатлантическите ценности. Брееех, всички станаха путинисти бе! :)))))

-----------------------------------------------------

Притеснен съм за евроатлантическия курс на България. Портиерът на министерството на икономиката на Русия е пуснал статус в Туитър, че е получил разстройство от храната в България, а Външно още не е излязло с остра декларация срещу това. Спиш ли, Митов, евразиецо, спиш ли? Кремъл ли ти плати да мълчиш? :)))))

----------------------------------------------------

Тоя Реформаторски блок отказвам да го разбирам. В 24 МИР - София вместо да изберат автентично лудата Марта Георгиева, типичен градски клоун на дясното, активен борец срещу паметници и абориген от ул. "Витошка", ми гласуват за Мартин Димитров, дето мозъкът му е станал плосък от идеите за плоския данък :)))) Така де - ако държиш на имиджа си - гласуваш за лудия. Ама и тия се оказаха театрали. Сега животните останаха без глас в парламента...:))))

-------------------------------------------------------

Патрик Модиано е носителят на Нобелова награда за литература тази година. Аз не съм чел много неща от него ("Вила "Тъга" изчетох с удоволствие), леко страдам, че тия гадове шведите пренебрегнаха Харуки Мураками, но пък наградата за Модиано е хубав знак. Той е от истинското поколение френски писатели, тези, които не творят литература на постоянното мрънкане и нарцистичните изхвърляния, а именно от истинските майстори, които създадоха аурата на интелектуално очарование около френската култура. Говорим си с една колежка в редакцията, че всъщност един от основните сюжети на Модиано е човекът в търсене на собствената си памет и ми се струва, че това е особено актуално сега, когато паметта е разградена напълно, а човечеството съществува сензация до сензация. Имам предвид, че завръщането към онази френска литература, която умееше да гради меланхолични сюжети, които ти вдъхват вяра в някакъв светъл живот, надмогнал баналната суета на битието, е един от възможните изходи са спасение. В този смисъл - палец нагоре за носителя на наградата.

------------------------------------------------------------

Изчетох материала на "Труд" за Бойко Борисов и посещението на младите репортери при него. След мимолетното ми желание - да си оскубя остатъците от коса, да емигрирам, да скоча от самолет без парашут и да се запилея в амазонските джунгли (точно в този ред), реших, че трябва да споделя кое е най-впечатлителното в тази пиар-полюция. В репортажа има описана една сцена как по телефона звъни бабата на младата репортерка, а младата репортерка й дава да говори с нейния кумир - Б.Б. Боко взима телефона й първата му реплика й към бабата е: "Ти знаеш ли, че тя пуши?". Братче, тоя се оказа не само нарцис, ами и пълна порта. И ще ми става премиер, пфуууу! :))))

---------------------------------------------------------------

Жерар Депардийо ще снима филм в пловдивско село...О, Лукарски, защо развали съня на ДСБ, че им пречиш да излязат с декларация за това как краката на един путинист ще тъпчат българската земя, традиционно подухвана от тексаски вятър и огрявана от калифорнийско слънце...:))))

--------------------------------------------------------

ДСБ е дясното ДПС - край тях всички изгарят...:)))))))

-----------------------------------------------------------

Не че искам да кажа нещо, не че съм злобен, не че, разбираш ли, съм реваншист, но най-почтено, учтиво, вежливо, аристократично и по европейски ще помоля всички политолози, журналистчета с бели якички и гримирани юпита, които ми твърдяха, че РБ имал най-добрите кадри и експерти и най-верните решения, да вземат по един пистолет и да ходят да се гръмнат някъде...:))) Ако не - да искат оставките на жените си :))

-----------------------------------------------------------

Честно, откакто комунистите зверски убиха Александър Стамболийски, първият български реформатор и дефакто идеологически баща на Реформаторския блок, бях наясно, че Лукарски е най-култовият лидер, който е раждала българската десница...:)))) Само още някой да е посмял да му иска оставката! Хей, изборите и без това бяха депресивни, никой няма право да ме лишава от последния останал лъч на хумор :)))

-----------------------------------------------------------------

Село Ген. Мариново, Видинско - Реформаторския блок - 71.42 %. Село Ген. Мариново - средището на българския евроантлантизъм, люлката на Протестна мрежа, утопията на Георги Господинов, теменужката на Радан Кънев. Смятам да направя една опознавателна обиколка по тези места, за да видим какво ли е заразило така крепко и бойко с реформаторски дух тези евроатлантически селяни с непреходни европейски ценности :)))

-----------------------------------------------------------------

Росен Плевнелиев стана поредният политик, който тържествено обяви краят на прехода. Сигурно първата дама най-накрая му е сготвила мусака и човекът се е размечтал...:))))

---------------------------------------------------------------

Велизар Шаламанов е любимият ми клоун от служебното правителство. Четете и плачете: "С 8 - 10 нови изтребители България ще е петкратно по-добре"...Точно така - изтребителят най-добрият начин за повишаване на доходите на пенсионери, за разрешаване на проблемите с безработицата и здравеопазването. Ето до това се свежда цялата ни прословута "отговорност" към НАТО. Те искат да сме консуматор на военна техника. Нищо повече. Българската политика трябва да съществува и да произвежда "стабилност", за да е сигурно, че на всеки пет години политическият елит ще постига консенсус по закупуването на нов пакет бойна техника. Толкова е простичко. Не хибридна война ще измислят, за да втъкнат изтребителите. Ако трябва грантовите политолози ще измислят извънземно нашествие само и само да подсигурят това, че България ще купува, купува, купува, показвайки, как го наричаха, съюзническа лоялност...:)))))

-------------------------------------------------------------------

И последно: след цял ден посветен на драматичен размисъл и разглеждане на последния "Плейбой" най-накрая разреших неразрешимото - как да се състави коалиция в рамките на новия парламент. Открих рецептата в една книжка на моя авер Уилям Шекспир:

Ето и първоначалните съставки:

Хайде, бърже кръг сторете,
мърши всякакви хвърлете
да се смесят във котела:
първо жаба мекотела
тридесет и един ден
в сън под камъка студен
своята пъпчива гнус
пълнила с отровна слуз!

След това същинската коалиционна формула:

Рибица от блатен смок,
остро жило на слепок,
мъх от прилеп, клюн на сова,
от усойница отрова,
кълка на дъждовник гаден,
пух от бухал кръвожаден,
рог на охлюв, кост на пес,
в общото вариво влез!

И най-накрая програмата за управление:

Змейска люспа, вълчи зъб,
пръча жлъчка, свински пъп,
пуздра от търбух акулов,
недосмлял човешки улов,
мумия от дърта врачка,
тисов корен, куча жвачка,
бран по тъмно бучиниш,
от евреин косъм риж,
турски нос, татарска устна;
и — на таз магия гнусна
сокът за да стане гъст —
тигрови черва и пръст
на детенце, в трап родено
и от майка удушено!

----------------------------------------------------------------------

ГЕРБ ще правят кабинет на малцинството...Чухте ли? На това място трябва да свири оркестър за сватби и най-вече за погребения. Предният път, когато ГЕРБ направи правителство на малцинството и след като получи ситуационна подкрепа, групите на поне три партии се разпаднаха...Сега се чудя кои ли от реформаторите първи ще предадат фронта? :))))

---------------------------------------------------------------

Още един извод. Резултатите от вота могат да бъдат разчетени като един купонджийски песимизъм. Тоест - говорят за един народ, който вече абсолютно не вярва, че ще живее по-добре и се е посветил на мисията да наказва всички партии :))))) Не бих се учудил, ако в следващ парламент попаднат 10, а не само 8 партии :))))

--------------------------------------------------------------

Пропуснах най-важния извод от вота. Прочетете всички клетви на десните политолози преди вота и се убедете, че те съществуват в паралелна реалност. Да слушаш десен политолог в политиката е сравнимо с това да оставиш съдържателка на бордей да те развежда из музея на целомъдрието. Имам усещането, че целият народ е гласувал така очарователно разноцветно само, за да развали фб-кефа на Даниел Смилов. Тоест - никак не е малко :)))))

------------------------------------------------------------------

"Дайте да говорим за съюз, а не за коалиция. Не за друго, ами в тази дума просто няма "л". Михаил Миков. Е, това беше добро :)))))

--------------------------------------------------------------

Отивам да си правя селфи с Радан Кънев :)))) Нали белким и той левичар го раздаваше :))))

-------------------------------------------------------------

Знаете ли кое е тъжното? Че сега "демократичните съвести" ще стоварят всичко върху негласуващите, а е съвсем ясно, че тези, които не излязоха са така отвратени, толкова ядосани, че камък под камък нямаше да остане от реформаторчета, протестърчета и техните моралистични клетви...Ето това е техния мит, че негласуващите са им електорат. Не, негласуващите са базуката, която един ден ще им отнесе главата

----------------------------------------------------------

Според Мишо Константинов - вдигането на цените на тока е взело 30 мандата от първите партии и ги е дало на последните. Което подсказва едно - кабинетът на протестърите на практика минира следващия парламент. Иронично е. Така е, когато мракобесно десните се правят на революционери - винаги успяват да събудят крайната си опозиция, а след това да стържат слюнчесто в мрака. Хайде да вдигнат още един път тока и после да ми разправят, че в България няма база за социални протести и те били организиран отвън метеж...

-----------------------------------------------------------------

Реформаторите вадят добър резултат. Така е - инвестицията в купуването на гласове се изплаща :))))))))

-----------------------------------------------------------------

Кабинетът на Протестна мрежа дотук е пълен отличник. Дойде на власт при 1,4 процента за "Атака", а си тръгва при "Атака" към 7-8 процента. Ако бях параноик щях да твърдя, че Протестна мрежа е демоничен план на Сидеров, за да може отново да попадне в НС :))))

---------------------------------------------------------------------

Абе, от сутринта се подигравам на герберската поетеса от село Ягодово. Но сега изпитвам тъга. Женицата поне пише с ясни послания. Нали си представяте ако някое поетче от Реформаторския блок, тип махмурлийски Манол Глишев, тръгне да джаска за своята партия, какво щеше да се получи. Аз предполагам, че щеше да е това

Гнусното кървясало око
на парадигмата на слънцето
метафорично експулсира
моето свръхаз
екзистенциална хлебарка
хегелиански дискурс
чеша се замислено по петата
пикая отчаяно като Бодлер
с камъни в бъбреците
бръсна се с тъпо ножче
стъклото на поредната мастика
преференциален избор на мезе
биволско око и харизматичен гърч
помня - пребиха ме оксиморонно в Плевен
за да гласувам с номер седем :))))

--------------------------------------------------------------------------------

Гласувах. Поне поради 22 причини. И използвах преференция. Което е като да влезеш в бар и да си викнеш не само коктейл, но и стриптизьорка. Тоест политическото същество в мен е доволно ))))


No comments: