Wednesday, March 25, 2015

Житие на бодрия евроатлантически земеделец




Реформаторското БЗНС тези дни излезе с декларация, която може да докара произволна електорална единица до хърчове от неконтролирано хилене. Декларацията е нещо като апотеоз на бодрия евроатлантически селянин Николай Ненчев и носи холивудско заглавие: "Българският отпор срещу хибридната война на Русия". Вътре са посочени колосите на евроатлантизма у нас: "Министъра на отбраната Николай Ненчев и на външните работи Даниел Митов, които категорично ориентират България в сферата на европеизма и атлантизма".
Малко по-късно обаче Митов става жертва на вътрешнокоалиционната конкуренция и изпада от одата: "РБ участва в правителството и провежда собствена национална политика, най-силно отстоявана от министър Ненчев".

След като ни е описан Върховния Герой се въвежда и образа на Кървавия Демон, за да може да се види как евроатлантическия рицар на светлината се бори с най-мощното зло. Нотките на поезия не са от мен: "Стана ясно, че Путин няма широка славянска душа и не носи гена да декабристите, а си е преуспяло комунистическо ченге от КГБ, сработило се с руските олигарси". Тук трябва да звучи музиката от "Междузвездни войни", защото такъв Дарт Вейдър дори и там няма. След това в цели три точки (в които Иво Инджев е определен като "общественик") се громят рубладжиите, а това вероятно са всички, освен Ненчев и авторите на декларацията. Рубладжиите са някакво есхатологично зло. Описва се фантастичния сюжет как България за малко щяла да влиза в Евразийския съюз, но тогава се появили реформаторите, начело с Ненчев и спасили натовското бъдеще на отечеството.

Неясно защо евроатлантическите земеделци пътьом са решили да ударят и по Велизар Енчев. Той също бил част от петата колона. Не можело да дойде промяна от бивш агент на ДС. Значи кадровият офицер Енчев не е носител на промяна, но ченгето Инджев е, така ли? Защото Инджев е цитиран като истина от последна инстанция. Но това са дребните дефекти на космологичния евроатлантизъм. Важното е друго. Декларацията е написана като призив ГЕРБ да подкрепя политиката на Ненчев, защото (тук се дръжте): "Николай Ненчев е демократ, подготвен за битката с Русия". Охоо, как няма да е подготвен - пие по две бутилки водка на ден, системно преяжда със сельодка и гледа единствено американско порно, за да може да е сигурен, че душата му ще издържи на коварната евразийска пропаганда. Този антихибридчик на доброто, който едва ли не ще се пише първи доброволец да освобождава Донбас от кървавия кремълски ботуш, направо да го пращаме в дар на Европа, за да има и нея кой да я поведе. Представям си как пускат с парашут Ненчев в Кремъл и той като един балкански Рамбо намира кабинета на Тиранина, наритва го набързо с лозунги във възхвала на миролюбието на Северноатлантическия пакт и го смразява със силата на американския си хуманизъм. След това свири музика, млади европейки късат ризите си, за да възпеят героя от България, а Меркел бърше засрамено сълза на възхищение от окото си.
Да живее БЗНС! ГЕРБ и БЗНС - партии-другари! 
Реформаторския блок - кариесът в политиката на Путин!


No comments: