Wednesday, March 04, 2015

Десните шамани като миски в битка за застаряващ плейбой




Нищо никога не е доказвало нивото на българската политическа подлост от миговете в които самозваните сини шамани, десните обществени инженери, дежурните куковци на психодясното започнат да се вайкат като крайпътни жрици, спипани от полицията. Точно такъв вой се нададе тези дни от основните гурута на Реформаторския блок, когато стана ясно, че Бойко Борисов приема оставката на вътрешния министър Веселин Вучков като сватбен подарък към ДПС и тяхната "неочаквана" подкрепа за заема от 16 милиарда. Ама какъв рев само се навдигна, мила майно льо!


"Много изненадващ ход на Борисов, противоречащ на нормалната политическа логика", орева орталъка Даниел Смилов.


"Продължава мъртвата хватка на мафията върху българското общество и държава. На правителството ще му бъде все по-трудно да имитира "реформаторство", започна да се тръшка Огнян Минчев.


"Страхът от промени и чадърът над силните в ДАНС, ДАТО и главния секретар на МВР няма да разградят модела Кой", тръгнаха да каканижат в типичния си стил "Протестна мрежа", неясно коя точно кълка или крилце от това образувание.



Човек чете, чете, пък направо почне да прихлипва. Какви честни, принципни, хуманни, морални гласове е родило отечеството! Или поне вероятно такава е картината в главата на обикновен гласоподовател на Реформаторския блок.
А истината е, че България е в това окаяно състояние, защото реформаторския електорат е банален като кучето на Павлов. Пусни му темата антикомунизъм и вече нищо не го интересува, ни цената на компромисите, нито бруталното изнасилване на партията, нито пълната гавра с принципите, която кабинетът прави.
И за тази гавра вина носят именно тези десни шамани, които днес се правят на девици издебнати брутално в тъмното. Спомнете си колко оди написа Смилов за необходимостта от съвместно управление на ГЕРБ и Реформаторския блок. Ама то не бяха едни умозрителни анализи как присъствието на РБ ще гарантира реформаторския дух, то не бяха едни мелодраматични изводи как именно традиционното дясно може да облагороди селското дясно на ГЕРБ. Картинка толкова измислена и натаманена, че още тогава приличаше на комикс, а не на анализ.


В такива мигове винаги ми идва да спомена порочната фраза - "ама казах ли ви". От първия момент на нечистоплътното сглобяване на четворната коалиция чрез имитация на преговори беше ясно, че ГЕРБ ще схруска реформаторите като акула цаца. И не, защото ГЕРБ са силна партия, а защото РБ е безпринципен съюз без абсолютно никаква обща идейна основа. Клишираните дрънканици за безкрайни реформи и евроатлантизъм не представляват никаква програма за действие, а са нещо като буфонада за градски баламурници. Именно шаманите усилиха тази буфонада до нейният непоносим лъжовен край. ГЕРБ са организирана партия на грабежа, а реформаторите са котило жадно за власт. Точно тази комбинация е като свръхдоза хероин за държавата и това беше ясно още преди заробващия 16 милиарден заем, отбелязал знаменитият ден в който стана ясно, че РБ се е превърнал в държанка за удоволствия.
Заради това хленчовете на шаманите са един фарс. Те трябваше да хленчат в момента в който партиите от РБ влязоха в правителството. Ако бяха наистина на страната на хората трябваше да спрат тази перверзна комбинация в името на малкото останал здрав разум на държавата. Сегашното им поведение е просто закъсняла истерия. Защото техните лъжи и измами лъснаха зловещо. Ролята на шаманите беше ролята на мадам в публичен дом. Точка.


Като ги гледам как се гърчат миличките, като ги виждам как пищят, защото всичките им планове се сринаха като нефелни небостъргачи, се сещам за един философски парадокс, формулиран от Еко. Той задаваше въпроса дали Бог може да направи една жена невинна отново. И отговорът му беше - "да, може". "Но дори и Бог не може да направи така, че това, което е било да не е било, защото това е изцяло срещу неговата природа", е окончателното заключение на италианеца. Така и с десните шамани - могат да се правят на невинни, но не могат да заличат виновното минало. Няма как да стане. Това е тяхната огромна вина пред България. Прегракнаха от моралистични крясъци, а после при първа възможност станаха гадже на олигархията. Все едно не сме свидетели на политика, а на бой между миски за сърцето на застаряващ плейбой. И това е причината рейтингът на РБ да се срива, както сочат социологическите проучвания. Трудно е секскуклата да има рейтинг. Тя просто е оставена пред очите на всички да спихва, да спихва така драматично, че десните шамани тепърва ще пишат тъжни статуси. Това е изцяло в тяхната подла природа.
А като имам предвид досегашната успеваемост на "Протестна мрежа" вече съм изпълнен с опасения, че техния митинг в защита на Вучков със сигурност ще върне Цветан Цветанов като шеф на МВР. Щото едно време нямаше да връщат на власт Онуй, ама резултатът всички го знаем какъв е...

No comments: