Sunday, November 01, 2015

Саботажът в главата на президентската конспираторка
Президентската съветничка Екатерина Захариева най-накрая записа своето име сред теоретиците на световната конспирация. Това е тежка идеологическа битка, защото по пътя към приза трябва да преодолееш такива титани на психиатричното слово като Методи Андреев, Иво Инджев, Едвин Сугарев, Евгени Михайлов и фолкпевицата Луна, но Захариева взе надмощие над тях.
Точно в деня на вота госпожа президентската съветничка изохка, че е имало опит за саботаж на референдума. Тя не можела да посочи конкретно кой точно е Черният демиург на тази конспирация, но всички знаци й го подсказвали - блокирането на сайта на ЦИК, неясните указания, която същата тази ЦИК дала на народа, изобщо опорната точка бе родена пред очите на всички - безсмисленото допитване на Плевнелиев, което се върна в началната си точка - парламента, е било саботирано и заради това няма как да бъде окачествено като провал. Такива дребни въпросчета като това, че в ЦИК ГЕРБ има мнозинство, а официално подкрепяха допитването, което прави недостоверна теорията за саботаж, останаха настрани. Защото ако приемем думите на Захариева за чиста монета, то в ролята на задкулисен конспиратор лъсва самият Той, премиерът на магистралите...

Но нека да излезем от мрачните лабиринти на съзнанието на съветничката. Защото истината е, че този референдум бе подкрепян всякак от властта. От насрочването му заедно с местните избори, което е нещо като политически допинг, изкуствено вдигане на активност, до отделеното телевизионно време по тази тема, където истерици на свободна практика пръскаха слюнки как електронното гласуване ще донесе мигом просперитет в страната. Това, което Захариева демонстрира, е саботаж, но на здравия разум, пореден опит на тази власт да си изгражда оправдания, за да заличава вини. Това е спектакъл на вината, високомерен политически цинизъм, който смята, че всяка идиотщина ще бъде приета от безкритичната маса. Само че масата вчера предпочете гъбите пред урните. 
Просто им писна да играят в спектакъла. 
Захариева обаче това също би нарекла саботаж.

No comments: