Tuesday, November 03, 2015

Защо Радан Кънев излъга за милиона в КТБ?Някъде в началото на юли един черен слух изпълзя на припек в българските медии. От уста на уста, от статус на статус се понесе мълвата, че те, партията на умните и красивите, фонтанът на морала в българската политика, най-надъханите антикомунисти, тоест Демократи за силна България имат влог в банката на Сатаната КТБ. Тогава лидерът на ДСБ Радан Кънев предприе един телевизионен поход, за да кърши в ефир ръце и да се извинява на електората си с горещи вопли. Подобно на драматичен герой от късния Шекспир и той отдаде всичко това на тъмен, конспиративен план, осъществен от ковчежника на партията, а самият Кънев бил невинна, непорочна, честна, романтична душа и много късно загрял какви подли финансови номера му въртят зад гърба. Но това, разбира се, са детайлите. Важното е друго. Цифрата, която обяви Радан Кънев като влог беше 48 хиляди лева, което според неговото обяснения не бил голям влог. Очевидно е, че за десните у нас всичко под един милион е малка сума, което е едно добро обяснение защо са готови да говорят с часове и дни за заплахата от Чудовището от Кремъл, но и не и за това как да се намали бедността в страната.

Самото наличие на влог на ДСБ в КТБ е суперскандално, защото отменя всички приказки за морал и достойнство, които иначе раданкъневците пръскат в безреда като лиричен поет пепел от цигарата си. Но пък видяхме театъра с късането на коси, с покаянието пред народа, с удрянето на глава в земята и все пак, хора сме, простихме и подминахме тази фрапираща подлост.
Само, че това подминаване се оказа огромна грешка. Доброто ни сърце ни подведе за пореден път, защото още тогава трябваше да разчегъртаме в дълбочина информацият, защото както повечето неща около ДСБ и тя вонеше на лъжа като пиянка на евтина ракия. И ето днес подозренията се оправдаха.
Тези дни синдиците на фалиралата КТБ публикуваха списък на физически и юридически лица, които са се възползвали от операцията цесия в банката. както и списък на физически и юридически лица с депозити в банката.
Това е преинтересно четиво от което можем например да научим, че дъщерята на Иван Костов Мина е имала на влог в банката 212 202 евро. За повечето хора в България дори и тази сума е космическа. Че това са над четиристотин хиляди лева. Повечето българи през живота си не изкарват такива пари, но хайде засега да стиснем зъби, за да не каже някой от десните богаташи, че бедните лузъри му броят залците и да се оплаче, че това е дискриминация.

Най-интересното става малко по-надолу. Изведнъж пред погледа изплува името любимо "Политическа партия "Демократи за силна България", но, о, ужас, какво да се види. Вместо влог от 48 хиляди лева там е записан влог от 1 064 964.76 лева. Над един милион лева!!! Само от лихвите по този влог ДСБ всяка година са гушвали по 200 бона. При това този влог е бил преференциален. Тоест от тези, които се дават само на посветените и близките.
Тази лъжа е символ на абсолютно безчестие. Драматичният сериал в който Радан се вкара преди повече от година се оказа пълна измислица. Лъжата на най-големия моралист оттеква още по-звънко, защото тя напълно разбива всички политически претенции на реформаторите като носители на някакъв нов дух. Какъв нов дух бе, братче? Цицаш от КТБ докато в същото време е обявяваш за център на модела КОЙ. Това само демократ за силна България вероятно го може. Сигурно умението да лъжеш е задължителна част от трудовата характеристика.
Видяхте ли сега защо на реформатори не бива да се вярва? Имали само 48 хиляди лева на влог, а те се оказаха над 1 милион. Нямаше да връщат Бойко Борисов на власт, а най-накрая финишираха като негови политически гаджета. Историята на реформаторите се оказа историята на едно безкрайно лъготене.
След тази политическа измама на Радан как да повярваш на каквото й да е обещание, което излиза от РБ или ДСБ? Тези хора са се превърнали в патологични лъжци. Сега разбирам защо комунистите все са им виновни за нещо. Ами, защото комунистите са универсалната димна завеса за техните измами.

Защо Радан Кънев е трябвало да излъже за влога? Какво е криел преди една година? Дали не е заличавал някакви следи? Дали не се опитвал да спаси задника на някого, а не само своят собствен? Има толкова много въпроси около тази лъжа, че дори се чудя не е ли време и прокуратурата да поразрови около този митологичен влог, който набъбна толкова бързо?
Но, ако трябва да извадим една-единствена житейска поука от цялата тази случка тя ще е - никога не вярвайте на реформатор. Тия ще ви излъжат по-бързо отколкото могат да произнесат думата КОЙ.
Защото КОЙ се оказаха и самите те.


No comments: