Monday, February 01, 2016

Виртуални пролетарии, бунтувайте се!








Голяма част от тези, които громиха "патрЕотите" (нали така ги наричаха?), че си искат робството по абсолютно същия начин си искат Народния съд, за да оправдаят безсмислието си. Народният съд е тяхното "робство", което те закачат на ревера си. Ако не беше толкова иронично, щеше да е тъжно :)))

-----------------------------------------

Кукунева - министър на образованието?!!! Сега вместо "История славянобългарска" в читанките за 6 клас трябва спешно да влезе " Полет над кукувиче гнездо" :)))

----------------------------------------------


Изгледах филма "Тайното богатство на Путин" на БиБиСи и честно да ви кажа той повече прилича на комедиен ситком, отколкото на разследване. Филмът е толкова лишен от реални факти и доказателства, че през половината време прилича на фентъзи. Средностатистически чиновник от САЩ твърди, че имал усещането, че Путин е корумпиран. Yep, точно това е нивото на фактологията там. Филмът е толкова зле, ама толкова зле, че ако с подобни прийоми, техники и "доказателства" бе направен филм за Плевнелиев например, тукашната евроатлантическа мисъл щеше да пуска слюнки до небето, че това е снаряд от хибридната война. Но лично аз съм удивен. Очаквах англичаните да се свършат работата по-добре, а в този филм са я карали през просото. Хибридчици албионски

------------------------------------------------

За първи път попадам на едно тежко русофобско стихотворение, което очевидно се върти из психодясната част на нета като библейско откровение и старите реститутки си го четат със съскане, когато се събират на тайните сбирки на които се надяват, че Радан ще стане премиер и ще въведе тринайсти наем. Това стихотворение започва така:

Пиша ти от Плевен, драги Ванка.
Помниш ли кагда пришол със танка?
Беше млад, но се държеше мъжки.
Зарази семейството ми с въшки...

Ухаа, какъв невероятен полет на поетичната мисъл. Какви симфонични рими все едно някой ти човърка с винкел по челюста. Много е готино с късна дата да ковеш по врага. Ама едно такова възвисяващо и лекокрило. Поезията обаче, драги ми Смехурко, е опасен жанр. Тя е като пързалка към най-големите бездни на подсъзнателното и следователно, когато лицемер се заиграе с нея, той винаги се издава. И това стихотворение го доказва. Защото както тече обвинителния стон към гадните рашки и комуняги извъднъж попадаме на мина:

Длъжен бях да те обичам, Ваня.
Даже кръстих дъщеря си Маня.

Ахааа, значи носителят на възмущението, лирическият герой, гневният оплювач е бил от безкрайната редичка от надъхани кариеристчета, които са кръщавали дъщерите си правоверно, а пък със задна дата реват какви жертви са били. Кръстил дъщеря си с руско име, за да се прави на примерен комсомолец, а сега реве колко го тормозили руснаците. Ето как едно тъпо и гнусарско стихче съдържа в себе си метафората за целия преход. Тия, които най-много виеха гръбнаци и кръщаваха дъщерите си Сталинка, Ленинка, Маня, сега първи реват как руснаците са ги тъпчели...Не е виновен Ванка, май френдс, че най-тъпите лицемери днес се опитват да си поизтрият биографиите с псувни :))))

-------------------------------------

Проблемът на света е , че не започва от вчера. Проблемът на медиите е, че не знаят това.


------------------------------------------
ВКС потвърди окончателно оправдателната присъда на Цветанов. Браво на Лозан Панов! Мъдър, последователен борец с мафията. Щом Цветанов е оправдан, то значи така е било замислено, нали?

----------------------------------------

Пропуснах да гледам Плевнелиев. Сега хейтърът в мен стене като джедай ударен с лазарен меч :))) Дано избраните произведения на Робинзон Крузо ми помогнат да постигна мир...:)) И от мен да знаете Ян Бибиян е написал книгата " Елин Пелин на луната". Гениално фентъзи

----------------------------------------

Оу, йее. Обичам да чета анализи за Близкия изток в ранния следобед и въздухът да мирише на грантов напалм. Ето как се сблъсках като ракета Калибър с отряд на "Ислямска държава" с един халюциногенен текст на Мохамед Халаф. В него срещнах следните поетични твърдения: "Руската намеса в Сирия може да се сравни по последствията си с тази на американците в Ирак през 2003 г. По такъв начин Близкият изток днес е белязан от авантюрите на трима лидера: Буш-син, Абу Бакр ал-Багдади и Владимир Путин". Охохохохохо. Много ловка врътка. Да приравниш руската помощ в Сирия с окупацията на Ирак е висш пилотаж в манипулацията. Все едно Путин е започнал войната в Сирия, а не една сюрия добре платени чужденци, които даже не са сирийци. Но аз вярвам в Халаф. Убеден съм, че скоро от неговите статии ще изпаднат имената на Буш-младши и Багдади. Така де - какъв геополитически анализатор на хранилка си, ако не стовариш вината на Путин. Все пак всички си спомняме как руснаците нахлуха в Ирак, бомбардираха Либия и подкрепяха Саудитска Арабия, за да водят хибридна война срещу хуманния Западен свят :))))

---------------------------------------

Абе, това, че толкова много хора повярваха на новината, че ЕС забранява кръщенетата не е за смях. Не е и повод да се пишат гневни статуси какви дебили населяват подмандатната територия, защото тези, които се гневят на това, че хората вярват на такива новини обикновено първи шерват дебилщините на украинските медии и техните упражнения на политическо фентъзи. Проблемът е малкооо по-голям. През 2007 година едва ли някой щеше да се върже на нещо подобно у нас. Тогава фразата "Европейски съюз" беше пълна с мистична светлина, заредена с някакво бъдеще, изпълнена с усещането за различен живот. Днес вече е точно обратното. След серия от политически пируети за дебили, след много грешни ходове, след цяла поредица от самоубийствени действия ЕС и след почти никаква промяна в живота на хората, днес много хора разглеждат ЕС само като източник на борюкратична тъпотия. Един жокер - тази новина за кръщенетата е сътворена от италиански медии, очевидно и там нивото на доверие в брюкселския планктон е драматично ниско. Така че всеки път, когато много хора повярват на такава лъжа, това е симптом, че те не очакват нищо хубаво, а очакването им за бъдещето е само катастрофично. Защото точно тези хора никога не получават смислени аргументи защо да вярват в ЕС, а само размахани пръсти, гневни слюнки, яростни статуси, десебистко презрение и всякаква други форми на тъпащини. Европа няма да свърши от тези, които откровено я мразят. Ще я затрият талибаните, които не искат да повярват, дори и да допуснат, че тя има проблем.

----------------------------------------

Бивш шеф на ЦРУ казва, че Сноудън трябва да бъде екзекутиран. ?ес, ето това е истинската демокрация...Електролиберализъм :)))

-------------------------------------------

Малък статус за домашните политически неволи. Когато Хакимчето навлезе в политическа фаза и започне да вилнее като ураган с женско име, тя пламва бързо като онези печки "циганска любов", които само за минути се нагорещяват до страховито червено. Когато започне да пише политически статуси, напрежението се покачва до крайност като електрическа инсталация на Нова година. Това трае ден или два. След това изведнъж крушките изгасват, инсталацията утихва, ядрените реактори се умълчават и Хакимчето изпада в тиха депресия и мълчалива вина, че е вилняла като торнадо в Ню Орлеанс. Тогава следват обвинения (защо ме остави да пиша така?) и клетви, че следващите две години ще изкара единствено в четене на Кант, Пруст, Шопенхауер и Буда с цел да установи окончателна хармония по света, всички да са щастливи, а дори и Протестна мрежа да мият улиците не по 16, а само по 15 часа на ден :))))

-------------------------------------------

Владимир Путин радикално греши в своята критика на Ленин. Да ви припомня - тези дни руският президент обяви, че идеите на Ленин заложили атомна бомба под Русия и я срутили. Между другото тази критика не е нещо ново за Путин и е добре с нея да се запознаят тези, които под път и над път го обвиняват, че е болшевик и комуняга. Но Путин жестоко и драматично греши. Защото думите му предполагат, че Русия е била някаква стабилна и цветуща сграда, която бандата от болшевики на Ленин са унищожили. Тази идеологема не е нова в руския консервативен мироглед. Навремето Станислав Говорухин направи един филм със заглавието "Русия, която изгубихме" в който се развиваше същата теза - руското царство цъфтяло, руските селяни били с румени бузи, засмени и весели, царското семейство управлявало мъдро и изведнъж от планините се спуснали комунистическите орки и всичко прецакали. Първата световна война обаче заварва Русия като една изостанала, селска и останала 100 години назад страна, която компенсира политическите слабости с жива сила. Русия е в задънена улица и с император, който се интересува от всичко друго, но не от управлението. Да, знам, днес в Русия е модерно Николай II да бъде изкарван светец, ама само му вижте дневниците, за да видите, че той е като извънземно, което съществува вън от политическото време. Русия е била куха много преди Ленин, а той просто извършва един поетичен подвиг да срути всичко и да осъществи своето визионерство. Не става дума за това дали приемате Ленин или не, говорим за това, че той е радикален модернизатор и неговите идеи всъщност вдъхнаха на Русия някаква нова енергия. Всеки има право да оценява резултата от тях както намери за добре, но да използваш Ленин като универсален сапун за измиване на ръце е повече от тъпо.

----------------------------------------

Ако видим Лозан Панов като кандидат за президент, това означава ли, че " така е било замислено"? :))))))

-------------------------------------------


Когато електронното гласуване гръмне като фишек, бъдете убедени пак комунистите ще са виновни :)))

----------------------------------------------

Ето - понеже нямаше лустрация сред метеоролозите заради това навън е такъв студ! По Евгени Зашев :)))

-------------------------------------------

В началото на 2014 година Русия трябваше да загине максимум до края на май същата година. След това, когато почнаха санкциите мъдрите и прозорливи български десни политолози започнаха да се надпреварват да залагат как точно ще падне Путин - един твърдеше, че ще му направят преврат до две седмици, втори смяташе, че либералната интелигенция ще го победи в обществения дебат, а трети прогнозираше, че само след два месеца орди от гладни руснаци ще нахлуят в Кремъл, за да вечерят с телесата на руския президент. След това почнаха да залагат при каква цена на нефта ще се срути Русия - при 80 долара за барел твърдяха, че след 6 месеца няма да я има, после цената почна да пада още и до средата на 2015 година всички бяха убедени, че до края на 2015 година Путин ще бъде свален, убит, сложен в затвора или в краен случай - ще избяга с хеликоптер от Русия в Северна Корея. Две години все верни прогнози! :))))))

----------------------------------------------


Да му го начукам на ЕС! Да, колкото повече мисля това е брилянтен синтез на целия евроатлантизъм :)))) Виктория Нюланд - мадърфакърът на Европа

-------------------------------------------

Пак излязоха данните на неправителствената британска организация Оксфам. Данните са като изстрел в челото - единият процент най-богати жители на планетата притежават повече от останалите 99 процента. 62 богаташи държат 1,76 трилиона долара. Междувременно горе-долу толкова пари са загубили бедните по цялото земно кълбо. И знаете ли кое е най-страшното в това. В българските форуми винаги ще се намери някой бесен десен, който едвам събира пари за хляб до края на седмицата, който не само не вижда нищо нередно в това състояние на света, ами и настоява, че това статукво трябва да бъде запазено, защото бедните са търтеи, които нямат никакъв принос в увеличаването на богатството на света...

------------------------------------------

Хакимчето чете Корана...Опасявам се, че вече никой не е в безопасност :))

-----------------------------------------

За да оправдаят "гълтането" си (цитатът е дословен от Радан Кънев, който днес обяви, че е преглъщал на поразия) сега десните пускат една вълнуваща опорна точка. Бойко Борисов до 9 декември бил един, а след тази дата - друг. Бойко Борисов по време на първия си мандат бил вълнуващ, десен, идеен и подмамил нежните реформатори в своята харизма, ама след 9 декември миналата година доказал, че е чудовище, масов изнасилвач и престъпник. Това е интересна форма на шизофрения само и само, за да угодиш на колективното си мозъчно лицемерие. Истината никога не трябва да бъде забравяна. Реформаторите клекнаха на Борисов. Днес той е на власт, защото те не само влязоха в кабинета му, не само преядоха с власт, но и му коленичиха покорно и започнаха да гълтат. И какво да ви кажа - днес да си борец срещу мафията, когато си бил в коалиция с нея, лично на мен ми идва нанагорно. И не, защото не вярвам в идеята за изкуплението и катарзиса. Напротив - вярвам. Не вярвам на реформаторчетата. Защото вече знам, че следващият път, когато мафията пак ги погледна похотливо, те ще й се отдадат. Защото постоянно го правят. Гълтачи бе!


---------------------------------------------
Сигурно не съм прав в това, което ще кажа. И го казвам искрено. Вероятно ще звучи дребнаво и ще влезе в схемата на българската душа вечно да противопоставя неща из целия свят. Ама не мога да не го напиша. Аз не съм склонен да подценявам виртуална вълна от съчувствие. Може да изглежда неистинско, но пък вярвам много отдадено в силата на писаното слово и се надявам, че самото пренасяне на съчувствието и солидарността в слово някой ден може да подпали и реална искра, която да не може да бъде загасена.
В същия ден в който врачанските мутри пребиваха Теодор, в ловешко село двама старци умряха от студ. Историята е взета все едно от разказ на Елин Пелин - възрастните мъж и жена живеели заедно с дъщеря си и всички преживявали с 270 лева на месец. И понеже нямали пари за дърва, спели с три ката дрехи. Но студът победил старците, а дъщеря им с няколко дни отложила съобщението за кончината им, за да може да вземе пенсиите, но не с цел лична облага, а просто да има пари да ги погребе. Иска ми се някой да бе застанал и в солидарна позиция със старците. Защото агресията между хората е отвратителна. Но и социалната агресия, абсолютният непукизъм на властта към съдбата на точно такива отритнати и отхвърлени хора е източникът на всички други беди. Тези тримата - майката, бащата и дъщерята са живеели все едно на самотен остров, въпреки, че са съществували тук, в тази държава. Не е имало кой да се поинтересува от съдбата им, кой да помогне, кой да подаде ръка. Това са били излишни хора, чиято смърт влиза директно в статистиките от които никой не се интересува. Ето тази агресия е най-отвратителната. И, ако не преборим нея, агресията на непукизма, на антисоциалното мислене, всичко останало ще е прах по вятъра...

---------------------------------------------

Да твърдиш, че, ако се разреши на хората масово да носят оръжия, това ще предотврати случаи като този във Враца, е все едно да буташ в ръцете на алкохолик бутилка с водка с надеждата, че това ще го накара да спре да пие ракия...

-------------------------------------------

Жан-Люк Меланшон е написал гневен статус във фейсбук по тема, която очевидно яко тресе цялата френска политика. Става дума за това, че "Дженерал Електрик" възнамерява да съкрати 765 души от енергийният холдинг "Алстом", който окончателно придоби към края на миналата година. И това става тема за голям политически дебат, за ожесточен спор, особено като се има предвид, че американците са обещали 1000 нови работни места, а очевидно това им обещание увисва яко във въздуха. Кви лузъри са тия французи, а? Интересуват се от такива дребнотемия като съкращения, работници и неизпълнени обещания при приватизация. Да ни вземат за пример. Ние се занимаваме с висша тема като електронното гласуване. Кога ще ни стигнат французите, когааа? :)))

------------------------------------

Чета заглавие във величавата медия КлубЗет: "Радан Кънев с нова дясна формация "а ла Саркози". Тоя пич кърти! Не каква да е формация, ами направо "ала Саркози". Ала Саркози, братче. Сега кога да чакаме Радан да обяви, че санкциите срещу Русия трябва да паднат и, че Крим не бива да бъде винен, че е избрал Русия, точно ала Саркози :)))))) Noblesse oblige

---------------------------------------

Аксиома на Симов за обществените отношения у нас: В България винаги ще се появи някой, който да каже - абе ние сме такива боклуци, изроди, гнусари и тъпанари, какво се занимаваме със света...:))))
Стигнах до този извод след серия от статии за Кьолн в които авторите неизвестно защо и поради какви хормонални дисбаланси на съществуването си, смятат, че като посочват какви тъпи нерези са българите, какви системни изнасилвачи, насилници, алкохолици, измекяри, идиоти, побойници, престъпници и мизерни душица са, ще могат да обяснят политическият фалит на Европа. Оставете германците на Германия, зовеше един бард на психодясното след като наизвади статистика как случайно не е бил изнасилен при този народ от пълни психари. Не приемам обаче този съвет поради една причина. Когато Германия или Франция се занимават с нас тия същите вместо да по същия гневен начин да им обяснят, че не им искат съветите, подпикват от кеф, че някой от Европа набива канчето на страната им :)))

-----------------------------------


ДСБ щели да почват разговори за, дръжте се за седалките си, за нов десен опозиционен блок. Йеее. имам прекрасна идея за името - Полуреформаторски блок :)))

------------------------------------

Интелектуалният капацитет на ГЕРБ вече рязко намаля. Стана ясно, че тризначките Вяра, Надежда и Любов напускат партията. Специално се разходих до тяхната страница във фейсбук, за да проверя причините и видях следното обяснение: "Да, 3 месеца СДС ЛИХВАР НИ ВЗЕХА АВТОМОБИЛА СПОДЕЛИХМЕ НА ГЕРБ ТЕ МЪЛЧАТ СЕЕДНО ТОВА НЕ СЕ Е СЛУЧИЛО ДРУГОТО Е ЧЕ НИЕ ИМАМЕ ПРОБЛЕМ ЧЕ СА НИ ВЗЕЛИ ПОЖИЗНЕНОСТА ЗА ДВЕТЕ ПАНЕЛКИ ОТ БЛАГОЕВГРАД". Хахахаха.
СДС-лихвар? Какво ли ще е това митологично животно, което преследва интелектуалките на Бойко Борисов? Ами "пожизненоста"? Какво ли ще означава тази дума? Сами виждате какви мощни умове напускат ГЕРБ. Но пък сега ясно си личи каква е мотивацията на един отделен човек да влезе в ГЕРБ - той не влиза по идейни съображения, а разчита, че когато СДС-лихваря се появи на прага му ще има къде да се оплаче :)))))))

---------------------------------

Забелязвам нещо много интересно. Всеки опит за демокрация се отразавя на върхушката на ЕС като сипване на киселина върху отворена рана. Вероятно тя (върхушката) носи още синила от бича, когато проектът й за Европейска конституция бе наритан последователно на няколко референдума и сигурно още ближе рани по този повод. Новият проблем на ЕС с демокрацията е това, че Холандия, видите ли, искала да направи допитване за споразумението за асоцииране на Украйна към ЕС. И като заваляха едни предупреждения и съскания в директен ефир. Жан-Клод Юнкер, любимият ми птеродактил на Европа, обяви, че провеждането на референдум щяло да бъде "лесна победа за Русия". Yep! Петро Порошенко (още един любител на чашката) коментира, че референдумът наливал вода в "мелницата на Путин". Да, знам, ако утре германската канцлерка се събуди със зачервено гърло вината е на Путин, защото иска да дестабилизира евроатлантическият рай, но не е ли малко прекалено всичко това? Щом допитването до произволен народ е в полза на Путин, това не е ли най-сигурната присъда, че елитите в ЕС са отплували от територията на здравия разум и вече трайно лагеруват в земите на пълната шизофрения. По каква логика мнението на един Юнкер може да е по-силно и качествено от мнението на холандския народ? И, когато народите в Европа ти пречат може би е добре да видиш откъде се взимат парите за заплатата ти, а? Давайте да я отменяме тая пуста демокрация, че Жан-Клод не може да си пие уискито спокойно. :))))

---------------------------------------

Охооо, от списъците на длъжниците с необезпечени кредити в КТБ пак изплува ДСБ. Моралните стожери на политическия живот у нас не само са имали влог от над 1 милион, ами са взели и кредит от 100 хиляди лева...Друго е да си ангел с достъп до лесни кредити :))))) КТБ да не би да означаваше Костовистите Трябва да са Богати :))))))

------------------------------------------

Има хора, които до утре с пяна на устата ще ви говорят за медиите-бухалки, но никога, ама никога, никога няма да заемат позиция за това, че БНТ спря предаването на Валя Ахчиева за ваксините и изобщо няма да го пусне...

------------------------------------

След като вчера лумпенажът на Протестна мрежа героично започна да скандира името на ген. Луков докато протестираше срещу честването на 100 годишнината на Добри Джуров, реших, че тези момчета най-накрая си признаха истината за това какви са автентичните им политическите убеждения. Ето защо реших да съставя един календар на някои по-важни дати, които да почетат след като един път вече излязоха от килера. Това е само началото - списъкът им може да бъде допълнен с други подходящи демократични събития:

1. На 12 януари факелно шествие по случай рождението на Херман Гьоринг. Един патриот, интелектуалец и психопат, вписващ се идеално в антикомунистическата патетика на модерния градски интелектуалец, който няма и един ден трудов стаж. Етикетът позволява на шествието за него да се вика "НАТО!НАТО!", защото това палаво ще обедини нацизма и евроатлантическите ценности.

2. На 29 юни - Протестна мрежа спокойно може да чества Александър Цанков, останал в българската история с милия и хуманен прякор Кръволока. Избил без милост стотици земеделци и комунисти Цанков заслужава да бъде татуиран до сърцето на всеки истински демократ на клета майка Протестна мрежа. Паметта му се почита със скандирания "Смъъъърт".

3. На 25 ноември поход с кубинки в памет на гениалния масов убиец Аугусто Пиночет. Няма какво да се лъжем - Пиночет е тайният розов сън на психодясното. Гледаш ги някакви интелектуалци праскат с месеци статуси за демокрацията и свободата, ама най-накрая не издържат и пишат: "Само Пиночет ще оправи нещата...". Паметта му се почита с опит да бъдат разбити главите на поне трима комуняги и путинисти, за да знаят тия червени боклуци кой командва в тази държава.

4. На 7 октомври пък прогресивното човечество почита Хайнрих Химлер - хуманист и демократ, изпълнил заветната мечта на софийския лумпен - да трепе комунисти като мухи. Може да се почете с литийно шествие и литургия за възхвала на демокрацията.

5. На 9 ноември - възпоменание за Кристалната нощ, когато антикомунистите-демократи от Третия райх решиха да наритат комунистическите гниди от еврейските квартали и показаха истински хуманизъм в отстояването на антикомунистическите ценности.

------------------------------------

Виждам, че голяма драма в десницата предизвиква това, че Николай Ненчев е разрешил честването на Добри Джуров във Военния клуб, а партията му реформаторското БЗНС - излиза с остра декларация срещу това...
Ненчев е невинен! Той просто следва светлия пример на ДСБ, които са новопокръстена опозиция на властта, но иначе са в коалиция, която е в управлението и няма никакво намерение да мърда от там. Не можете да стигнете до величавата шизофрения на дясната мисъл вие! Ненчев и Радан - благодарение на тях българската психиатрия може да се извиси на световно ниво!

----------------------------------------------

Бесноватата глутница на психодясното е замислила тази вечер да се опита да саботира честването на 100 годишнината на Добри Джуров във Военния клуб. Което показва само едно - у тези не е останала капчица човещина, дори едно миниатюрно зрънце човечност. Само си представете - орда от 15-20 келеша, начело с Манол Глишев ще се опитват да обиждат, псуват и пречат на възрастните хора, които ще отидат да отдадат своята почит към Джуров. И тук даже нe става дума за това какво един или друг мисли за генерала, а за правото на хората да си спомнят за миналото и да го оценяват по свой собствен начин. Опасявам се обаче, че келешите не са си направили добре сметката. Кой знае какво си мислят - това са някакви пенсии, старци, лесно ще им надвием и ще се гаврим. Хохохо, още отсега ми е радостно колко само бъркат! Пичове, това са тези, които един път взеха властта като наритаха буржоазните задници. Колко му е да го направят още веднъж :)))))

---------------------------------------------

Бистрим вчера геополитическата ситуация с Хакимчето и по едно време аз с почуда осъзнавам, че тя е изградила цялостен план за реорганизация на Близкия Изток. Хакимчето вече ясно е преначертала границите в региона и изрази естетическо възмущение от това, че границите на Саудитска Арабия не са достатъчно заоблени, нещо, което можело да се поправи лесно в хода на голямата буря. Бяха изказани и съмнения от целесъобразността на съществуването на такива израстъци на историята като Бахрейн, Катар и разни други географски петънца. В крайна сметка, установих, Хакимчето е убедена, че след някоя и друга година Саудитска Арабия ще носи естественото си име - Долен Иран :))))
------------------------------------------------


Българското психодясно не спира да ме изумява. Забелязвам, че от стена на стена при тях пълзи един текст на Калин Манолов "Тръбите като окови, или за рейдърството, поръчано от Москва", публикувана за първи път в неофашисткия сайт "Фактор". И за пореден път схващам, че нито един от тези не чете. Ама наистина не чете. Защото в името на това да изкара Сашо Дончев нещо като ходещ светец на капитализма, Калин Манолов е написал следните изречения: "Опитите са от 1995 г., когато червеният премиер Жан Виденов създаде Закона за концесиите именно за да осуети или поне обезсмисли възможността „Газпром” да контролира и държи изключителните права върху българските газопроводи. Година по-късно Кремъл свали социалистическото правителство, но не се отказа от претенциите си върху българските газопроводи". Кремъл е свалил Жан Виденов, уважаеми психодесни. Кремъл! Това какво ще рече - че сега си признавате, че през смутната и мъглива 1997 година вие сте били слепи и скачащи оръжия на Кремъл ли? Хоохохохохо :)))

----------------------------------------

Защо ли се зачетох в икономическите новини. Целият абсурд на България е побран именно там, а не в политическите сапунки. Цитирам:

"Някои от банките в България вече промениха или планират да увеличат някои от основните такси за услуги. Доходите от такси и комисионни заемат все по-голям дял в печалбата на трезорите у нас, тъй като през последните години кредитирането е замръзнало".

Как да си обясним това изречение? Значи понеже банкерите не искат да се откажат от своята идея да допринесат за растежа на българската икономика като купят на любовниците си по един апартамент, това означава, че спадът в техните печалби трябва да бъде одран от клиентите им. Каква икономическа логика изисква вдигането на цените? Да не би да се е увеличила енергията, която банковите служители използват да натиснат два бутона чрез които да ти проверят сметката или да прехвърлят пари? Или някъде е приет закон за неприкосновеност на банковите печалби? Много ми се иска да видя един път нормален политически дебат за поведението на банките у нас, а не всеки път, когато някой отвори темата да се появява телевизионното ченге Хампарцумян и да кряка, че финансовата стабилност била заплашена...

--------------------------------------

Новина номер 1 на всички големи новинарски телевизии по света е задълбочаващия се конфликт между Иран и Саудитска Арабия. Само у нас, за да чуеш 15 секундната информация за това трябва да преминеш през дълги репортажи за почистването на снега и безкрайни изявления на Лиляна Павлова за това колко добре се справят със снежинките...Мъка ми е. :))

-----------------------------------------

Аз ако бях на мястото на Лиляна Павлова нямаше да играя на дребно. Пфууу. Прасни цена от 2 хиляди лева на винетката и си гледай кефа. След това чистиш, не чистиш нямаше да има кой да псува и проклина, защото нямаше да има кой да пътува. Няма фантазия това правителство. Нямааааааа :)))) Пък и защо им е на тези лузъри да пътуват по магистралите Му и да тъпчат любимите Му дечица?

---------------------------------------------

От Don Rodrigo научавам великолепна история. УС на БНР в си има, ако не неприятности, то поне една напрегната политическа неделя. Прогресивните сили са превзели ефира на предаването "По нашенски" и на пет минути поздравявят Петър Волгин с някоя песен. Така цялото предаване се превърща в един поздрав за водещият демон на свободното слово и цензор Волгин :)))) Йее, сега да не спрат и "По нашенски" заради разваляне на плуралистичната среда на великата демокрация на "Америка за България" у нас :))))


------------------------------------

Празниците са велико нещо, защото тогава човек се изтръгва от капитализма и му остава реално време за четене. А четенето е велика дейност. Дисидентска дори. И така - отваряйки книгата на американския журналист Джеймс Райзън "Състояние на война. Тайната история на ЦРУ и администрацията на Буш" попаднах на един много интересен факт. Факт, чиито последствия всички усещаме днес като една от най-големите заплахи към човечеството. Според Райзън Джордж Буш-младши по време на инвазията, а след това на окупацията на Ирак толкова е предал управлението в ръцете на най-екстремистките неоконсерватори, че съдбоносното решение на американския губернатор Пол Бремър за разпускане на иракската армия всъщност е взето даже без знанието на президента. То е било съгласувано единствено и само с Доналд Ръмсфелд, който му дава зелена светлина. Знаете какви бяха последствията от това величаво малоумие - разпуснатите иракски офицери малко след това положиха основите на онова, което днес познаваме като "Ислямска държава". За действията на неоконсерваторите и до сега не е получено разумно и стабилно обяснение. Този факт не оневинява Буш, напротив утежнява неговата историческа присъда. Един малоумен президент с екстремистки екип от политически мошеници може сериозно да навреди на целия свят. Това е извода от тази история. Тя показва и друго - всеки път, когато човек на тази планета каже "американците са виновни", то в 97 на сто от случаите той е невероятно прав, даже праведен. Ами това е. Четенето продължава....

---------------------------------

Моят приятел анонимният фб-хейтър ми е изпратил един нов дзен-коан на психодясното в България, този път посветен на геополитиката. Дръжте се здраво и четете: "Без Башар Асад ИДИЛ нямаше да съществува. Без Путин Асад нямаше да е президент. Следователно без Путин нямаше да има ИДИЛ."
Хохоохоохоохохоохооохохо! С тази тийнейджърска логика може да обясним целия свят. А дори и да открием кой е бащата на внучето на Бойко Борисов - "Без Протестна мрежа Бойко Борисов нямаше пак да стане премиер. По време на втория му мандат дъщеря му забременя. Следователно някой от Протестна мрежа е баща на внучето на Бойко" :))))


----------------------------------------------

Вече ми стана ясно. Всичко ми светна. Русия не се възражда. Никак не се възражда. Не само, че не се възражда, ами скоро ще заживеят в пещери с кожи. Защото не се възражда. Не се възраждат рашките. Неееее сеее възраждаааат! Само не мога да разбера като не се възражда защо куцо, сакато и Илиян Василев само за Русия говори и за това каква голяма заплаха била? Нали не се възражда. Защо им е заплашителна тогава? :)))))))))))


---------------------------------------------

Напоследък поизчетох доста "десни" тезиси по казуса "Доган/Местан". Последната капка в този мой радикален мазохизъм беше сблъсъкът ми с поредното мнение на Кристиан Таков, което категорично му печели титлата "Капут на 2015 година". Но след като съм си причинил такова мъчение, такъв морфичен резонанс, поне вече мога да диагностицирам психодясното. Тия са сбиршина от високомерни игноранти. Повечето от тях са попрочели по десетина книги през живота си, което не ги спира да твърдят, че имат всички рецепти за справяне с проблемите. Излъскани до ужас те вече са неспособни дори да поставят правилно проблемите. Трагедията на дясното у нас е, че е заприличало на "Дневник" - изпадащо в романтични истерии, то може да произвежда само есеистични вопли. И понеже всичко знаят, заради това вероятно им го забиват брутално всеки път. И как можеш да отговориш на този ужас - като обвиниш народа си, че е прост. Не те, видиш ли, са тъпите, простите селяни сред които живеят не ги разбират. Тези селяни, които се интересуват от пенсии, сметки и цената на лекарствата, а не от възвишените вопли на лакираната аристокрация. Стерилни и безжизнени тия пичове даже една кауза не могат да създадат като хората. И народът предпочита да се бунтува за ракията, а не в тяхно име. Ракията поне има вътрешен огън. А другото е стерилно като почистена тоалетна чиния. И също тълкова интересно.

----------------------------------------------------

Лютви Местан - естественият лидер на ДСБ! :)))))
---------------------------------------------


Четейки протестърски постове, сега попили опорни точки, оставам с чувството, че скоро ще имаме нов светец. Св. вмчк Лютви Евроатлантик. Ходи изтормозен, блед, разрошен и само вярата в Ердоган му дава увереност в светлото бъдеще. Регистрирани чудеса: с един поглед вдига с 0,5 процента бюджета за отбрана и носи договори в турското посолство :)))) Алелуя. Ох, пардон, евроатлантическа Алелуя :)))

-----------------------------

Да поканиш Осман Октай да коментира сегашните процеси в ДПС, защото преди 20 години е бил зам.-председател е все едно да поканиш мис "Силикон" да коментира бюджета, защото е спала с депутат от Икономическата комисия :)))))

-------------------------------------------

Моят приятел анонимният фб-хейтър отново бляска като коледна светлинка на елха в центъра на София: "Значи докато си лидер Протестна мрежа си умира да пие кафе с теб, а като паднеш от власт даже един протест Je suis Местан не искат да направят" :)))))))

---------------------------------------------

Информацията, че турското посолство е свикало среща на областните лидери на ДПС, която тече в момента е изключително скандална. На този етап никой не знае колко от тях са се отзовали. Но веднага се вижда огромен провал на нашето Външно министерство. При наличието на такава информация единственото възможно действие е турският посланик моментално да бъде изгонен от България. Ама моментално. Безгръбначието във външната политика вече започна да става опасно за националната сигурност. Май ще трябва да търсим и нов външен министър. Този е мекотело.



-----------------------------------

Даниел Митов много го хвалеха, че реагира на всеки статус на Дмитрий Рогозин в Туитър и твърдяха, че това е министър на място. Моля ви, посочете ми официална позиция на Външно за филма на "Ал-Джазира". Много искам да видя как министър Митов отстоява гордо териториалната цялост и се възмущава от пропагандните лъжи...:))))




No comments: