Thursday, September 15, 2011

Фейсбук-откровения на един виртуален човек



Пътешествията в света на виртуалния Александър Симов (това е особено същество с мнение по всеки въпрос във вселената и досадната склонност да тъне в необичайно щастие и размишления за космическата природа на човека) май продължават. Много хора постоянно ми повтарят, че  трябва да записвам прилежно и в блога си своите статуси. Аз дълго време не се вслушвах в гласовете им, защото увековечаването на фейсбук-статус ми изглеждаше нередно по философски начин. Природата на виртуалната реалност е такава, че мислите трябва да изчезнат в деня в който са се появили, а след тях да не остане нищо. Но, после нарцисът надделя над философа в мен и аз започнах да събирам неподредените си, цинични и възхитително неправилни мисли за вселената. И честно - не съжалявам. 





Най-накрая открих своята държава - това е далечният, странен, мистериозен и непознат Бутан. Там красиво се оказа, че не измерват Брутен Вътрешен Продукт (баси капиталистическата гадост), а мерят Брутното Национално Щастие. Това вече не е икономика, това вече е поезия, трансформирана в управлението на една държава. И тогава схванах това, което дори Ленин не е успял - тези с кинтите са злобни, защото всеки може да се добере рано или късно до богатство. Но до щастие се добират само тези, които знат как да ценят вселената :)


 --------------------------


Не ви ли дразни ултраклишираната фантазия на фотографите на предизборни снимки? Нагледах се на снимки в които кандидатът се е ухилил така все едно Памела Андерсън си сваля сутиена. На другите фотоси пък бъдещите кметове протягат ръка напред все едно искат да пипнат това, което виждат от фотомоделката. Любимите ми фотоси, разбира се, са тези на които кандидатите винаги са преметнали небрежно сакце през рамо...Толкова е предсказуемо - да не би да има криза на политическо въображение в страната?

--------------------------------

БСП прави голяма грешка като настоява за оставката на Цветан Цветанов. Моля ви, Цветанов на всяка цена трябва да стои шеф на предизборния щаб на ГЕРБ. Само вселенски идиот като него можа да нахака техният усмихнат кандидат в толкова красив корупционен скандал. А сега умножете глупостта на Цветанов по всички дни до изборите - шоуто на "Бени Хил" ряпа да яде. Цвъ Цвъ е най-големият производител на идиотщина в новата история - не ни лишавайте от него, хахаха :)))

---------------------------------------------


"Муудис" (това е нещо като капиталистически вариант на лошата карма) понижи рейтинга на три френски банки заради гръцкия риск. И в резултат на това акциите на "Сосиете Женерал" се сринаха с 10 процента. Хаха, май лихварите изживяват мрачни времена! Наречете ме гад обаче има нещо хубаво в идеята банкерите да виждат как парите им се изпаряват. А днес е 14 септември - преди 144 години Маркс за първи път публикува "Капиталът" :))) Май във Франция са чели грешните книги :P


-------------------------------------

Схванах каква е тайната на ефекта на пет литра чай от маточина срещу високата температура и усещането, че имаш облак в главата си вместо мозък: просто на настинката в един момент й писва да стои в тяло, което е така препълнено с течности, че постоянно му се пикае :))))

 --------------------------------

Пълнолуние сияе над Подуяне. Луната бляска като погледа на Плевнелиев, когато види потрет на Б. Б. :) Аз имам температура и луната ме впечатлява. Все едно човек внезапно е заживял в мистичен роман. Ако видя вещици да прелитат с метли - няма да се впечатля много. В Подуяне магията е всекидневие, а като прибавим луната става истерично. Даа, няма да се учудя, ако някога се окаже, че целият живот на земята е халюцинация на подуенец, който търси кръчма по пълнолуние и псува ожесточено властта :)

----------------------------------------

И така - Ламбо е кандидатът за вицепрезидент на БСП. Какво да ви кажа - от една страна това е хубава новина, защото оставяме топ-депутатката Мая Манолова в парламента, хаххаа, но от друга страна си мисля, че БСП все избира от един ужасяващо малък кръг от лица. Ако не е Калфин е Ламбо, ако не е Ламбо е Калфин и така кръгът се е омагьосал жестокоооо....А това, че скромният класик стоеше и чакаше да бъде поканен за вице, никой няма да го отрази в историята...Пфууу :)))


----------------------------------------

Снощи се запознах с една актриса от Сатиричния театър.Дадох всичко от себе си - казах, че театърът е буржоазно изкуство, което има за цел да промие мозъците на прогресивните маси, споделих, че единствената полза от 10 ноември е, че актрисите почнаха да се събличат и може и да съм намекнал, че ми е време да стана театрален критик и да разгромя всички актриси, които отказват да се съблекат. Актрисата издържа около 40 минути на масата и после си тръгна с ужасено лице. Дааа, вече съм неустоим :))

 ---------------------------------------------

"Силата на ГЕРБ е, когато Борисов и Цветанов са заедно и взаимно се допълват". Цвъ Цвъ пред Цвъ Ризова. Боже мой, мисля, че си имаме нова двойка влюбени в държавата. Те не само са заедно, но държат и да се допълват. Май скоро от заседанията на МС ще излезе някоя гореща секс-касета....:)))

 --------------------------------------------


Разглеждах един албум с картини на Ван Гог и изкарах около един час в разлигавено взиране в най-великата му картина - "Звездна нощ". Не знам дали сте я виждали - на нея звездите са огромни и все едно пулсират. Този пич, Ван Гог де, много преди световната индустрия на врачките е знаел, че космосът ври и кипи от живот. Охх, за да не става твърде сериозно се питам само едно: и аз предусещам, че в космоса има планети на които сервират бира, ама защо не мога да нарисувам картина с този сюжет...:)

 -----------------------------------------------

Един естетическо-алкохолен виц: попитали радио Ереван: "Къде са най-грозни жените?". След дълго мълчание радиото отговорило: "Е, да, ама ако ни опитате конякът друго ще говорите", хахах. Изводът е очевиден - без коняк светът е доста по-грозен :))))

 ------------------------------------------------------

Виждам, че имената на кандидат-президентите продължават да набъбват. И точно в кротката събота открих универсално политическо правило. Когато футболът в една страна не върви, всички го компенсират с участие в президентските избори. Представете си кампания с лозунги като: "ЦИК, ЦИК, ЦИК е педераст!" или "Под небето синьо всичко е имот на Цецо", а защо не: "Няма мое, няма твое, всичко е на Дянков". А специално за БСП: "И да паднем и да бием - лидерчето ще го отнесе :))


 -----------------------------------------------

Фейсбук промени литературата. Мисля, че скоро всеки роман, който има изречения над 420 знака ще бъде осъден на обществена и още по-лошо - на ФБ-амнезия. Но социалната мрежа промени и фотографията. Хаха, вие да сте чули за някой от класическите фотографи, който да си е снимал огледалото в банята или огледалото в спалнята на мама и тате... За тези класически майстори - ФБ ще бъде откровение...:)))))

 ------------------------------------------------

"Всички жени стареят, с изключение на третокурсничките". Най-доброто университетско прозрение, което съм чувал! :)))

 ----------------------------------------------------

Народното събрание днес отказа да почете жертвите в антифашистката съпротива... Стават на крака за Дими Паница, за цяла друга серия от масови интриганти и маниаци, но отказват да почетат борците срещу фашизма. Духът на комендантите от концлагерите е още жив и Цецка Цачева е неговият пророк....А после се чудим защо ГЕРБ бяха направили коалиция с "Атака" - ами организирали са си колективно четене на книгите на Хитлер, ето защо....

------------------------------------------------------

Крушовата ракия е небесна субстанция. Човек пийне две, пък се замисли за вселената, за звездите и за момичето от корицата на "Плейбой" и тогава разбира, че ако си заключил сърцето си като американска банка във фалит, никога няма да схванеш основното правило в света - всички нации без крушова ракия са нещастни. Защото не знаят как да мислят правилно върху вселената. А и за мис "Плейбой" също не знаят как точно да си мечтаят :)))

 -----------------------------------------------------------

"Отсъствието на порок у човека е доказателство за отсъствието на душа в него". Андрей Платонов. Лелеее, колко мъдри неща съм пускал като статуси преди една година, а сега - простотия след простотия...Да, с времето човек не помъдрява, а се вдетинява :)

 -----------------------------------------------------------

"От 15.00 часа, в сградата на Столична община, ще се състои среща между двамата кандидати за кметове на София Йорданка Фандъкова и Николай Пехливанов на тема обществените тоалетни на територията на столицата". Хахаха, понякога няма нужда да се напъваш да измисляш нещо смешно - животът и пиарите сами ти го поднасят. Красиво е, че общата точка на политическо въжделение между ГЕРБ и "Атака" са тоалетните...:)))))

 ---------------------------------------------------------

Попаднах на сайт с обяви за пророчици, лечителки и контактьорки с извънземни. Дали само мен обаче ме гложди един космически проблем? Чудно ми е как става така, че извънземните все си избират да контактуват с хора, които едвам са изкретали средно образование и не могат да кажат дори и две думи за квантовата физика? Ех, защо нито един път извънземно не избра за контакт професор по астрономия например, ами винаги налитат на дебели дами, които гледат злобно и сумтят? Вселенски мистерии...:)

 --------------------------------------------------------

Името на Тодор Живков извиква някаква неясна погнуса в мен. Просто в този човек има нещо отвратително хитряшко, което говори, че с еднаква лекота е можел да бъде както комунист, така и всякакъв друг лидер. Но трябва да си идиот, за да отречеш извършеното от него, особено като икономическо развитие на страната. И още нещо - това, че днес хората празнуват Живков е възможно най-голямото обвинение към политическият елит на страната. Хората помнят и почитат диктатора, а тях не искат да видят...

 --------------------------------------------------------------

Днес е тъжен ден :))) Унищожиха ни държавицата, ей. Източна Румелия можеше да бъде Лихтенщайн на Балканите, ама това Съединение ни прецака историческите планове. Сега аз стоя тука, последният източно-румелиец на земята, и страдам заради тази несправедливост. Не, не страдам заради Съединението - все пак то ни даде възможност да се убедим, че в Северна България жените могат да бъдат топли като два тропика. Страдам, защото Пловдив завинаги изгуби шанса си да бъде столица, пфууу...:)))


 ---------------------------------------

В България има едно-единствено време в което животът изглежда розов като дневника на романтична тийнейджърка - месецът преди изборите. Тогава започва търгът за светлото бъдеще. Какво да ви говоря - дори Симеон Дянков се опитва да мине за добър човек и мистериозно намеква, че заплатите могат да бъдат повишени от началото на другата година...Еххх, започва светлото време. Как казваха навремето сините - избори до дупка. Ако не до дупка, то поне може ли да са всеки месец? :)

 -------------------------------------------

Изкарах половин ден в Перник и вече знам - това не е обикновен град, нито пък е столицата на Жоро Бекъма, както твърдят безотговорните медии. Перник това е федерация от анархистично настроени квартали всеки от които иска да има свой кмет, за да може да заяви присъствие във вселената. Хаха, Независима Федерация на Пернишките Свободни души!

 --------------------------------------------------

Има мигове в които е хубаво да си журналист. Когато те посрещнат като рокзвезда в телевизионно шоу и когато хората, които си пратен да интервюираш те гледат все едно си носител на мъдростта на Ганди и Айнщайн, съчетана по мистичен начин, хахаххаха. Както казваше един герой на Дъглас Адамс: "Ако съществува нещо по-важно от моето его, искам веднага да се залови и разстреля"....Даа, днес няма да ми се налагам да разстрелвам никой :))

 ---------------------------------------------------------

Много се ме кефи, когато в дописка за някоя от Златките (в случая за Черната Златка) срещна изречение от този тип: "Преди няколко седмици се разбра, че Димитрова се е разделила с любимия си Благой, но в момента е съсредоточена върху кариерата си". Винаги съм си представял кариерата като нещо, което правиш с дрехи. Но Черната Златка доказва, че кариерата всъщност може да се прави и без тях...:))

 ---------------------------------------------------

България е страна на рекордите. Най-дългата единица за време е български патент. Нима не знаете? България има уникална мерна единица - "ей сега". За пореден път се убеждавам в това. Когато в някоя институция ти кажат, че нещо ще стане "ей сега" - това е време между 1 час и три години, че дори и повече. В България всичко е "ей сега", хахаха. Една касиерка на ЧЕЗ ми каза "ей сега" и после 35 минути четох календарите по стената....Даа, и аз ще спра да пиша статуси в знак на протест. Ей сега...:))

 --------------------------------------------------

Порнокиното май е много по-успешно от холивудското. "Терминатор" едвам издържа до 4-та част и критиците го съсипаха. А на "Развратни мажоретки" вече правят 22-ра серия и никой не съм чул да се оплаква :)))

 --------------------------------------------------------

Установих едно. Вече съм в състояние да оценявам и да се смея единствено на тъпи вицове. Последното попълнение в моята колекция е изящен бисер от новата епоха: "Три мравки вървели през пустинята. Едната свила надясно, другата свила наляво, а третата си свила един джойнт…" :)))))

----------------------------------------------------------

Когато един ден правя "Енциклопедия на добрите усещания във вселената", в топ 5 ще намеря място на особеното чувство, което те обзема, когато се прибереш късно, а виртуалната ти стена е пълна с топли думи, хубави пожелания и светли емоции. Това те кара да се чувстваш запомнен и истински и дори ти се иска да пролееш някоя сълза като гимназистка над първата си стихосбирка с романтична поезия. Нооо, сега времената са други, няма да плачем - само вдигам чашата и казвам "Наздраве" :)

 -------------------------------------------------------

"Отворено писмо до премиера"


Чичко, как си ти с брашното?
А с олиото? А с яйцата?
Питам те затуй, защото
мама вечно ми подмята:


"Нямам пукната стотинка.
Олиото свърши вчера.
Като искаш палачинки,
да ти ги пържи премиерът"


Виктор Самуилов

 ---------------------------------------------------

Мисля, че Фейсбук все още не е в крак с модерните тенденции в човешката психика. Във ФБ трябва да има опция за това човек да се разприятели със себе си. Знаете как е в модерните времена - понякога ти писва от самия теб (така твърдят хората де, аз не съм го изпитвал, все още се търпя, дори понякога искам да си изпратя цветя, хахаха). Красива опция ще е да можеш да се изтриеш от списъка с приятелите си и да си пратиш писмо: "Ако още един път си докараш махмурлук - търси си други френдове" :

 -------------------------------------------------------------

Днес бях в една зала със стари антифашисти и един от тях излезе и каза, че те не са твърдия, а железния електорат на БСП. Замислих се по въпроса аз към кой електорат спадам и стигнах до противоречиви изводи. Да си твърд електорат не е лошо, особено, ако в изборите е намесена блондинка или друго явление от еротичен характер. А дали има мек електорат? И как изпълнява функциите си с тази мекота, а? Изобщо стигнах до извода, че социолозите са най-големите еротомани на планетата :P

 -------------------------------------------------------------

Има Агенция за защита на детето. И правилно - те се нуждаят от защита. А кога ще има АЗФБ (Агенция за защита на фейсбук-профилите). Започнеш ли да пренебрегваш профила си - ще ти пращат виртуални служители, за да разпитват за небрежното отношение. Пропуснеш ли цяла седмица да не се сложиш статус - да дават профила ти на приемно семейство докато не се превъзпиташ...:SOS-селища за изоставени профили... Виртуална епоха - нови проблеми, ей :)

-----------------------------------------------------------

"Единствената разлика между лъжата и истината е, че лъжата трябва да изглежда достоверна, а за истината това не е задължително". Марк Твен. Ето тази мисъл ме убеди, че случващото се в България от 20 години е истина, ако някой ми го разказваше отстрани щях да бъда дълбоко убеден, че лъже...:)))

 ----------------------------------------------------------------

Оказа се все пак (слава на светлината във вселената), че работният ден не само не пречи на мечтите за бъдещото щастие на един човек, а творчески стимулират неговата способност да мечтае с отворени очи и да развива въображението си до възможния предел на абсолютния мързел...И всичко това постигнато без природни, химически или високоградусови стимуланти! Добре деее, стимуланти имаше - бяха намесени няколко руски шоколадови бонбона :))

 ----------------------------------------------------------

Нямате ли усещането, че западните медии напълно се провалят с отразяването на операцията в Либия. Първо казваха, че бунтовниците са превзели Триполи, сега се оказа, че британците са наели наемни войници за тази цел. Виждам американски журналистки с каски, които пищят като фолкпевици, но досега те говорят само лъжи - първо, че били хванали Сейф Ал-ислам, после, че силите на Кадафи са напълно разгромени. Кога точно журналистиката стана пошла пропаганда?

 -------------------------------------------------------------

О, май год! От следобедна скука реших да изключа компютъра и да си пусна телевизора, но попаднах на реклама, която рекламираше крем идеален за "анален комфорт"... Леле, човек излезе за две седмици в отпуска и очевидно Евгений Минчев, Яне Янев и Азис са взели властта в държавата...:))))

 ----------------------------------------------------------------

Чета интервю на Мартин Димитров, който бил убеден, че Румен Христов ще стане президент. То и аз бях убеден, че Луната е заселена с голи амазонки, ама науката ме опроверга страховито. Нещо не мога да се развълнувам от тези избори, мама му стара. Вероятно щеше да е друго, ако президентът имаше повече праомощия - например три пъти годишно да определя момичето на "Плейбой" и да има право на законодателна инициатива за въвеждане на банските като работно облекло...Ама кой да чуе мечтателите? :)

 -------------------------------------------------------

Случващото се в Либия ми прилича на извратен вариант на случилото се в България на 10 ноември. Шефът на преходния съвет е отявлен бивш кадафист, който днес ни представят като ангел на демокрацията. Ако се стигне до ново правителство, вероятно половината в него ще бъдат кадри на Кадафи, които са се отрекли и са коленичили пред Саркози, за да го целунат там, където само жена му има право да го целува. И резултатът винаги е: историческите нагаждачи - сто, бунтовниците на улицата - нула....

 --------------------------------------------------

Лятното ми революционно мото: "Това не е живот, бееее! Това е рай" :))) А нали знаете за рай има много определения и никак не е задължително те да са традиционно библейски. Моделките на "Виктория сикрет" не са ли рай? :)

 ------------------------------------------------------

Днес било официалното начало на космическата нова година, твърдят дъновистите, повечето от които поначало никога не са слизали от космоса. Пак днес на Англия за пореден път било забелязано НЛО, но не са установени опити на извънземните да се сдобият с телефонния номер на Наоми Кембъл :) И аз взех да си мисля, че при толкова космически събития е направо престъпление, че нито една летяща чиния досега не е минала покрай вкъщи да ми остави каса с марсианска бира, за да почетем празника както трябва

 ---------------------------------------------------------

Тичане с две кучета е най-добрият начин да схванеш колко са се отдалечили хората от природния живот. След 500 метра бях изтощен като депутат от ГЕРБ, събрал сили за първо изказване и проклинах своята кекавост като гневна софийска леля тийнейджър с две обеци на ухото :) В градската джунгла, която обитаваме трябват други умения за оцеляване: светена вода срещу всекидневни вещици, съскане срещу обикновени вампири, внезапно оглушаване, за да не слушаш постоянно бърборене. Eх, какви времена дойдоха


No comments: