Wednesday, April 11, 2012

Вълнички в главата



Зимата е нагънала магистрала "Тракия" на вълнички, изстена вчера драматично регионалната министърка Лиляна Павлова. Ех, тази гадна природа с нейната опозиционна политика - вече започна пряко да вредителства на управлението и на неговите най-светли пориви: асфалт и магистрали. Къде е блял Цветанов, защо не е арестувал навреме зимата, за да спре саботажът върху любимата рожба на премиера?
Магистрала "Тракия" започва да става нетленен символ на управлението на ГЕРБ и на обсадата от виновни в която то се намира. Първоначално вината бе изсипана върху Тройната коалица, която с нейните демонични проявления саботирала качествения строеж на пътя. Сега виновна се оказа самата природа, която пречи на европейското бъдеще и трафик на страната.

Извинението обаче е гениално прицелено. Зимата е виновна за това, че магистралата на е на вълни. Лятото е натоварено с вина за разтопения асфалт. Пролетта контрареволюционно носи дупки по пътя със себе си, а есента ще е виновна за всички наводнения, които биха могли да застрашат "Тракия".
Красиво е, когато една власт почне да се оправдава с времето. Това е почти богословско извинение. Управлението няма вина, просто боговете на магистралите са били гневни, защото Тройната коалиция не е паднала от власт още през 2008 г. и заради това са пуснали вълничките по асфалта през 2012.

Но в изявлението на Павлова също можем да открием вредителски елемент. Какво иска да каже тя, че Бойко Борисов не може да се опълчи на природата ли? Нима твърди, че вълничките по-асфалта са по-силни от него? Оправданието с времето пряко вредят на чудотворната аура на премиера.
Но добре, че някой повдигна темата за вълничките. Не само тези по асфалта. Проблемът на България е друг.
Много хора май имат вълнички в главата.
Но и за това сигурно е виновна Тройната коалиция. 



No comments: