Sunday, June 23, 2013

Безбрежният анархизъм на душата




Виртуалните пространства са истерично отражение на реалните. Все повече се убеждавам в това. Социалните мрежи усилват емоцията, вдигат градуса, покачват напрежението. Шепотът може да се превърне във вик, а викът направо в продължителен крясък. Виртуалните пространства са мегафон, но когато всички викат през него, това прави невъзможно възприемането на нещо по нормален начин. Там всеки е диктатор на стената си, авторитарен тиранин на мнението си, свръхадепт на последната и окончателна истина.
В епохата на безкрайния крясък аз пък се хванах, че ставам безбрежен анархист. Социалните мрежи ни помогнаха да разконспирираме властта като зло. Понеже всеки успя да си изгради собствена виртуална държава, то официалните власти изглеждат все по-анахронични, смешни и странни.
Властта е извор не само на зло, но и дезинформация, защото в епохата в който всеки човек може да бъде крясък, официалните институции имат само имитативно съдържание. Виртуалните пространства освободиха епохата като превърнаха анархизма в основен политически постулат на съвремието.
И нищо не може да ме разколебае в тази позиция. Душата човешка – вечна или невечна (ако беше вечна, защо няма спомени за миналото) може да съществува единствено в безбрежен анархизъм и недоволство към злото.
Това е новата епоха. Добре дошли!












Колкото повече гледам ситуацията в България, толкова повече се убеждавам, че средната класа на протестите изобщо си няма представа за какво предоставя доказателства. Аз имам различно от тяхното тълкувание. Всяка власт е източник на световно зло. Каквото и да ми говорите няма да намерите власт, която да не е оплетена в кръгове, схеми, конспирации и интриги. Заради това аз започвам да се замислям - трябва ли ни власт изобщо? Да не би напудреният президент да е по-добра алтернатива от компроментирания Орешарски? Да не би някой бъдещ клонинг, произлязъл от партия, чието име може да не знаем днес да реши проблемите, които са се натрупали? Странно е, мама му стара, винаги съм бил интелектуален почитател на анархизма, но едва на стари години май вече го виждам като единственото възможно бъдеще за България. Властта е зло, а няма нужда да танцуваш със злото в която и да е негова форма :)))))))))))))


----------------------------------------------------




Време е за бунтът на жадните, изтощените от жега, протестиращите срещу неразумно високата цена на бирата, желаещите мезето да е бонус от държавата и гневните на олигархията, че картофите със сирене към бирата трябва да неотменно човешко право, а не всеки път да те карат да плащаш за тях! :)))


--------------------------------------------------------------




Безвремието на виртуалните пространства е магическо. Орешарски назначи Росен Малинов за областен преди три дни, а едва днес до младите, чаровните, уникалните, магическите, можещите и перфектните тази новина достига под формата на бурно възмущение. Оказа се, че новата епоха не ускорява информацията. Точно обратното. Тя създава на информацията възможност да бъде вечна. Понеже днес цял ден виждам да се споделят и статии от 2011 година. Което е куууул! Ама ме е страх, че утре някой ще научи, че хан Аспарух е бил агент на КГБ и тогава ще трябва да носим протестни плакати и за това :)))


-------------------------------------------------------------



Интересен виц. Като за петък:


- Трябва да ви разочаровам, дъщеря ви снощи се напи в бара!
- Лъжеш! Нищичко не е слагала вчера в устата си!
- Aaа... май ще ви разочаровам два пъти... :)))))



------------------------------------------------------



Съжалявам - мятането на камъни и удрянето на журналисти пред "Позитано" ми идва в повече. Ебахти - протестирайте колкото си искате, ръкопляскайте на президента, танцувайте, мама му стара, кефете се, пърформанясвайте. Ама трошенето на стъкла и камъните срещу медиите е тъпо, грозно и смахнато. Станишев от камъни не се бои. И нещо друго - БСП е издържала на фашистки терор, камъните няма да я уплашат, ще е я консолидират. После се ще дивите на резултатите от изборите. Всеки метнат камък не само не помага за изчистването на политиката от тъпанари, а има обратния ефект. Дълбоко се съмнявам, че някой ще ме чуе, нито пък имам илюзии да бъда разбран, ама все пак се почувствах длъжен да кажа. Аз казах "хау".



----------------------------------------------


Един сериозен статус. Проблемът на БСП е системен и се генерира от 2009 година насам, когато бе отказано това да има сериозна дискусия в партията защо загубихме изборите, доколко са прогнили местните структури и не е ли необходима някаква политическа промяна, която да гарантира, че БСП няма да е поетично лява в своите програми и касапско дясна и олигархична в реалното управление. 2013 година просто е пик на вътрешнопартийната криза и, ако сега не се получи дискусия, не смятам, че дискусия някога изобщо ще има, а това означава БСП да влезе в спиралата на СДС в ерата след управлението на Костов - трябваше им 10 години да си признаят, че са мъртви.
Заради това смятам за наложителни 5 неща:


1. Смяна на ръководството.


2. Извънреден конгрес и лява програма, която да е писана поне от двама леви екстремисти.


3. Ако оставането на власт на кабинета "Орешарски" ще е игра на един безкраен компромис, то наистина нови избори са по-добрия вариант. Но по тази точка може да се дискутира.


4. Абсолютна смяна в местните структури, така че на следващия лидер жална му майка - но ако трябва две години няма да спи в София докато не оправи нещата там


5. Тази точка си е от мене, а аз съм ляв маргинал, така че няма да търпя дебати по нея - девойка, която се снима гола за партийния си билет автоматично да получава пост в Изпълнителното бюро :))))))))))))))))))



-----------------------------------------------------------


Днес богът на комедиите е с мен. Качих се на един трамвай, той се развали. Тичах в огромната жега, причиних страдания на биреното си шкембе да хвана втори, който също изпуши от жегата, но добре, че се развали, защото да ви кажа една от отличителните черти на софиянеца през лятото е, че той доста понамирисва в жегите...И така пътуване, което обикновено трае 20 минути, се проточи на около час и нещо в адската столична жега. А сега стоя в редакцията и калкулирам щетите. Изтървал съм изстъпленията Сидерови, както и публичните жалвания на Б. Б, че БСП и ДПС имали коварен план да го убият...:))))) Абе, да не ми да съм се озовал в някоя алтернативна вселена. В моята предишна вселена БСП и ДПС два месеца не могат да се разберат кой да сложат за зам.-министър, а тук сега изведнъж се оказват с коварен план, направо синдикат на престъпниците...:)))


-----------------------------------------------------------



Три наблюдения върху околностите на политическия пейзаж:


1. Орешарски назначава зам.-министър на МВР. Орешарски уволнява зам.-министър на МВР няколко часа по-късно. Ехааа, в каква епоха живеем, а? Сега само с един статус човек може да уволни министър. Сигурно за бързото уволнение спомагат и викащите навън, ама човек се изпълва със сила като виртуална единица.


2. Открих, че има поне една социална група, която е категорично против оставката на кабинета "Орешарски" - собствениците на кафенета и ресторанти по центъра. Те сигурно не са правили такива обороти от приемането на България в ЕС насам. И съм убеден, че тайно правят магии - Орешарски да не подава оставка, че оборотът да върви.


3. Прекрасните, прелестните, младите, великолепните, лъчезарните, уникалните, съвременните, изящните, чаровните, епохалните, виртуозните не разбират едно. България е обратна на света. Те викат с кимане "не", ние викаме с кимане "да". Значи тук, ако на 18 не си десен, вероятно не живееш в София. Но, ако на 40 продължаваш да си десен, сигурно си прекалил с Айн Ранд на младини...


И така, това е моята проповед в сряда вечер. Алелуя. Богът на блондинките да ви закриля и нека бирата никога не изстива :)))


----------------------------------------------------



Президентшата както е тръгнала по протести да не вземем да я видим и на #OccupyPozitano? Но пък винаги съм казвал, че жена, която командва мъжа си е родена да бъде социалистка :))) Ако пък му и готви - направо за лидер на БСП я взимаме...:)))


---------------------------------------------------------


"Бойко Борисов: ГЕРБ няма да се явява в парламента, ще се явим на заседанията за Изборния кодекс". Това е като да кажеш: аз повече секс няма да правя, но ще участвам само за свирките...:))))


--------------------------------------------------------------


Излязъл ли е новият каталог на "Виктория Сикрет". Аз искам да си избера лидер на левицата от него #OccupyPozitano


-----------------------------------------------------------


Заглавие в Уебкафе: "Ответен удар по президента с разкрития за офшорни сметки". Вероятно наистина е ответен удар, май френдс. Със сигурност е ответен удар. Ама от друга страна кой го е карал да къта милиони по офшорки. Така де - можеше с тези пари да си направи поне една фирма за хороскопи и врачки, за да види, че БСП и ДПС го пързалят за закона за ДАНС...Ама очевидно многото пари в чужбина действат на човек заслепяващо :))


----------------------------------------------------------


Ще ме прощавате. Вие протестирайте пред централата на "Атака" - аз утре свиквам протест пред офиса на Наталия Кобилкина под надслов: "Кажи ни, че G-точката е измислица на олигархията!" :))))))))))))))))))) #ЖеТочкатаЕМафия


-----------------------------------------------------


Това с хаштаговете е суперзарибявка, ей. #БлондинкаЗаВсеки #ХаремиЗаНарода #БааахМаамуКвоСтана #КобилкинаПрезидент! #ДолуСутиенаНаПамелаАндерсън


-------------------------------------------------------------


Значи хаштагът бил #НоваДесница
По-скоро май трябва да е #ИНаДругитеИзбориЩеВземем2процента...



--------------------------------------------------------



Днес едно политическо стихотворение. То се отнася за всичко. И за БСП и за протестите и за каквото си помислите в безкрайния летен, гневен, развълнуван и неспокоен свят:


Палачът, който обича палачинки


Васил Сотиров


Обича ги с желе от боровинки
и върне ли се у дома по здрач,
пак почва да си прави палачинки
във свойта кухня старият палач.


Макар и здраво стъпил на земята,
напрегнат е - изплезва чак език.
Когато палачинките премята,
лъщи тиганът му като дръвник.


Нагъва ги след туй по двенки-тринки
и дъвче със отворена уста...
И не желе, а кръв от боровинки
от устните му капе във нощта.


Доволната му сита, мазна мутра
не може нищо да я разгневи.
Той ляга да поспи, защото утре...
Защото утре ще хвърчат глави



-----------------------------------------------------------


Коалицията БСП - ДПС доказа своята политическа безполезност и хаос. Но се замислих и за нещо друго. Ако има избори и дойде коалиция: ГЕРБ - някакви остатъчни десни и РЗС - това ли ще е изборът на гражданското общество? Защото на мен ми звучи като това комендантите на концлагера да се обединият лудите от психиатрията, която е вдигнала бунт.
Сега твърдят, че протестите били на средната класа. Ако дойде по-горе описаната коалиция - тогава пак ще имаме бунтове на бедни. А те не се отличават с пеене на песни. Колкото повече гледам - толкова повече съм убеден, че проблемът е самата система. И честно - ако преди можех да квалифицирам себе си като радикален социалист сега вече взимам с бързи стъпки пътя към анархокомунизма...:)))




No comments: