Thursday, December 12, 2013

Затворнически манифест




Eдин призрак броди из умовете на болни граждани - призракът на комунизма. Всички сили на съскаща България са се съюзили в свещенна хайка срещу тоя призрак: бесни седесари, стари мекерета, млади протестъри, шамани от прехода, телевизионни журналисти и политически вампири.
Тоя призрак така ги тормози в безлунните политически нощи, че те не могат да спят, ако не изсъскат срещу него, ако не проявят поне веднъж дневно цялата мерзост на съзнанието си. Така стигнахме до най-величественото предложение - три асоциации на "граждани" предложиха всеки, който отрича престъпленията на БКП и ДС да лежи в затвора 45 дни.

Значи можеш да лееш слюнки от възхищение за това, че навремето са рязали глави на партизани, да възхваляваш най-големите мракобеси от виновното минало, ама кажеш ли две думи за това, че по времето на БКП бяха направени много добри неща веднага получаваш: "в затвора, мамка ти, червен боклук!". Ироничното е, че тези съскания обикновено идват от хора, които са се самоназначили за най-големите демократи.
Предложението им обаче наистина издава безсилие. Това е вик на политическо отчаяние. Последен писък на лудостта. Какво ли не опитаха да заглушат левите идеи, какво ли не пробваха да омаскарят миналото, но не стана и не стана. А сега вече искат да пращат в затвора Как ли се спрели само на 45 дни?

Ами направо да осъдим доживот всички, които носят тениски на Че Гевара, всички, които искат справедлив свят, всички, които вярват, че миналото им не е едноцветно. Ама този призрак, където ви е в главите не се лекува с поправки в закони. Хапчета трябват за него, хапчета. И само да ви дам един жокер - почнат ли да преследват левите със затвор, те рано или късно идват на власт. За дълго.
Историята го е доказала.  

No comments: