Monday, January 05, 2015

Наръчник за интелектуална революция




На петия ден от новата 2015 година пак заваля сняг. Старият репортер меланхолично наблюдаваше снега през прозореца на своето работно място и в душата му се разгаряше някакъв странен и повърхностен размисъл. Времето прилича на този сняг - неумолимо, забързано, яростно. Човек без да се усети преполовява живота си и започва да си задава въпроси - какво ли е отвъд, нима малкото ми отпуснати години са всичко на което мога да се надявам, има ли звезди в отвъдния живот?
Но докато въпросите текат неумолимо, човек отново се сеща за ежедневната реалност и насочва поглед пак към всичко онова, което тревожи духа му. Както се казва - годините може и да са малко, но това не трябва да ни спира да се опитваме да променим света. Човек - това е същество с грандиозни планове в главата си. Промяната е възможна, революцията също. И така моят наръчник за интелектуална революция е пред вас.





Хахахаха, е просто не може да е истина. Четворната коалиция верно е като Годзила, която в магазин за стъклени чаши, която си мисли, че е грациозна като танцьорка на кол. Нека да ви представим един случай. Вчера "24 часа" пуснаха една кратка новина с две снимки - Лиляна Павлова, която се прави на една пищна Снежанка и раздава подаръци. Фотото така приличаше на карикатура, че се разпространи като грипен вирус в социалните мрежи, а дори и авторът на тези редове не издържа на изкушението и като един същий Рубенс пусна такава снимка :))) Пробвайте днес да отворите тази новина - страницата е мъртва, линкът невалиден...Да, четворната демокрация действа като годзилски нокът. Което е разбираемо де - винаги когато на власт дойдат гербери или реформатори свободата на словото страда. :)))

----------------------------------------------------


В БГНЕС чета интересна информация, че оглавяваното от Пълната нула министерство е пуснало поръчка и е закупило 600 броя противогази за регионалните инспекторати по образование. Плаша се, ей. Тодор Танев като нищо е замислил химическа атака срещу френското посолство. Нито един французин в България вече не е в безопасност. Танев ги дебне всичките :)))

------------------------------------------------------------


Тази седмица очаквайте протестно шествие на тема "Вън французите от историята"! Водещ на митинга - проф. Тодор Танев - франкофоб!

-----------------------------------------------------------


Министър Пълна нула, с фалшивото име Тодор Танев, продължава да се държи като таралеж в магазин за презервативи с историята. Днес под мушката му е попаднал Наполеон - не бил никакъв пълководец, само се правел на важен. Ето това е министър за чудо и приказ. Няма да се церемони много с тия измислени герои, я. Аз предлагам като знак за почит пред реформаторския подход в науката - направо да закрием историята. Очевидно е, че самото й съществуване пречи на всеки член на Реформаторския блок. Долу историята, да живее Пълната нула!

-------------------------------------------------------



От вчера треперя евроатлантически от възмущение. Руснаците са сред нас! Те се инфилтрират. Проникват сред нас като вирус. И не можеш да ги отличиш от българите, толкова са коварни, подмолни и подли. Проникват на нашата територия като мъгла и само чакат да подменят немската бира с руската водка и така завинаги да ни заразят с високоградусово евразийство. Това е голямото коварство на путиноидите - как да ги отличиш, как да ги разкриеш, как да ги изобличиш? Путин е пуснал тука рускините с къси поли и тоя прост, източноправославен, тъп народ веднага почва да точи лиги без да осъзнава, че негов висш политически дълг е да се възбужда от снимка на Ангела Меркел. Руснаците са сред нас! Бдете! Всеки заловен да яде руска салата трябва да бъде докладван на ДАНС. Тя може и да френски специалитет, но с това име заслужава само презрение. Всеки сгащен да слуша руска музика да подлежи незабавно на затвор! Всеки, който се е възбуждал от рускиня - направо да бъде изселван! :))))))

--------------------------------------------------


Парадоксът на нашето време: яйцата са от свободни кокошки, месото е от щастливи прасета, но повечето потребители нещастно не могат да си ги позволят :))))))

---------------------------------------------------

Замислих се за странната повтаряемост на историята. 14 години след началото на 20-ти век, Бел епок свършва и светът потъва в една уникално тежка война, изтощителна, маникална и леко налудничава. Нещо повече. Фактът, че след нея повечето проблеми не бяха решени доведе и до втора в средата на века. Сега в 21 век опасявам се, че отново сме в подобна ситуация. Истеричната неолиберална утопия приключи в невиждани трясъци и лъжи и един разпарчетосан свят, обеднял и настръхнал, осъзнаващ, че краят на историята не само е невъзможен, а че историята всеки път се рестартира, когато някой си въобрази, че може да я приватизира цялата. Днес плащаме цената за всичко това. 21 век - изкривено огледало на 20-ти. Дали пък наистина историята не обича да се повтаря като фарс?

--------------------------------------------------

Имам пристъп на новогодишен оптимизъм. Братя българи, само още две новогодишни обръщения към народа и Плевнелиев отива в историята. Завинаги. Да пием недоразуменията винаги бързо да остават зад гърба ни. Мир и щастие! :))))

-------------------------------------------------

Последно кулинарно размишление за деня. Рукола???? Рукола - това е гениален маркетингов ход да ти продават скъпо и прескъпо трева, която даже и магаретата не искат да ядат...:))))

----------------------------------------------------

У мен се заражда усещане, че един ден японците колективно ще кажат на човечеството: "Хахахаха, ама вие наистина ли ядете суши? Добре се избъзикахме с вас нали? Хайде сега сложете по една пържола на скарата, че дойде време да бъдем сериозни". :))) Сушито е продукт или на готвач-сюрреалист или на кулинар с твърде арт-талант, който е решил да накаже света :)))

----------------------------------------------------

Един бърз урок за това как не се прави политика. Чета в "Преса" мнение на Атанас Мерджанов, което гласи: "Проф. Танев е интересен и нестандартен академичен преподавател. Мисля, че не е преценил ефекта от подобни изказвания. Сигурен съм, че са поднесени в шеговита форма". Сори, но не мога да разбера защо му е било на Мерджанов да говори по този начин и не приемам неговите думи. Проф. Танев се издъни като реформатор в четворна коалиция. Думите му не само не са шега, а са виртуозно доказателство за мизерия на духа, мисленето и разбиранията. Простотията не може да бъде наречена "нестандартна", чалготията няма как да мине за академизъм. И тук вече идва големият въпрос - дали БСП иска някога отново да се бори за властта? Защото да даваш индулгенция на разбеснелия се простак-реформатор не е политика, а самоубийство. Тази четворна коалиция е въплъщение на всичко най-отвратително в българското общество и заради това за нея не може да има никаква милост. Какво точно е искал да каже Мерджанов? И дали е съзнавал, че мнението му ще излезе със заглавие "БСП неочаквано защити министър Танев". Аз не давам някой от мое име да защитава простотията, получила власт. Наистина не давам. Битката срещу тази простотия може да има смисъл, но за целта не трябва да има продавачи на индулгенции. Простичко е.

---------------------------------------------------------------

Сигурно има някаква конспирация, която съм изтървал. Вероятно има някакво древно поверие, че ако купон мине без изпълнението на " Бяла роза" вселената ще рухне, черните сили ще вземат връх и Лиляна Павлова може да оглави ООН, но, май френдс, вече изпитвам философското усещане, че, ако още един път чуя как "бяла роза ще закича, бяла роза със бодлите", ще си купя огнепръскачка и ще отида да въздам възмездие на музикалния продуцент, който е пуснал това на пазара и да отмъстя за всички, които са изпитвали неясното желание да си отрежат ушите...:)))))))

------------------------------------------------

Реших, че няма нужда да се напъвам да измислям нови критики за професор Пълна нула, известен като Тодор Танев. Сетих се, че него най-добре го описва една изключителна сатирична епитафия, която навремето Смирненски безпощадно пише за Райко Даскалов. Но днес разпознавам Тодор Танев в нея:

Прости му, Господи, прости!
недей от рая го лишава,
тъй както не лиши го ти
приживе от ума на крава.

------------------------------------------------

Бойко Борисов да се изказва за Възродителния процес е все едно комендант на концлагер да говори за хуманното отношение към затворниците. Прекият участник в това престъпление няма право на никакви морални оценки, ама на никакви. Да не говорим за това, че през 2008 година същият, който днес се възмущава и проклина, твърдеше, че Възродителният процес като цяло е бил правилен...Какво да ви говоря? Да помниш днес е форма на дисидентство.

-------------------------------------------------------

Калфин e величествен, което не пречи той да е една от новите причини човек да не става рано, за да не би да го засече по сутрешните блокове. И така чета какво е казало вицепремиерчето: "Наблюдаваме близостта между ГЕРБ и ДПС". Yep! Също така калфин е допълнил, че предстояло да се види дали сближаването между ГЕРБ и ДПС е траен процес. Как да не се кефиш на реформатори, абевейци и патриоти! Толкова са либерални. Те са като съпруга-домакиня, която е пуснала мъжа си да хойка, но е доволна, когато той се прибере вкъщи и пак си поиска ракийка и салатка. Пък от толкова "наблюдения" тази коалиция се е превърнала във величествено воайорство, братче. Те се наблюдават как си кръшкат едни на други, но по екраните на телевизиите демонстрират любов, достойна за малките часове на нощта. Не коалиция, а направо суингър-парти :)))

----------------------------------------------------------


ГЕРБ са проклятието на българските железници. Може да впрегнеш целия си платен потенциал да представиш спирането на "Южен поток" като някакъв фундаментален геополитически триумф, но унищожаването на железниците си е престъпление, както и да го погледнеш. Тъпото е, че ГЕРБ унищожават не само идеята за държава, но и литературата. Спомнете си прословутият герой на Вазов дядо Йоцо. Слепецът, който слушайки как минават влаковете, как се строят линиите, осъзнава как се променя България, как тя става различна държава. Ако дядо Йоцо беше жив днес щеше да чува само как ръждясват релсите по които влакове вече не минават. Спомням си как преди няколко години пишехме - България може без ГЕРБ, без БДЖ-не. Това е вярно и до днес. Болезнено вярно.

------------------------------------------------------

Ако човек имаше право да си избере един-единствен ден на тази земя и да го живее вечно, то аз щях да избера снежен ден по празниците. Снегът и до днес ми напомня на онова невероятно минало на душата ми, когато снежинките не бяха повод за проклятие или тревога, а доставчик на радост за това, че светът навън ще се промени и ще има безкрайни възможности за пързаляне и купон. Глобалното затопляне посегна със слънчеви пръсти към тези магични детски дни, когато времето изглеждаше безкрайно, а вечността напълно възможна...:))))

--------------------------------------------------------------


Дядо Коледа го знам. Взел фамилията на жена си - Мери Кристмас. Пълна нула като учен. Червен динозавър. Раздава подаръци като в анимационен филм. Тоест опитва се да мине за добър по политическа линия :)))))

---------------------------------------------------------

Вдъхнових се от един виц за страхотно заглавие: "Бойко Борисов: Не ям тиквеник. Аз да не съм канибал!" :))))

-----------------------------------------------------------

Представителите на Реформаторският блок отново и отново правят една и съща грешка. Те си мислят, че във виртуалната епоха могат да заличат следите от едно местопрестъпление. Така направиха навремето с гафа на Лукарски, че Стамболийски е бил зверски убит от комунистите. Така действат и сега със селските изцепки на Тодор Танев. Видеото набра скорост в Ю Тюб и някой е оказал натиск то да бъде свалено. Представяте ли си? Проблемът е, че не можеш да свалиш от нета нещо, което вече е възмутило толкова хора. Клипът вече го има и на много други места, но винаги се плаша от това, че тези, които най-много врещят, че се демократи, първи са готови да прибегнат до най-мракобесна цензура, за да прикрият своите нечистотии. Това е диагноза. Не е просто оценка.

--------------------------------------------------------


Чета една след други всички информации за хакерската атака срещу "Сони пикчърс" за която американците твърдят, че е дело на Северна Корея и не мога да спра да се хиля. Не, не е заради това, че бял свят вижда писмо на американски продуцент, който нарича Анджелина Джоли "разглезено изчадие с ограничен интелект", а защото ми е интересно как американците се оплетоха в своите лъжи. Кое точно е вярното - че Северна Корея е едно гладуващо село, където още карат на транзистори и се чудят дали ще получат ориз за вечеря или някакво технологично чудовище, което е в състояние да удари сайта на толкова мощна компания? Американците вярно обичат да разказват приказки, ама тази вече е съвсем налудничава :)))) да не се окаже скоро, че Ким Чен Ун е хакнал и новия албум на Бионсе с което е нанесъл непоправима травма на евроатлантическите ценности :)))


--------------------------------------------------

Потресаващо видео на образователния министър в училище във Враца. Потресаващо! Първо - докато учениците му говорят министърът си щрака снимки с мобилния телефон и дори кара да го снимат с млада девойка. Второ - пожеланието му към учениците е - "учете английски". После ги кара да учат и български, нооо, "защото адски щял да им липсва като се разпръснете някъде". След като издържите тази част обаче започват истинските хитове. Ама хитовееее. Започва да пита бъдещите химици кои са най-важните учени в тяхната сфера. И какво се оказва - според Танев Ломоносов не е направил нищо особено, някаква пълна нула. Танев се нахвърля с бяс върху Асен Златаров. Създателят на биохимията в България според министъра не бил направил нищо, освен, че ходил в Съветския съюз "по времето, когато тук е било фашизъм". Златаров отива в СССР през 1935 година, така че имаме официално признание на реформатор, че по това време тук е фашизъм. Като учен обаче не бил нещо особено. Фредерик Жолио - Кюри бил взел фамилията на жена си, за да се "фука" с това. "Но пълна нула като учен", отсича мощно Танев. Хохохохохохох! Представяте ли си - неизвестният политолог Танев дава такава оценка на един нобелов лауреат. Защото Фредерик Жолио-Кюри е носител на такава награда. Но министъра минава през него като реформатор през нощен бар. Името му било тръгнало по политически причини, защото бил от съпротивата. Не смея да споря с такъв авторитет по химията като Танев, но Кюри получава Нобелова награда през 1935 година, така че участието в Съпротивата трудно би могло да му повлияе. Изобщо - поредният реформатор, който е пълен потрес! Пълен!


----------------------------------------------------------
От самото начало на този кабинет имах радостното предчувствие, че не Лукарски, а именно Петър Москов ще е най-култовата издънка на управлението. Сега предколедно разбирам, че всичките ми сетива не са ме подвели. Москов е така завършен и излъскан в своя допотопен нарцисизъм, че създава усещане за същество от алтернативно измерение. Абсолютен маниак. Министерството на здравеопазването е било управлявано от всякакви екземпляри, но за първи път има психопатичен ум начело. При това психопатичен ум, придружен с мощен лакейски инстинкт. Чета какво е казал днес доктор Менгеле: "Отсъствието от страната на силния човек в ГЕРБ - премиерът Борисов е било използвано за прокарването на лоши практики...". Охоо, добрият Сталин нищо не знае. Ако знаеше, ееех, тогава щеше да сияе една дясна и реформаторска мъдрост. Блаженни правещите се на слепи, защото техни ще бъдат министерските заплати. :)))))

--------------------------------------------------------


Телевизионните и радиореклами с коледен привкус са един от страничните ефекти на комерсиалната епоха за които никой никога не ви предупреждава. Отвсякъде валят намаления, дядо Коледовци-банкери, а фактът, че на Коледа една домакиня се нуждае и от почистващи препарати може да предизвика поне три феминистки митинга. Замислих се обаче дали Рожденникът на този празник си е представял, че ще го честват така. И си казах какво ли щеше да бъде, ако в онези далечни времена имаше телевизия. Как ли щеше да звучи рекламата за рождението? Вероятно така: "Само този уикенд, единствено по Витлеем ТВ, за първи път една девица ражда на живо! Не пропускайте мига на Неговото появяване! Неописуемото пътешествие започва - това е шоуто, което ще разтърси целия свят. Само по Витлеем ТВ - вижте как ще реагира бащата, когато разбере, че в живота на жена му е имало друг. Дали това ще е краят на семейството? Какво предстои? За всички зрители ще има и специална томбола - първите пет познали какъв е полът на бебето, ще получат специална вечеря за двама в кръчмата "Кана галилейска", а един-единствен късметлия ще получи уникалния шанс да се включи в пътешествието на влъхвите и да се снима с мис "Назарет"!" :))))


------------------------------------------------------

Последно - Джим Кери ли вече ще е големият шеф в България? :))))))))))))


------------------------------------------------------

Радан Кънев бил недоволен от ГЕРБ, плаши с коалиционна криза покрай въпроса за пенсиите...Това е все едно чалга-певица да плаши Пайнера, че ще си махне силикона, който той е платил :)))) Кефи ме този парламент, честно. Това е първият парламент в който всички, които се наредиха на количката на властта пикаят кръв :)))

----------------------------------------------------

Фидел Кастро стана първият човек в света победил зрелищно САЩ. Това доказва старата мъдрост, че ако човек живее достатъчно дълго ще може да види как този свят се променя няколко хиляди пъти. А да, ще може да види и как труповете на враговете му се насочват в геополитическия канал. :)))

-----------------------------------------------------

И така - настинката ме приклещи като ГЕРБ парите на здравната каса, впи се в мен като Реформаторски блок във властта, издебна ме като абевеец социалното министерство и сега се треса като правителство на новия Борисов в расистки скандал и се чуда дали топлият чай може да бъде моята Меркел, където да отида да избягам и да се спася :))))

-----------------------------------------------------

Реформаторският блок се интересува много повече от фентъзи отколкото от политика. Най-новият проблем с който се занивамат те е това, че на сградата на бившия партиен дом има остатъци от релефа на стария герб. Очевидно това не само смущава съня на РБ, предизвиква киселини и еректилна дисфункция на сините депутати, но и е проблем номер 1 на отечеството. Психодясното обича да има литературни каузи, за да е сигурно, че винаги ще намери начин комунистите да са виновни за всичко. Аз ви предлагам да бутнем и самата сграда! Откъде-накъде демократичните депутатите ще бъдат принудени да обитават кабинети, строени от комунистите? Кой е позволил това? Казвам ви - няма да се учудя, ако следваща им кауза е да искат на банкнотите от 20 лева да грее ликът на Иван Костов :)))

----------------------------------------------------------

Да слушаш коледни песни на немски е все едно да видиш Ангела Меркел гола - човек иска да избяга не само на съседен континент, но и на съседна планета. Сега, ако тръгна да нахлувам в Полша ще имам сериозно оправдание :)))))

----------------------------------------------------------

Да се знае официално. Вече изпитвам жал и печал към Реформаторския блок. Не стига, че вкараха нацист в кабинета и тук имам предвид именно доктор Москов, не стига, че гласуваха за това мутра да стане шеф на Комисията по култура, ами сега ще участват и в национализация на финанси... Съдбата е кучка и определено има зъб на реформаторите :)))

---------------------------------------------------------

"Бъдещето и свободата не идват по тръби за газ и петрол. Свободата е в енергийната ефективност". Росен Плевнелиев. Хохохохохо! Защо не вземе да дръпне тази проповед на американските си приятели :))) Петролът от Саудитска Арабия ги заробва! Разбра ли, Обама, енергийно неефективен плъх такъв :)))

-------------------------------------------------------

Изобщо, ама изобщо не мога да разбера терзанията на пазарните талибани по отношение на пенсионната система. Виждам, че Петър Ганев говори за "торпилиране", съска по отношение на "синдикалната демокрация" и яростно като член на Ислямска държава тръгва да брани частните пенсионни фондове. А кое точно е новото? Това, че хората ще могат да избират между частните фондове и НОИ? Защо е този гняв? Нали именно това е пазарният механизъм - да имаш правото да избираш. Да не би талибаните от сектата на Айн Ранд обаче да се безпокоят, че повечето българи ще изберат държавата пред частните фондове? Тц, тц, тц, тц, тц, нима имат съмнения в правоверния пазарен дух на народа? :)))))

-----------------------------------------------------

Видният протестър Виктор Стоянов щял да бъде и.д. директор на Софийската филхармония. Разбира се, без конкурс. Конкурсът е комунистическа измишльотина. Ухаааа! Всеки ден, всеки час културата се развива с бързи темпове, крепне, расте и избуява благодарение на мъдрото управление на четворната коалиция :))))

-------------------------------------------------------

Налетях (съвсем случайно) на книгата "Гюлестан"- Градината на розите на Саади. Саади е велик ирански поет и тази му книга е пълен култ. Но в нейните редове, ако човек я чете с окото на виден политически критик, може да се долови, че още тогава този пич е бил дисидент, защото кой, ако не истински дисидент би написал:

Животът драгоценен преминава в грижи:
какво през лятото да ям,
през зимата какво да облека!

О, ненаситно тяло, само с хляб бъди доволно,
наместо в царска служба да превивам аз снага.

И заради това си мисля колко са били хубави времената, когато поетите по дефолт са били опозиция на всяка статукво. Само съвременната епоха създаде феномена грантов писател - тоест творец, който не само е само е заинтересуван от запазването на статуквото, но и бди като ченге нещо да не наруши потока на неговите финанси...


----------------------------------------------------------

В деня на поезията едно протестно стихотворение на Зинаида Гипус. Честно казано аз другата й поезия не я харесвам особено, но това стихотворение е не само легендарно, то е писано все едно за зимните дни на България под мъдрото управление на четворната коалиция:

ВСИЧКО НАОКОЛО

Лепкаво, страшно, окаяно, хилаво,
грозно, жестоко, тъпашко и жилаво,
жалко, безчестно и бавно убиващо,
хлъзгаво, срамно, лукаво, загниващо,
явно-доволно, пошляшко и блудкаво,
клисаво, блатно, смърдящо и туткаво,
смешно, страхливо, застойно, влудяващо,
нито живот, нито смърт заслужаващо,
черно, просташко, загнило, заробено,
сиво понякога, сиво – загробено,
глупаво, злобно, от бога забравено,
смъртно-инертно, от леност задавено,
жалко-нищожно, мъртвешко и срамещо,
непоносимо е – мамещо, мамещо!
А жалби и сълзи – нима са заслуга?
Но знаем: ще има и друго, и друго!


---------------------------------------------------

И така и аз се изкуших и си купих книгата "Пътепис" от Евлия Челеби. Челеби е легендарен пътешественик от времето на Османската империя и обикаля почти цяла Европа, а стига и Русия. Тоест неспокоен дух, с очевидна графоманска закалка, защото пътеписите му се побират в над 10 тома, което е леко успокоително - графоманите са по-вечни и от Лили Иванова. Но си взех книгата, защото наблюденията му на земите български тогава са истински хеви-метъл. Например попадайки в едновремешния град Враца, Челеби с удивление забелязва, че жените там командорят мъжете, пият люта ракия и често се карат една с друга. Не съм наясно защо толкова го е впечатлил детайла с пиенето на ракия и караниците, но е съвсем очевидно, че корените на феминизма трябва да се търсят именно в това отношение на българките към ежедневния живот в Османската империя. Като прочетох за врачанките-скандалджийки и ракиджийки аз дори се зачудих дали пък Юлияна Плевнелиева няма нещо като врачански корен - че този, дето е окупирал "Дондуков" 2 би изглежда стресиран като врачански мъж от времената на Евлия Челеби :)))

---------------------------------------------------------

Бойко Борисов едно към едно: "В същото време предлагам вицепремиерът Дончев още днес писмено да изпрати на комисар Шефчович предложение от България, съобразено с всички евроатлантически ценности...". В началото си помислих, че съм изхалюцинирал това изречение, но няколко пъти го четох в стенограмата, то си остана същата. Имаме уникален случай - България съобразява свое предложение не спрямо своите интереси, а спрямо "евроатлантическите ценности". Величествено нещо. Това е огромна еволюционна крачка. Останалите презрени нации ги интересуват някакви преходни неща - интереси, печалба, визия за бъдещето, ние обаче сме непреходни - евроатлантически ценности до дупка и нека "Планета" да не спира. няма да се учудя, ако скоро Кондьо създаде песен: "Аз съм евроатлантик, газ ми не трябва, защото съм пич..." :))))

----------------------------------------------


Красиво: вчера кандидатът за шеф на ВКС Лозан Панов бе бутнат на пешеходна пътека от автомобил и то доста сериозно, защото той получава комоцио. МВР твърди, че няма данни инцидентът да е умишлен. Днес, оказва се, Панов вече е подал молба, че не иска да участва в процедурата по избор на шеф...Величествено. А е едва месец откакто ни управлява мъдрата, справедлива, умна, красива и великолепна четворна коалиция.

-------------------------------------------------------

Австрия, Белгия, Кипър, Чехия, Дания, Ирландия, Италия, Полша, Португалия, Румъния, Испания, Швеция...Знаете ли в какъв списък влизат тези страни? В един изключително позорен. Това е списъкът на страните-членки на ЕС, въпреки, че някои от тях не са били още членки по времето, когато стават действията, които са помагали по един или друг начин на ЦРУ при изтезания. И това са официални американски данни. Ето защо аз имам проблем с понятието "евроатлантически ценности", понеже като гледам май ще трябва да наредим изтезанията на затворници сред тях. При това изтезания, които са изключително брутални, но в крайна сметка безсмислени, защото ефектът от тях е бил нулев. Нали западният свят трябваше да е морален факел, който да осветява пътя на нищите народи към земите на светлината? Как се стигна не само до тези изтезания, но и до съучастието на толкова много европейски правителства в тях? Когато страните от ЕС се правят на морален ментор от тях се очаква безукорно поведение. Дали то е такова? Дали изтезанието на хора се вписва в някакъв ценностен кръг? И дали това съучастие ще стане тема на дебати в Европарламента? Дали някой ще понесе отговорност? Въпроси, въпроси...

-----------------------------------------------------------

Не, не, не мога просто. Чета в "Дневник" речта на стария легионер и фашист в червата Дянко Марков, озаглавена "Устояхме, защото бяхме добри хора". Ето това разваля имиджа на истеричния съвременен антикомунист, обикновено дете на кадри от най-висшата номенклатура. В името на новата ти легитимност да вадиш от миналото злобните птеродактили на българския терор и да ги представяш за светци - о, боже, тогава давайте колективно всички да извършим ритаулно самоубийство. "Тържеството на добрия човек е единствената възможност да се противодейства срещу тържеството на злото", казва в словото си на някаква дискусия в Европарламента Марков. Йес, очевидно от добрия човек се изисква съвестно да преследва и рита евреи, да приема антиеврейско законодателство, да се кичи с пречупени кръстове и да вика "Хайл Хитлер" като твърди, че това е белег за елегантен патриотизъм. Само да ви припомня - като депутат от СДС през 2000 година Марков се увековечи с великата си мисъл: "Депортация на враждебно население (евреите) по време на война не е престъпление". Ето как действат добрите хора, не си играят на дребно. Сега не се учудвам, че ПФ предложиха откровен нацист за заместник-министър. Той идеално се вписва в канона на добрите хора....
----------------------------------------------------------


Волгин е велик. Пред всички либертарианци каза, че май е време поне да опитаме да вземем собствеността на олигарсите, защото "това са нашите пари". "Не са ваши, не са...", изнерви се Сашо Дончев, който също е на дебата. "Е, добре, на всички други ще вземем, вашите може и да ги оставим", затапи го Волгин. Велиииик.

----------------------------------------------------------


Като слушам Петър Ганев разбирам какъв е основния проблем на пазарния талибан. Той е готов да изкара дори десните крайно леви, само и само да не признае, че е сбъркал. Либертарианец - това звучи сляпо :))))

---------------------------------------------------------


Отдавна размишлявам за нещо за което никой не говори. Не съм забелязал в дебатите на някоя друга страна в ЕС темата за еврофондовете да стои като някаква свръхстратегическа цел, превърнати в нещо като Аркадия, където цяла вечност ще бъдем финансирани доволно. Фактът, че на седмата година от членството си в ЕС България е суперзависима от еврофондовете, издава изключително значим национален провал. Само с парите от ЕС ли може да се осъществяват проекти? Само с парите от ЕС ли може да се строи? И сега ми казват, че вместо "Южен поток" сме били спечелили доверие и еврофондове...Аз не съм видял животът на някой българин да се е подобрил от това. Вероятно еврофондовете са спасителната доза лекарство, което ни дели от окончателно пропадане в пропастта и все пак е тъпо - тази свръхзависимост от фондовете всъщност е дефект и според мен това е голям дефект.


--------------------------------------------------------------

Днес е ден на цитатите: "България не получи газ, но спечели доверие". Иван Кръстев за спирането на "Южен поток". Моля, сипете ми половин порция доверие за вечеря, че нещо поогладнях. Понеже ние имаме толкова много доверие, ама толкова много, че направо се давим в него и не знаем какво да го правим, направо да построим един газопровод за доверие и да изнасяме от тази безценна стока за други страни, не така богати с доверие като нас...:)))

---------------------------------------------------------------


"Ако имахте ръст навсякъде в страната, колкото в Хасково, щяхте да имате 3 милиона гласа". Лютви Местан към Радан Кънев. Боли ли, болииии...:)))))

-------------------------------------------------------------

Като гледам какво става тази година Пешо Менгелето май ще е ръководител на Луковмарш! Проблемът е, че кварталните организации на ДСБ тепърва ще трябва да тренират да викат "Хайл" :))))

------------------------------------------------------------

Изявленията на министъра на здравеопазването доктор Менгеле, че социалното неравенство не поражда изключителни права за някого, не ме оставя на мира. За първи път имаме кристално ясна философия пред себе си за това, че здравето е продукт и то за социално равните, тоест за богатите, а останалите трябва да са радостни, че изобщо Адолф Айхман се е сетил да говори за тях. И си спомних за едно влудяващо тъжно стихотворение на Анастас Стоянов, толкова трогателно, истинско и раздиращо, което ни напомня за онези щастливи времена, когато днешните идеи на Москов са били прилагани в здравеопазването

СЕСТРИЧКА

Недей ме пита имам ли сестричка
и днес къде е и каква била.
Сестричката ми бе като звездичка…
Но малката звезда се разболя.

Умираше, отиваше си вече
- а беше рано, беше призори, -
умираше, а татко тихо рече,
че е далеч града
и нямаме пари.

Бе малка – люлката й бе голяма, -
не бе видяла селската река.
Тя знаеше да казва само “мама”,
на всяко нещо викаше така.

Със тая дума тя зовеше всички –
и мен, и баба – всичко на света.
Преди да склопи сините очички,
тя назова така дори смъртта:

протягаше ръчичката си слаба,
разстлала мокра от потта коса –
и тръгна след смъртта, като че с баба
бе тръгнала за гъби във леса…

Тя имаше очички сини-сини.
О, как ли би раздиплила коса
сега, след седемнадесет години,
да тръгнеше за гъби във леса…

Недей ме пита имам ли сестричка. –
Една сълза на миглите гори,
че щях да имам, както имат всички,
но бе далеч града
и нямахме пари.

------------------------------------------------


Пешо Еболата вече стана Пешо Менгелето....:))))))

---------------------------------------------------------------

Слушам какви ги е къдрил Петър Москов сутринта и неволно се чудя да не би Лени Рифенщал да е възкръснала и да снима "Триумф на волята 2". Опасявам се, че с фраза като: "Социалното неравенство не поражда изключителни права за някого" след циганите абсолютно всички бедни ще бъдат лишени от докторска помощ. Тия бедни лузъри бе, няма ли най-накрая да измират. Целият преход беше посветен на тяхното изтребване, а тия още имат нахалството да мърдат и да смущават величествените арийски видения на доктор Москов, пардон, Менгеле...:))))

------------------------------------------------------------------


Дясната политология трябва да се патентова. Тя е незаменим национален ресурс и можем да си осигурим странично финансира като я продаваме в случаите в които някоя световна телевизия изпита нужда от шоул ала мистър Бийн. Чета анализ за "Южен поток" на гуруто на РБ Даниел Смилов и удивено възклицавам като при сблъсък с извънземен разум. Един от любимите ми аргументи срещу ЮП е това, че от еврофондовете сме получавали повече пари. Yep! Все едно някой е казал, че в момента в който газът потече ние ще се откажем от еврофондовете. И защо въобще сравняваш несравними неща. Това е все едно да се откажем да търгуваме с Румъния, защото от търговията с Гърция така или иначе изкарваме повече пари. Но най-доброто предстои. Изведнъж се сблъсквам с любимия ми аргумент, който може да наречем "невероятна вяра в светлото бъдеще": "Да не говорим пък какво би станало, ако САЩ и други държави са наистина способни да започнат да внасят в Европа по-евтин газ, ако ние разработим собствените си находища, ако се развият технологиите и цената на зелената енергия спадне драматично и т.н...". Ако САЩ почнат да внасят, ако се развият технологиите, ако цената на зелената енергия спадне, ако Барак Обама внезапно стане бяла жена...Това е все едно да кажеш, че няма нужда да си произвеждаш храна, защото, ако се развият технологиите за междупланетен полет, ще можем да ходим да си я купим от някой мол на Марс...Страхотна аргументация. Дясната фантастика се развива яко :))
-----------------------------------------------------


СДС днес ще чества 25 години. Всичките му трима членове ще поднесат венци на паметника на Стамболийски, за да си припомнят зверските убийства на комунистите :))))


---------------------------------------------------

Правя инициатива "Бирената къща" и настоявам "Америка за България" или поне "Монголия за България" да ми осигурят финансиране с цел развитие на високата култура и хигиенични демократични навици при пиенето на бира, както и за цял цикъл от лекциии: "Кви тъпаци бяха комунягите - пиеха бирата само с руски мезета и не спазваха евроатлантическите ценности при уригване" :))))) Ако незабавно не ми дадете грант, свиквам протест, така да знаете...:))


---------------------------------------------

Хахахаха, гениален виц:

Видяло кучето новогодишната елха и казало:
- Най-после да пуснат светлината в тоалетната :)))))))


Използвайки заглавието на една перфектна статия посветена на лидера на ДСБ ще кажа, че Радан Кънев това катарзисите вече ги няма за нищо. Онзи ден същата одиозна фигура твърдеше, че е редно Слави Бинев да получи шанс, а днес вече върви по телевизиите и като гледачка обяснява как го боли и чувствителността на творците била - о, йе - негова чувствителност. Братче, ти тая чувствителност за два дни ли я придоби? Кога точно си чувствителен - когато гласува за Слави Бинев или сега, когато трябва да се мазниш на електората? "Не можем просто да си посипем главата с пепел", казва още Кънев в мига в който се опитва да си посипе главата с пепел и да се измъкне на пръсти като джепчия от трамвай 22. Толкова болка, толкова страдание, толкова катарзис. Май официалният химн на ДСБ вече ще стане онази песен в която се пееше - "Хайде, нарани ме, нека ме боли..." :))))))

---------------------------------------------------------------

Вежди Рашидов подкрепял протеста на интелектуалците срещу Слави Бинев. Хахахахаа, ритам с крака от смях, бе! Културата май ще се раздели на водкаджии срещу пиещи уиски :))))

--------------------------------------------------------

В случая с "Южен поток" Европейската комисия на практика показа, че имаме съюз не на две, а направо на три скорости и, че към някои страни в него отношението е към бананови републики. ЕК направи и невъзможното да принуди България да прехвърли върху нея воденето на преговори, а вчера някаква си говорителка обяви, че те, разбираш ли, не били страна по тези преговори...Така ли? Така ли, мамини сладки? Проявата на такъв чудовищен двоен стандарт и то в рамките на ЕС е грандиозна тема, която трябва да бъде огледана от всички страни. Значи, когато горещият картоф стане наистина горещ всеки трябва да се спасява самичък, а? Подобно отношение ражда евроскептицизма. И докато го има, ЕС няма да бъде наистина стабилен и еднороден съюз. Ами това имах да казвам.

-------------------------------------------------------

Цецо Фиков много правилно напомни нещо. Утре е светъл ден за демокрацията. Утре мъките на ДСБ свършват. Най-накрая ще могат да си изтеглят парите от КТБ :)))

-------------------------------------------------------

Петминутка за икономика с Росен Плевнелиев

Уважаеми сънародници, в минутите в които жена ми излезе за шопинг и няма кой да ме контролира дали разбърквам супата на всеки две минути, ще ви ограмотя защо спирането на "Южен поток" е полезно за България и как героичната битка на нашата дипломация срещу националните ни интереси всъщност ще ви излезе евтино. Още от зимният митинг на 10 ноември на който бях с лозунги от тапети знам, че студът е полезен, защото охлажда бирата. И сега - след като няма да има газ, това означава, че дори и на стайна температура бирата ще ви е студена. Значи няма да има нужда да ползвате хладилниците и това презряно руско електричество. Няма "Южен поток", но има студена бира и ниски сметки за ток. Аз съм Росен Плевнелиев. С мен всеки печели. Сега отивам да разбъркам супата, че, ако я загоря, ще ме карат като наказание да изчистя и цялата къща...:))))

No comments: