Saturday, February 21, 2015

Кой ще обложи Реформаторския блок с такса "смет"?




Да гледаш гърчовете на психодясното, което е притиснато в мощната еротично-финансова -криминална прегръдка на ГЕРБ може да бъде забавно, ако не ти пука за нивото на здравия разум в България. Ако има политическо образувание, която заслужава всеки миг обществено страдание, това със сигурност е Реформаторския блок, които толкова бързо взеха разстоянието от възбудени истерици, които крещят срещу заем от 1 милиард до надрусани адепти на дълга от 16 милиарда, че ако човек само за миг се бе разсеял, щеше да помисли, че РБ се е превърнал в някаква постмодерна лудница. Тези дни из информационните агенции може да се прочете новината, че на своята сбирка в Поморие Радан Кънев е обвинили финансовия министър Владислав Горанов в тежък политически гаф. Гафът на арогантното гербаджийче не е в това, че е решил да свие едни големи пари в кризисни времена, а за "начина по който министъра изненадал мнозинството". Тази изненада така хванала защитниците на морала, разбирай РБ по бели гащи, че това позволило на БСП да развие най-силната атака към правителството до момента.
Мисля, че трябва да обясня, защото нормалните хора, които нямат мазохистичния навик често да четат изявленията, които идват от психодясното със сигурност не схващат идеята на Кънев. Значи проблемът не е в заема от 16 милиарда, от които поне 6 милиарда ще тръгнат по мистериозните пътеки на кражбата. Проблемът е, че Горанов го е направил така калташки, че сега небесните мозъци са принудени да мислят как да санират имиджа си в очите на електората си, който май също почна да схваща, че пред очите му разиграват обира на века.


Тези дни из нета се върти клипче с една парламентарна реч на Радан Кънев. Нейният върховен лайтмотив е "няма нов дълг". Рядко някога в пет минутки са казвани повече лъжи. Но това е част от евроатлантическите ценности на българска почва - лъжеш до умопобъркване и разчиташ верните виртуални зомбита да повтарят след тебе като андроиди, лишени от собствена мисъл. Човек дори би си помислил, че Кънев експериментира с електората си като опитва да го удави в измами, защото за три четвърти от народа е ясно, че се опитват да го заробят с поредната финансова схема, представяна му сега като някакво висше благо. Нещо повече. С безмерно удоволствие слушам как пародиите на икономисти вървят из телевизионните предавания и обясняват, че това не само не е дълг, ами било начин да се намали тежестта на дълговете. Приложете тяхната схема на битово ниво. Дали ще успеете да обясните на съседа си, че не само не взимате 20 лева на заем от него, но дори успявате да му помогнете да си консолидира фискалните резерви...


Тъкмо си мислиш, че никой не може да роди глупост по голяма от раданкъневата и погледът случайно попада на изявление на доктор Менгел, наричан понякога за разнообразие Петър Москов. Четете и плачете: "Допусна се добро решение като това за дълга, да се брандира като криза от опозицията, която мултиплицира публично една лъжа". Кой е крив и кой прав? Радан Кънев като твърди, че дълг няма или като Москов като казва "дълг", но го извисява в ранг на добро решение. А след всички тях като валяк минава Найден Зеленогорски и почва да натяква, че "ако не подкрепим дълга, това ще значи недостатъчно пари за здраве, образование, пенсии, т.е. за реформи". Ама нали не беше дълг, бе???? Вие не слушате ли какво ви говори Радан? Дори клипчето в ю тюб е озаглавено: "Лъжа е, че вземаме нов дълг".
Вижте какво се получава. Седят всички на една маса в Поморие, а всеки си изстрелва пропагандните тези и не му пука изобщо, че лъже като реформатор спипан да чете речи на Георги Първанов. Явор Дачков обича да използва думата "потрес". В такива мигове разбирам, че тя наистина може да бъде използвана като диагноза.


Този публичен реформаторски гърч е като отмъщение на историята. Спомнете си какво беше поведението на РБ, когато стана ясно, че Орешарски взима един милиард, за да запуши пробойните на калпавия последен бюджет на Дянков. Такъв рев и вой във вселената са надавали само динозаврите вероятно. Оказа се, че психодясното няма никакъв проблем с тегленето на дълг, но само, когато е уверено, че част от тези пари ще облагородят техните портфейли. И точно заради това поведението на четворната коалиция е кризисно. Те показаха на всички, че обещанията им за промяна са просто един предизборен балон. Не само не настаниха нов климат в политиката, но и започнаха да произвеждат лъжи със скоростта на светлината. И само забележете как за пореден път от мрака на собствената им политика се вади последното оръжие - думичката "реформи". Значи без дълга реформите са невъзможни, така ли? Очевидно под реформа трябва да разбираме заробването на всяко новородено българче с кражбата на гербаджиите и реформаторите. Страхотна реформа!


Заради това се запитах дали пък не е време да въведем такса "смет" за политическите партии и най-вече за Реформаторския блок. Такова количество политически боклук, което те успяха да сътворят трябва да бъде наказано, защото иначе още цели десетилетия няма да можем да изринем техните отпадъци. Те не само плюха на предизборните си обещания и се гушнаха с ГЕРБ, сега стават съучастници в кражбата, присламчват се към обира на века и имената им трябва да бъдат запомнени като символ на политическия позор. Българската политика отдавна прилича на сметище, но боклукът и лъжите на небесните започва да става нетърпим. Заради това -такса "смет" за Реформаторския блок. Ама веднага. Всеки от тях, който си отвори устата с поредната лъжа трябва да бъде глобяван моментално. Това е един от начините да спасим малкото останало нормалност в нашето общество, разяждано от тази хибридна война на измамите, която управлението води срещу него.

No comments: