Wednesday, April 22, 2015

Не реформатори, психиатри ни трябват...




Чета извадки от лекцията на Радан Кънев пред студенти от НБУ (естествено) и треперя от вълнение като седесар на който му предстои назначение в Министерството на икономиката. Ако с пистолет в главата ме задължат да избера топидиотщината на Кънев, то това със сигурност ще бъде икономическото откровение, че "настоящата криза не е от прехода, а е започнала от 70-те години".

Отваряйте шампанското, слагайте хайвера и викайте стриптизьорки - комунистите пак са виновни! Комунистите деиндустриализираха България! Точно тези гадни комуняги посякоха селското стопанство! И пак тия червени боклуци започнаха криминалната приватизация! Радан е полубок (съкратено от полуБоко). И той се овладял коварното изкуство да стоварва вината на всички предишни управления.
Ама дайте направо да кажем, че хан Аспарух е виновен за сегашната криза. Тоя мръсен рубладжия нарочно направи държавата толкова близо до Путин и заради това от 681 година все сме в криза и то въпреки героичните усилия на Реформаторския блок в комедийното развлечение на населението.

След това следва друг хит: "Какво трябва и какво е възможно да се промени, са различни неща. Ние вече сме отвъд първоначалната програма на правителството". Днес, когато не ви достигат пари за хляб и се чудите защо заплатата ви свършва на втората седмица, си припомнете този лаф. Тези вече смятат, че са надхвърлили програмата! Представяте ли си? Те тръгват да се фукат с нищоправенето, с вечното си телевизионно интригантство. Много е удобно да размяташ такива лафове пред богаташчетата от НБУ. Ходи да го кажеш на родители, които се чудят как да купят учебници на децата си, да те видим как ще им пробуташ такава простотия? Каква съдебна реформа бе, бате? Психиатрична реформа ни трябва, психиатрична...

Кънев се записа и с театралното оправдание, че реформаторите не могат да напуснат кабинета, защото поведението на Вежди Рашидов е просташко. Не е ли прелестно. Оттук-нататък вече ГЕРБ ще са сигурни, че няма дивотия, която коалиционните им партньори да не преглътнат. 
И заради това ще повторя: не реформатори, вече ви казах, психиатри са ни необходими.


No comments: