Tuesday, April 28, 2015

Хроники от паралелната реалност: Майданът на град Балтиморск :)




Сблъсъците в Балтимор са достатъчно драматични и трагични, за да спекулираме с тях. Очевидно е, че САЩ имат проблем да приложат рецептите, които иначе изписват на целия свят, но това може да е обект на съвсем отделен анализ. Удивително е постоянството с което почнаха да се появяват расови сблъсъци в Америка, което говори за отворена рана и точно заради това е странно поведението на основните телевизии у нас, говоря най-вече за БНТ, която се направи на сляпа за този огромен проблем. За някои трагедии може би наистина трябва да се мълчи, но тази не е от тях. Дори американските телевизии не мълчат. Така че прекален американец дори и на Марси Рийс не би бил драг...


Но расовите сблъсъци в САЩ няма да бъдат основната ни тема днес. Но действията в Балтимор ни дават добра отправна точка, за да демонстрираме двойният стандарт, който като тумор раздира модерния свят. Този двоен стандарт е една узаконена политическа мерзост и сега нека да видим нейните проявления. За целта ще е необходимо да си представите един паралелен свят.


И в този паралелен свят си представете следната ситуация. Избухват сблъсъците в Балтимор и чернокожото население въстава срещу полицейския брутализъм и изолацията в която са държани. Точно тогава руският посланик в САЩ зарязва Вашингтон и отива в Балтимор. Там медиите го снимат да казва, че стои зад революцията на достойнството на местното население и, че е време автократичният, мракобесен и олигархичен режим на Обама да си ходи. Дипломатът възхвалява евразийските пориви на населението и им казва, че фондация "Русия за Америка" е готова да финансира проект за книга: "200 години под мазния ботуш на Вашингтон, как гордата балтиморска нация възправя глава". Междувременно на площада идат маскирани представители на групировката "Десен ъгъл", вадят автоматите и започват да стрелят по полицията. От Москва пишат декларация, че са поразени, възхитени, очаровани и трогнати от величествените демократични пориви на балтиморския майдан и чакат да видят ново развитие на поривите за демокрация.
Междувременно бдителни журналисти прихващат разговор на руския посланик в САЩ с външния министър на Русия Сергей Лавров. Посланикът предупреждава, че Европейскияът съюз е разтревожен от действията на балтиморските протестиращи. Тогава Лавров казва: "Fuck EU". А после набива канчето на посланика и споделя, че не иска да има никакви колебания и Памела Андерсън е кандидатът за губернатор на Мериленд, който Русия ще подкрепи.
След това шефът на ФСБ прави посещение на размирниците и казва, че тяхната борба е и негова борба. Междувременно бунтовниците гласуват да бутнат паметниците на Джордж Вашингтон и да кръстят улица "Балтиморската сотня" - на първите сто, които са разбили магазин и са гепили телевизор. Владимир Путин държи реч в която умишлено през цялото време вместо Балтимор казва Балтиморск. Паравоенните формирования завземат напълно протеста. Обама напуска посред нощ Белия дом. Но не може да излезе от САЩ, защото го преследват да го застрелят. Едва след много координация правителството на Кения, откъдето е баща му, успява да го изведе с хеликоптер от страната.
Новата власт веднага завежда процес срещу него и го обвинява в диктатура и подтисничество на обикновените американски евразийци, които през цялото време са ненавиждали евроатлантизма в който са били принудени да се пържат. Вицепрезидента Джо Байдън държи реч в която самият той се изкарва жертва на Обама и на неговия кървав режим, довел до разруха САЩ. Новото правителство започва да пренаписва учебниците и народът на САЩ да бъде представян като жертва на деспотичния американски империализъм, който с години е тъпкал истинските ценности...


Нима това, което ви описвам не е истинска евроатлантическа демокрация? Оставям ви сами да откриете двойния стандарт.


No comments: