Thursday, June 04, 2015

Политическите бебета на Пловдив




Пловдивският кмет Иван Тотев, известен още като мамин Ваньо и като оня, който учеше хората в комисиите как да правят бюлетините невалидни, без да иска стана глас на истината. На онази истина, която винаги крият от хората.
Кметът на Пловдив нарече онколози от града "политически бебета". Защо са бебета лекарите? Ами, защото не разбират каква е причината шефът на тяхното звено да бъде сменен на спешно заседание на Общинския съвет. Новоназначеният е известен като следовник на политиката на унищожение на онкоцентровете, която Петър Менгеле, пардон, Москов провежда от известно време насам. Забележете обаче как се изпуска Тотев. В обидата си той признава, че проблемът е политически. Не професионален, а именно политически. 

Ето как зад думите на един гербаджия, който навремето спечели изборите по изключително скандален начин, се видя какво е истинското положение на нещата.
Управляващите налагат с политически ботуш своята реформа, въпреки, че народът още отсега пищи от нея и осъзнава, че скоро между болници и концлагери няма да има разлика. А смяната бе направена, въпреки, че общинските съветници приеха декларация, че подкрепят независимостта на онкоцентъра. Но защо ли му е на кмета да слуша някакви си там лекари? 
Глупави политически бебета. 

No comments: