Tuesday, August 25, 2015

Корпулентният казус минава...




Преди около година и нещо Делян Пеевски даде интервю, което стана легендарно благодарение на оплакването, че му е писнало много хора да се крият зад "корпулентното му тяло". Доста хора се озадачиха. Корпулентен означава "набит, едър, дебел" и такова самопризнание е метафорично. Пеевски е така корпулентен, че тези, които най-много се "бориха" срещу него, сега удобно го вписаха в общата картина на своето управление. Все пак предложението за промени в Конституцията носи подписите на Цветан Цветанов, Радан Кънев и Делян Пеевски, плюс всички останали. Непробиваема политическа сплав.

Именно покрай фигурата на Пеевски най-много си личи, че в България няма истинска журналистика. В друга страна ГЕРБ щяха да бъдат пържени под път и над път заради колаборацията си с него. У нас едва тези дни, и то покрай официалното признание, че Канал 3 минава в ръцете на Пеевски, някой се сети да притисне Румяна Бъчварова за това дали е морално един депутат да има участие в медиите. Най-смелото, което тя успя да измъкне от душата си, бе, че това е "голям казус". Ехаааа. Колко е хубаво да си повелител на двойните стандарти! Значи, когато медиите на Пеевски са срещу ГЕРБ, те са бухалки. Когато обаче се включат на страната на управлението, те са просто "голям казус", който тепърва трябва да бъде решаван. Е, не е ли твърде корпулентен казусът? Не е ли прекалено очевиден?

Ще се окаже всъщност, че Пеевски май е бил прав в интервюто си. Твърде много хора театрално се правеха на негови врагове, но когато спретнаха кабинет, се мушнаха в сянката зад гърба му, за да изчезнат от медийното внимание. Но не е трудно човек да установи истината. Следете изданията на Пеевски и бройте снимките на Бойко Борисов. Именно техният брой най-ясно издава факта, че този казус ще потъне като камък в блатото на гербаджийско-реформаторското управление. Защото тази власт не е дошла да решава корпулентните казуси. 
Тя е дошла да ги обслужва.

No comments: