Wednesday, August 19, 2015

Безвремие в края на лятото I




Обичам света през лятото. Именно през лятото смъртта изглежда невъзможна, а вечността постижима. Кипежът на живот, страсти и емоции прехвърля границите на нашите обикновени тревоги и като незаконен емигрант се настанява в кръвта на обикновените жители на планетата, за да ги превърне в стенещи същества, които мечтая за море, а не за работа. Досадно е как новата епоха е уеднаквила мечтите на всички. Това е страничен ефект на масовите фабрики за мечти. Днес никой не мечтае по различен начин. Всички мислят в схеми и клишета. Целите на всички са уеднаквени. Заради това, ако един ден стана богат, което всички знаем, че няма как да се случи, вероятно ще ме изхвърлят от този клуб. Тъпо е да си богат като всички останали. Човек трябва да бъде различен в мечтите си, защото това е една от малкото форми на дисидентство срещу системата, която ни е останала. 
Тук съм събрал моят опит за различен поглед в последните два месеца. Това са летни размисли върху прекрасния и гневен свят.











Опитвам се от няколко дни да схвана логиката на средностастическия евроталантически, грантаджийски и графоманест анализатор, но не ми се отдава.
Миналата година Путин официално спря "Южен поток" и изостри тона към външната политика на България. Шаманите ревнаха, че Путин се държи като умопомрачен империалист, който точи зъби, за да ги впие в гордата, малка, натовска България. Бардовете на хибридната война минаха по всеки тв-канал, за да обясняват как това е част от атака срещу българската държавност и суверинитет...
Тези дни Путин официално обяви, че Русия не възнемярява да прекратява отношения с България, защото това е страна, която руснаците чувстват за близка. И шаманите ревнаха, че Путин се държи като умопомрачен империалист, който точи зъби, за да ги впие в гордата, малка, натовска България, абардовете на хибридната война минаха по всеки тв-канал, за да обясняват как това е част от атака срещу българската държавност и суверинитет...
Брех, брех, брех :))))

------------------------------------------------------------------



Виждам, че Първанов ще дава пресконференция днес. Само се чудя защо пращат покана на политическите журналисти за нея. Едрите хотелиери трябва да се изповядват пред икономически спецове. Какво да правят политически репортери на разговор с толкова едър бизнесмен? :)))

--------------------------------------------------------------

Всяка важна новина за разполагането на американски части и оръжие на наша територия ние научаваме приоритетно от американски генерали или западната преса. В задачата се пита само наесен ли да чакаме промяната в Конституцията, която посочва американският посланик у нас като ръководител на българската държава? Какъв е смисълът от съществуването на Министерство на отбраната, когато в последната година единственото, с което се занимава то, е да крие информация и да произвежда гафове? Какъв е смисълът от Външно министерство, защото настоящият министър така или иначе като папагал преповтаря чужди опорни точки и най-голямата му проява на смелост е да реагира на постовете в Туитър на някой руски политик? Поне американците да се ангажират да не ни пращат някакви кукувици за посланици, ами да ги избират от кориците на списание "Плейбой" :)))

----------------------------------------------

Eeeх, де да беше така изящно. Но пазарът в реалния свят работи по друг начин. Има 5 фирми за сладолед. Най-голямата от тях прави агресивен дъмпинг на останалите. След това ги изкупува една след друга и надува цените на сладоледа до безбожност. За да може да се спестят още разходи, че шефа на фирмата иска да се къпе всеки ден в шампанско и да монтира нови бюстове на 10-те си любовници, почват да пъхат химикали в сладоледа. Разходите по производство падат, цената остава същата. Шефът на монопола дебелее. Натрупва достатъчно пари, че да се почне да си купува лобисти. Прави си тинк-танк на име "Еротичната сладост на свободния пазар" и почва да си купува конгресмени, които да прокарат закон за задължително ядене на сладолед в училищата :)))

------------------------------------------------------

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов е оревал света в открито писмо, че очаква утре да го арестуват по зрелищен начин като го привикат на разпит в Окръжната прокуратура в Пловдив. Само преди около месец една агенция бе изпреварила събитията като обяви ареста на градоначалника в аванс, ама тогава нещата се разсъхнаха. Сега очевидно е дошло времето за продължението на блокбастъра "Дроновете атакуват". След като обществото опозна чрез дронове буржоазните имоти на реформаторските кметове е време да видим как просват половината от тях арестувани. Това е кармата на всяко тъпо реформаторско копеле, което си е въобразило, че прегръдката с ГЕРБ е флирт, а не масово убийство. Казвам ви - до местните избори всички остатъци от реформаторството в местната власт ще са или с обвинение, или в ареста. Сега разбирам защо Радан се оттегли в САЩ превантивно :))))

-----------------------------------------------------

Всеки път като отида на Витоша се изпълвам с праведен бяс и гняв. Всеки път виждам доказателства за това как комунистите са се гаврили с хората. Строили са пътища, които водят единствено към някоя забутана хижа, ох, да, строили са и хижи, прокарвали са електричество, градили са лифтове... Гадни маниаци, гаврите им не са имали край :))

---------------------------------------------------------


Понеже десет дни бях айляк като реформатор след исторически компромис не мога да забележа как от точно същото време Божидар Димитров е станал тема номер 1 на виртуалното пространство. Мисля, че три-четвърти от виртуалният народ се изказа по темата. Заради това мълчах. Но днес видях статия от екстремисткото мамино синче Манол Глишев, полупоет и полуинтелектулец, по темата (в нея той призовава историка да си ходи) и реших, че няма смисъл повече да задържам мнението си.
Необичайна политическа подлост е да насочваш атаката срещу Димитров. Да, този пич е митоман, медиен шаман, разказвач на приказки и исторически пърформанс-маниак с халюцинативен синдром, но нито една от неговите акции, нито една, запомнете, нямаше да е възможна без съучастието на властта и лично на Бойко Борисов. Фигура като Димитров е възможно само, ако е подкрепяна с ресурсите на властта. Тоест - да викаш срещу Божо Димитров, ама да слюноотделяш радостно пред Бойко Б. е висша форма на шизофрения. А дори и да не слюноотделяш, но да подкрепяш кабинета му, то тогава, искаш или не, пак си съучастник на Божидар Димитров. Толкова е простичко и зловещо. В този смисъл всички реформатори, които се правят на народни съвести, просто да отидат да ударят по 100 грама от нитратната вода от Плиска, защото тяхната власт няма да се освободи от Димитров. Това е все едно ракетата да се откаже от ракетното гориво. А и честно казано, вече не знам кое е по-гадно - историческите фантазии на Димитров или абсолютният нихилизъм на полуинтелигенцията. Това са двете страни на една и съща монета.

----------------------------------------------------


С лека форма на ужас разбирам, че новата страст на Асен Генов са телесните течности. След като настаниха върховния морал и почтеност в управлението, сега новата протестърска мания е да накарат народа да пикае по евроатлантичекките правила и всеки, който се отклонява от формулата ще бъде обвиняван за путинист :))))

-----------------------------------------------------


Гледам един много интересен филм, "Иконом на седем президента", и не мога да се отърва от тежкото усещане за манипулация. Филмът разказва историята на чернокож американец, който е иконом на седем американски президента - от Айзенхауер до Роналд Ре?гън. И представя епичния фон на разтърсващите политически промени в САЩ. И точно тук е уловката. Филмът е направен така, че да представи "Черните пантери" на Малкълм Х като някаква политическа мутация, която дори самите афроамериканци не приемат. А с какво толкова е виновен Малкълм Х? Той просто не повярва, че статуквото на белите може да бъде променено без въоръжена борба. Те и заради това го застрелват като куче. Идеята е да се покаже на чернокожите, че могат да се бунтуват, но само в рамките на статуквото. Никаква антисистемност, само зализани псевдореволюцийки, благовъзпитани и зализани като акция на Протестна мрежа...Като гледам обаче какво става във Фъргюсън, май все повече хора разбират, че са им продавали приспивателно в луксозен целофан. Статуквото обича театралните бунтове, но се ужясява до смърт от истинските.

-----------------------------------------------

В Бояна в луксозен ресторант от който се носеше яка чалга изведнъж излязоха няколко души спряха движението и след това се почна една заря все едно се отбелязва националния празник. За около 10 минути тия изгърмяха фойерверки с цената на които можеха да почерпят всеки банишорски пиянка с по една голяма ракия. Улицата цялата плувна в гъст дим. Шофьорите безропотно чакаха да мине забавлението на богаташа, който празнуваше. Перманентна селяния. Разгул на идиотите. Мило и родно.

-------------------------------------------------------


Две години Протестна мрежа! Две години доказателство, че здравната реформа буксува :))))))))

----------------------------------------------------------


Готин виц като за пред местни избори:

В селските секс шопове най-много се харчел надуваемият кмет... :))
------------------------------------------------------------


Чета в "Дойче веле" анонс, че в близките дни ще публикуват литературно разследване на Зеев Бар-Села, който във "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг" доказвал, че че книгите на Михаил Шолохов са "проект" на съветските тайни служби с цел да се спечели Нобеловата награда. Досега не бях срещал тази версия. Разбира се, чел съм подозренията на Солженицин, че Шолохов всъщност открадва книгата "Тихия Дон" от някакъв казак, но за първи път срещам подозрението, че той е проект на съветските тайни служби. И понеже всички знаем, че Шолохов спечели Нобеловата награда, хохохоххо, сега какво излиза - че съветските тайни служби са висше литературно явление ли? :)))

-------------------------------------------------


Чета някаква статия за големия ажиотаж, който се вдигна около американеца убил по време на лов лъвица в Зимбабве. Зимбабве иска той да бъде екстрадиран от САЩ, разни хора го хейтят в Туитър, медиите не спират да пишат по темата, гърчат го яко и вероятно този пич скоро ще е в усмирителна риза. И все пак някаква горчилка остава в мен. Тъпо е да живееш в свят, който така колективно може да се трогне от един мъртъв лъв, но не и децата, които всекидневно умират от глад и жажда...Бедните лузъри не трогват никого.

---------------------------------------------------


Имам нова идея за протест, която подарявам безплатно на Протестна мрежа или поне на тези остатъци, които запазиха невинност след кафето с Местан, въпреки еротичните тръпки. Излезе статистиката за депутатските отсъствия. От нея се разбира, че депутатите от Реформаторския блок се отнасят към ходенето на работа като фолкпевица към носенето на сутиен - съвсем небрежно. Нещо повече - депутат от РБ има наравно неизвинени отсъствия с Делян Пеевски, братче. Аз разбирам, че полагането на труд е комунистическа измишльотина и кремълско-путинистко-болшевишка тирания, ама как бориш мафията като си биеш шута от бачкане просто не мога да разбера? Време е за протест #ХодиНаРаботаБеРеформаторскиКапут :))))

-----------------------------------------------



Довечера дали Протестна мрежа ще вика пред НС "Про-те-стни бо-клу-ци" :))) Само питам? :)))


----------------------------------------------

Избраха Мая Манолова за омбудсман? Кога да чакаме колективно самоубийство на умните и красивите :)))))) Не ме гледайте така, братче - вие си я избрахте тази власт, хохохохо :))

-----------------------------------------------------


Не е за вярване, но ще напиша нещо положително за реформаторите. Срещнах заглавие "Реформаторите изпързаляха 570 хиляди българи". Хайде, дайте да не преувеличаваме. Комитетът на Близнашки миналата година, който получи яко рамо от ГЕРБ, внесе 571 612 подписа за референдум. Да припомним обаче, че след проверката на ГРАО се оказа, че 108 286 от тях са невалидни. Тоест имало е яко мошеничество, братче. С което подписката увисна моментално, тъй като се оказа, че реалните подписи не са дори 500 хиляди, бройка при, която въпреки волята на парламента, референдум трябваше да има. Така че реформаторите са изментили само около 450 хиляди човека. И бай дъ уей, защо да са само реформаторите, ами ГЕРБ? Мен ако ме питате гербаджиите сментиха с пъти по-жестоко :))

---------------------------------------------------


Точно преди една година на този ден за първи път видях на живо една девойка с южни очи, която ме беше поканила на таратор. Тараторът се оказа изненадващо добър - с мента и слънчогледови семки, но така и не запомних вкуса му, защото бях опиянен от девойката. Срещата ни се проточи над 5 часа. Говорихме за всичко - за политика, за книги, за Тери Пратчет, за далечните й арабски предци, които са нахлували в Йерусалим и за моята комунистическа рода в която още е жив пламъкът на световната революция. Времето беше спряло. Не исках вечерта да свършва. Тогава рзабрах защо другарят Буда твърди, че времето е илюзия.
Нямаше как да го знам тогава, но онзи далечен 29 юли напълно промени живота ми. Година по-късно вече живея с девойката с южни очи, а тя като революционна стихия реорганизира битието ми изцяло. Вече живея само на 300 метра от къщата на Георги Димитров и банишорското слънце рано сутрин ми напомня, че човек може да се буди от сън щастлив. Научих по трудния начин, че зеленчуците също стават за ядене, а зехтинът не е изтънчена отрова, която е била ползвана от Медичите. Схванах прелестта на разходките из Витоша, на ренесансовата литература, на полунощното люлеене на люлки в Докторската градина, на ментовата лимонада във френската сладкарница, на обиколките из Бояна, на внезапните разходки и малките магазинчета с арт-джунджурии. С девойката с южни очи за тази година преживяхме толкова много, че, да, времето наистина е илюзия. Днес вече не мога да си спомня времето преди нея, а и не съм сигурен, че искам да си го спомням. Тя разтърси и промени всичко. И даде различен смисъл на нещата. А това е магия, убеден съм, че е магия. Древноарабска магия в която са намесени южните ветрове, пролетните облаци и банишорското слънце. О, Юлия Ал-Хаким, каква година само беше, а? :)))


-------------------------------------------------


Време е за обобщение на порното. След историческия компромис и неговата цена (ние ви гласуваме окастрената и скопена реформа, а вие стреляте в десетката на президента и му прецаквате референдума) напълно се видя политическото мародерство на Реформаторския блок. Партията на умните и красивите се оказа точно това, което бе описваното от самото начало. Една градска прослойка от егоцентрични сноби, която в името на властовите си амбиции подпечата коалицията между ГЕРБ и ДПС и я официализира. От началото на летните протести през 2013 година беше ясно, че следващото управление ще финишира в точката в която Бойко Борисов и Местан ще управляват, а реформаторите като радостни болонки ще подлайват в политическата тъмнина и ще твърдят, че ново слънце е огряло галактиката. Върнете и вижте лозунгите на "умните и красивите" и ми кажете кой точно от тях се е осъществил. Съдебната реформа прилича на комикс, здравната реформа успешно превръща болниците в концлагери, сега реформаторите разкъсаха и фетиша на психодясното - ел Президенте, за да може да оцелее във властта и да се опита като някакъв политически паразит да се намърда поне някъде в местните органи на самоуправление. Няма нищо по-страшно за един народ от полуинтелектуалци, които се изживяват като духовни водачи. Докараха ни до такъв исторически компромис, че пломбите ни изпадаха. И както написа Петър Кичашки - пак да гласувате за тях, те са толкова готини, продажни, безсъвестни и морално корумпирани, че как да оставим парламентарния зоопарк без такива гадинки, кааак? :)))


---------------------------------------------------


Анонимният ФБ-хейтър отново кърти мивки с изявленията си. Преди малко ме пита с оглед на изявленията на Десислава Атанасова, че има тайна коалиция в която участват РБ и БСП дали това също не е исторически компромис и дали коалицията не трябва да бъде кръстена - "БСП - РЕФОРМАТОРСКА БЪЛГАРИЯ" :)))) Хахахах. "Радан да не замине за малко до Америка и реформаторите веднага се коалираха с комунетата", допълни той. Мисля, че ще получа сърдечен пристъп от смях.

-----------------------------------------------------

ГЕРБ съсякоха собствения си президент. От всичките въпроси за референдума мина единствено този за електронното гласуване. Още отсега предвиждам как ако се въведе подобно гласуване, ще се окаже, че в ромските махали ще има толкова желаещи за електронен вот, че лично Бил Гейтс ще се заинтересува от това струпване на хакери :)))) Историческият компромис вече дава резултати



Доколкото разбирам от телевизионните вопли на Калин Терзийски, експсихиатър и писател с около 150 читатели, не било новина това, че имало пребит до смърт лекар в Курило. От страстната му защита на московщината схванах, че ще има новина едва, ако някой изобщо успее да излезе жив от тази психиатрия...
Аз ви казвам, че Менгелето има план за изтребване на всички луди. Човекът просто не иска някой да прави политическа конкуренция на Реформаторския блок

------------------------------------------------------

Понеже българската евроатлантическа мисъл отдадена на исторически компромиси и успешни съдебни реформи съвсем е изпаднала в амнезия за ситуацията в Украйна, ще ви разкажа една метафорична история от земите на хунтата, която няма да прочетете в медиите на "Америка за България" за които в момента Украйна все едно не съществува. В средата на миналата седмици депутати от Радикалната партия на Олег Ляшко (но, не, не, не, в Украйна няма нацисти, фашисти и бандеровци!) пребиха журналиста Алексей Дурнев в Чернигов. Има видео от побоя - депутатите от Радикалната партия налагат Дурнев с палка, тъпчат го с крака...В Чернигов имаше предизборна кампания, спечелена много съмнително от човека на Порошенко, но тази кампания остана в историята с истински западни ценности - раздаване на моркови с лопати, хвърляне на гречка на населението. Но така или иначе - журналистът бе пребит и то сериозно от тези, които не бивало да наричаме бандеровци, а изискани демократи. И сега вече големият виц в историята. Търсейки причина, за да обяснят побоя депутатите на Ляшко обвиниха Дурнев, че едно време е снимал клип в подкрепа на Путин. Украинските медии съвсем демократично вместо да се възмутят от побоя излязоха със заглавия в които боят на Дурнев се разглаждаше като идеологически правилен акт, понеже, разбирате ли, тоя е снимал клип в подкрепа на Путин, Чудовището от Кремъл...Журналистът Анатолий Шарий обаче наскоро разкри, че нито един, ама нито един - нито фашагите, нито медиите реално не е изгледал клипа с Дурнев, защото той всъщност прави пародия на клиповете на предизборната кампания Путин. И какво се оказа, тези, които ден и нощ се борят с Тиранина от Кремъл всъщност пребиха настоящ критик на Путин, просто, защото така им е дошло отвътре. Прибери си, божке, евроатлантическите вересии...:))))

--------------------------------------------------------


"Докато има ракия, България е непобедима". Божидар Димитров. Само се чудя защо цялата интелектуалщина го изхейти заради тая фраза. Ах, да, забравих - тия пият само коктейли и не доближават питиетата на пролетариата, ерго разгромът ги дебне зад следващия ъгъл. "Писнало ми е от тия, които ядат само магданоз и даже дишат по квадратно-гнездовия способ", казваше навремето Николай Василев. Копеле, не мога да повярвам, че стигнахме дотук...:)))

------------------------------------------------------

Аз харесвам и одобрявам Михаил Мирчев като кандидат за кмет на БСП в София. Той е човек без маска, казва това, което ми мисли, посочва проблемите в тяхната острота и не ги посипва с псевдолиберална пудра или общи приказки. Мирчев не е напудрен клакьор на статуквото, а човек със собствена битка за по-добър свят. И точно заради това търси и успява да намери онези нови проблеми, които вълнуват левите хора и да им даде алтернатива. Видях, че бръкна в червата на десницата със своята дума "просоросоиден". Мога да ви кажа защо е така. За първи път имаме ляв кандидат, който не се страхува да се обърне и да води битка с истинския противник - грантовата паразитна прослойка, която като радиация се опитва да прокарва като безалтернативни своите истини. Самата номинация на Мирчев е успех, защото дава нова възможност на левицата да докаже автентичност, а не да съществува като някакво евроатлантическо ГМО в разредена атмосфера.
Второ - за първи път в София има кандидат, който не е продукт на апаратна игра, а на номинация на обикновените членове. Наивно вярвам, че това е подходът, който работи при левите партии, защото им дава възможност да се разширяват наистина, а не да съществуват в някаква дзен апаратна нирвана. Успехът не винаги е възможен бързо, но много често той започва със знанието за това къде точно искаш да стигнеш.
----------------------------------------------------------


"Направих исторически компромис. От утре тръгвам с роклята на жена ми." Радан Кънев :)))))))

---------------------------------------------------------


На следващото раздаване на порнооскарите един задължително трябва да бъде връчен на ДСБ...В категорията "Без вазелин" :))

----------------------------------------------------------

Ще обобщя на едно няколко мъдри мисли на моя приятел Анонимният фб-хейтър, които искам да запазя поради фундаменталната им стойност за разбиране на психодясното: "Радан Дудука rulZzz". Това това момче обича да ближе там където до вчера е плюл. Протестна мрежа май днес са пили много горчиво кафе" :)))) З
Замислих се дали Дудука е достатъчно поетичен прякор за Радан. Аз бих заложил на Златната флейта. Ама и този прякор бил зает. Нищо де - той Радан ги би и двамата :)))

-----------------------------------------------------------

Хахахаха, ох, не мога да спра да се смея. Виждам новата психодясна опорна точка: "Как можем да позволим партия с реален резултат от 7% (разбирай ДПС) да наложи своя вариант на съдебна реформа". Какво тежко питане на подръжниците на сегашното управление! Каква реформаторска драма! Макар че момент, момент - значи партия с реален резултат 7 на сто не може, а пък, разбираш ли, партия за която са гласували реално не повече от 3,5% от населението е небесно призвана да прави реформа в съда. Хохохохо, мамини сладкишчета, реформаторчета зоологически...

-------------------------------------------------------

Преди 73 година тия дето не били фашисти, ами безкрайни хуманисти, демократи и либерали застреляха Никола Вапцаров и лишиха тази страна от нейният най-голям поет. Този, който разбираше смисълът от надеждата и знаеше, че вярата в по-доброто бъдеще е трансформационна сила в нашия живот. Вапцаров е един от малкото наши поети, който комуникира със света, който се вълнуваше за цялото земно кълбо без нито за момент да забравя за трагедията на страната в която е израснал. Когато днес го четеш и изчистиш паметта му от гнусната кал на посмъртната интрига и наглата постмодерна лъжа, виждаш автентичната поезия - онази, която ти бръква в душата и прави чудо с тебе - кара те да мечтаеш, да искаш да се бориш, да не търпиш света в това застинало състояние. Нима това си ти, човечество?

-----------------------------------------------------

РБ нямало да подкрепи промените на ГЕРБ и ДПС в конституцията. И гледам, че реформаторската част от ФБ се гърчи от кеф. Хохохо, ама не бързайте да се радвате, бе! То навремето Радан беше обещал да не гласува за Б.Б за премиер, пък вижте кво стана...:))))))))

--------------------------------------------------

Само ми едно ми е чудно. Сега цялата плеяда десни шамани като Смилов, Минчев и сие, ще си изядат ли дипломите в знак на разкаяние, че като съдържателки на публичен дом продадоха Реформаторския блок на ГЕРБ? :)))) И реформаторите вместо да се зъбят у фейсо - да тръгват да издирват домашния адрес на Смилов и да си купуват катран и пера :)))

---------------------------------------------

"Раданчо упорито иска да вземе прякора на Бареков - Дудука". Анонимният фб-хейтър като наблюдава гърчовете реформаторски :))))))

-----------------------------------------------

Да ви разкажа една политическа история. И така - на стената на Асен Генов се леят реформаторски сополи за съдебната реформа и се носи хленч като в стихотворение на поетеса за която съдът отказва да потвърди, че е девствена. Написах им едно емоционално сдържано мнение, че като са гласували за Радан са получили Местан, което е съвсем естествен процес, понеже тоя не само ги излъга, че няма да подкрепи Борисов, ами и след това ентусиазирано ходи да яде депесарска баклава. После издъни реформата, ама какво да очакваш от такъв вентилатор...
И какво получавам - вместо благодарност за съчувствието - пак обвинения - пропагандата ми била плоска като чинията на Бузлуджа, никога нямало да мога да видя света отвъд кремълските стени. Честно, знаех, че ще стигнем до Кремъл, но просто не предполагах, че така скорострелно ще им отключа черната демонология. Лично Путин спря реформата, господа съдебни заседатели! какъв гад само, а? :))))

------------------------------------------------

Няма нищо по-готино от това да наблюдаваш гърчовете на реформатор, който да търси оправдания за оставане във властта, особено след като е бил изнасилен конституционно от ДПС. Един сръбски графит гласеше: "Любовта боли", каза таралежът и слезе от четката за коса". Според мен трябва да звучи така у нас: "Властта е отговорност", каза реформаторът и посегна за бурканчето с вазелин :)))))

----------------------------------------------------

Моят приятел, анонимният фейсбук-хейтър виждайки всички маневри около политическите реформи въздъхна като пророк: "Гласуваш за Радан, получаваш Местан" :))))

---------------------------------------------

И така Хакимчето ми подари блендер понеже като философ проумял светлата страна на вселената е наясно, че старият репортер се радва като малко дете на всякакви смутита, скрежини, шейкове и в тяхно име е готов от време на време да се отдава на екзотични рецепти вместо на планове за световната революция. Току-що направих първия си шейк, който се охлажда в хладилника. По пътя към този шейк предотвратих опит за политически преврат да ми се бъркат в кулинарната философия. Хакимчето вдигна ръце и ми даде цялата власт в кухнята. Сега сме като модерно семейство - нежната половинка пише политически статуси, а аз като един съвременен представител на изчезващия мъжки вид осигурявам прехраната, ох, пардон - пиенето на смутита :))))

------------------------------------------------


Монументален виц:

След като прегледал крака на Бойко Борисов, доктора казва:
- Ще трябва да сложим гипс.
Бойко Борисов:
- Къв гипс бе, плащам си! Сложете мрамор! :)))

---------------------------------------------------

Скандалът, който вестник "Сън" направи във Великобритания съвсем не е маловажен, нито трябва да бъде подминаван. Английските журналисти намериха филм от 1933 година в който се вижда как малката тогава кралица Елизабет е обучавана от чичо си да вдига ръка в хитлеристки поздрав. Четох изявление на Бъкингамския дворец, че те били много разочаровани от появата на този запис. Хахах, как няма да са разочаровани - това видео създава една съвсем различна представа за онази епоха, представа различна от опитите за пренаписване на историята с днешна дата. Не бих се учудил, ако цялото кралско семейство са били закалени нацисти в онзи период. Че Хитлер идва и сбъдва всичките им копнежи за яростна саморазправа с болшевики и комунисти. Кралското семейство на Великобритания е кръвно свързано с династията на Романови, така че в мустакатото кретенче те сигурно са виждали своя исторически реванш. Не бих се учудил, ако именно заради наци-симпатиите на елита Чембърлейн развързва ръцете на Германия с Мюнхенското споразумение. Убеден съм и в друго - дори в разгара на битката с Англия Хитлер е бил убеден, че във Великобритания има мощно нацистко лоби, защото иначе нямаше да прати през 1941 година дясната си ръка Рудолф Хес на мистериозната мисия със самолета. Така или иначе - английската кралица с детски хитлеристки поздрав показва, че днешните измислени герои май имат много тъмно и подтискащо минало.
------------------------------------------------------


Наваксвам с новините след два дни виртуално изгнание и налитам на шокираща вест - парламентарната секретарка на Министерството на отбраната Лора Кендова громи фейка, че била гримьорка. Не, не била такава. Тя (Кендова) завършила европеистика. О, божке, ама това е много жалко. Ако беше гримьорка поне щеше да има някакво оправдание, че работи за Николай Ненчев, пардон за Ники Косата :)))

-----------------------------------------------------

Налетях на едно интересно изявление на председателят на Европейския съвет Доналд Туск: "Опасявам се, че в Европа има предреволюционна обстановка". Браво бе, братче, най-накрая го загря. Елитите на ЕС в своя неолиберален маразъм най-накрая успяха да сторят невъзможното - да върнат ЕС обратно към 1968 година. И честно казано германският ботуш над Гърция бе последната капка в горчивата чаша. Ситуацията е марксистка до безобразие и то за радост на Варуфакис - масите не искат да живеят по старому, елитите не могат да управляват по новому. Добре дошли в предреволюцията! :))

-------------------------------------------------

От тия жеги нещо бях в меланхолично настроение, но тогава един приятел ми прати поредният опус на Иво Инджев и настроението ми веднага подобри. Този опус, разбира се, отново е посветен на мен. Цитирам: "Понятието ДпсиходесницаФ беше лансирано от младия Гьобелс на червената пропаганда тук". Ако не сте разбрали става дума за мен. Аз съм Гьобелс, гьонсурат и всичко, което фантазията на стария доносник може да измисли. Чувствам се окрилен.

--------------------------------------------------


Ще се опитам да кажа нещо по кротък начин. Ако е вярно, че България е казала "Не" на това да се отпусне помощ на Гърция, това е изключителна грешка и жесток политически провинциализъм. Както отдавна обясниха по-мъдрите и знаещи от мен - от нас не искат пари, а поемане на гаранции за емисия облигации от Европейския стабилизационен механизъм, които се изкупуват от европейските банки и събраните пари се предоставят в заем на Гърция. Изобщо показването на мускули пред падналия вероятно е любимото бойно изкуство на нашите елити, но пак ще повторя, точно тези, които постоянно ни проглушават ушите с мантрата ЕС, трябва първи да са наясно, че в случая "не" е автентичен антиевропеизъм. Давайте Гърция да умира, а пък ние ще се плацикаме самодоволно в нашето блато на мизерията, така ли? Едно е в политическите дебати да имаш различно мнение, съвсем друго е да се дърпаш, когато дойде времето да се помага. Първото е демократично, но второто вече си е обикновено помиярство...

---------------------------------------------------

Култов виц:

Баба на внука:
- Гошко, ти вече порасна! Баба ще ти оплете презервативи! :)))

--------------------------------------------

"Правосъдната мафия иска да скара Цацаров и Христо Иванов". Радан Кънев. Хохохохохо, сега какво ПМ - вече няма да означава Протестна мрежа, а Правосъдна мафия ли? :))))))

-----------------------------------------

Моят приятел, анонимният ФБ-хейтър, отново хвърля атомни бомби: "Какво е общото между противниците и привържениците на съдебната реформа? Не са я чели. Ако ги питаш каква я тая реформа, ще почват да гугълват...:))).
Аз обаче подходих скептично: "Ама наистина ли е така?" и тогава ФБ-хейтърът гилотинира съмненията ми: "Питай някой привърженик да ти изброи мерките - ще мълчи като риба. Важното да се знае, че Путин не иска реформа и който критикува съдебната реформа е подлога на мафията". Прав е. :)))

-----------------------------------------


Уди Алън навремето казваше, че всеки път като слуша Вагнер се изпълва с желание да окупира Полша. Аз съм така с Меркел. Всеки път като я видя ми идва да блокирам гръцките банки :))))

--------------------------------------------------------


Дайте да изясним нещо относно #психодясното, и, разбира се, #Протестнамрежа и тяхната акция "160 от 240" - за промяна на Конституцията са необходими 3/4 от гласовете на 240 депутати, което прави не 160, а 180 депутата. В процедурата обаче има вратичка, ако предложените промени съберат гласове, които са в рамките между 160-179 гласа, тогава в период от 2 до 5 месеца парламентът може отново да гледа промените в Конституцията. И сега слагаме лупата върху акцийката на ПМ - те настояват за 160 депутати, следователно се опитват да издирят бройка, която да им осигури едно безкрайно проточване на процеса по промени в Конституцията и ще могат още поне половин година да дават загрижени интервюта как ако не бъдат приети идеите на Христо Иванов, вселената ще рухне, Росен Плевнелиев ще почне да носи рокли, а Лили Иванова ще пропее чалга. Тъжната истина е, че реформаторите напълно прецакаха всякаква идея за реформа в съдебната система и за промяна в основния закон. В момента те издирват безкрайно тъпо 160 депутати не за да променят Конституцията, а за да гарантират оцеляването на Реформаторския блок. Хохох, но да разчиташ на Протестна мрежа да ти спасява задника, е все едно да търсиш Русата Златка в някоя библиотека. И след това се сърдят, че били наричани психодясно. Окей, готов съм да преговоряме за #изтрещялотоДясно :))))

-----------------------------------------------------------------

Нямам представа кой е победител в играта между Гърция и страните от Еврозоната. Почитателите на Гърция са потънали в меланхолия, а пък слугите на статуквото радостно примляскват. Аз имам особено разбиране. Ципрас никога не е имал шанс да пребори финансовата олигархия на Европа. Той е сам, а срещу него са вълците. Страната му тъне в дългове и трябва да намери някакъв изход. В тази кошмарна ситуация той направи невъзможното. Показа им, че е автентичният говорител на гръцкия народ и, че трябва да го вземат насериозно. Ситуацията е като с Априлското въстание, май френдс. Бенковски е имал съзнанието, че е обречен на неуспех, но голямата задача е била в сърцето на тирана да се отвори люта рана. Мисля, че раната се появи по телесата на олигархията в ЕС. Начинът по който бе стъпкана Гърция, сатанинското танцуване върху протестния вот на хората, опитът ръцете на всеки несъгласен да бъдат строшени, медийното вампирство, валсът на слугинажа, който разля тонова сладострастна лига, че "охи"-то е отишло на кино - това се превръща в началото на един край. Няма да я бъде Европа в този вид. И това не е някакъв мой мрачен реваншизъм. Пред очите на всички се видя истинското лице на банковия капитализъм. Частните банки си направиха своите собствени провали провали на държавите в Еврозоната. Дългът от частен стана публичен и, ако има хора незамъглени от идиотска пропаганда трябва да разберат, че собствените им правителства стовариха гръцката криза върху техния гръб. Държането спрямо Гърция е израз на политически дефект. ЕС жертва демокрацията в името на големите кинти. Всички искат да живеят в съюз на солидарността. В съюз на алчните прилепи и наглите богаташи едва ли някой ще иска да стои още много дълго.
 







No comments: