Wednesday, December 23, 2015

Уроци по радикализъм за виртуални маниаци I





Вече разбрах. Лично Путин е наредил да се махне "Деконструкция" от ефир като част от хибридната му война срещу генерал-лейтенант доктор Бойко Борисов (Божан Петров - президент, президент!) и срещу мъдрото, достойно, либерално, ценностно, извисено и небесно участие на реформаторите във властта и тяхната величествена вътрешна демократична менталност :))))

-----------------------------------


С това ниво на анализ и мислене предсказвам на господин Радан Кънев удивителна кариера като водещ в ТВ Планета :))))

--------------------------------------

Събирам колекция с бисерите на десния тоталитаризъм. Попадна ми статия на дясната блогърка Нервната акула и от неин текст, посветен на "Деконструкция" изпитах усещане подобно на онова на Нео, когато разбира, че светът не е истинска. Акулата с евроатлантическо съскане пише, че плурализмът за нея е важен (направо като в стария виц в който Сталин бил казал: "По въпроса за плурализма не може да има две мнения"), но за нея било особено важно в плурализма да участват само "валидни гледни точки". Това с валидните гледни точки ме удари в главата като нов хит на Азис. Значи плурализмът, лузъри, не е всеки да има право на мнение, пфууу, а само тези с валидните гледни точки. А какво е валидна гледна точка? Авторката се оплита като депутат от ГЕРБ в интервю за новия бюджет. Било важно обаче във валидната гледна точка да няма интриги, език на омразата и конспирация. О, йе. Значи сме антиконспиратори вече. Това означава десницата да се самозакрие :))) Защото в техния свят не е окей някой да каже, че американците са създатели на ИДИЛ, но пък се приема за израз на голяма смелост да кажеш, че Путин е убил Немцов. Така че това с валидните точки дясната шаманология може да си го завре на правилното евроатлантическо място. Писнало ми е от нискочели хора, чиято единствена цел е да запушат устата на всеки, който не мисли като тях. Валидноточковци мамини!

--------------------------------------


#ДеконструирайЦензурата
#СвободаНаСловото
#FreeSpеech
#JeSuisДеконструкция
#ДолуПапионките!

---------------------------------------

Позицията на БНР за "Деконструкция" е висш сюрреализъм - сваляли Волгин, защото бил цензор и не допускал чуждо мнение. Надзирателите в медийния конлагер май са шмъркали странни дроги тия дни

--------------------------------------

БНР спира "Деконструкция"!!! Ръката на властта се опитва да удуши последната искрица на свободно слово в медиите. Защото, не се заблуждавайте, това е политическа поръчка. Това е ритник в лицата на тези българи, които не искат да слушат тъпите лъжи на медиите на "Америка за България" и не се примиряват с удобните и клиширани обяснения. Това е атака срещу последните остатъци от свобода у нас, свобода овъргаляна в гербаджийски нарцисизъм и реформаторски лиги. Медиите у нас са пленници на радикално грантаджийство и платено позьорство, но, оказва се, най-големият проблем е "Деконструкция". Човек ще си рече, че това е единственото предаване, което съществува. И това предаване отдавна е обект на дясно доносничество, но сега всички граници бяха минати. Не бива да прощаваме това. Не бива. А, да, и понеже една партийка се обяви за опозиционна тези дни. Очаквам яростна позиция на Радан Кънев и сие срещу атаката против свободното слово. Така действа опозицията, защото иначе не се опозиционер, а само пудра :)))

------------------------------------

Изборите в Испания дават ясен знак за едно нещо. Политическите модели, наложени след Втората световна война се разпадат като къща от карти (мдаа, търсете препратки и с книгата на Майкъл Добс). Двупартийните модели остават в миналото. Или да го кажем така - традиционното дясно и ляво се изместват встрани и получават гласовете общо на около 50 на сто от гласувалите. Останалите 50 на сто търсят нещо различно. Това е политически порив по нещо ново, по нещо, което връща блясъкът на автентичните идеи, а не се дави в гъстата тиня на клишетата. След "Сириза" чух толкова много мизантропични врачки с кикот да прогнозират срив на "Подемос", че от тях може да се състави една ода на омразата. Очевидно испанците обаче не платиха дан на певците на статуквото. Ситуацията в Испания прилича на политически гърч. Официалните победители от десницата са в почти безизходна ситуация, защото съставането на правителство ще е същинска инквизиция за тях. Левицата в Испания също е разделена почти по равно - радикалните гласове отиват при "Подемос", другите отиват при социалистите. Изобщо оттук-нататък пъзелът на политическите резултати ще става все по-сложен и това няма да е само испански процес. Опитът на ЕС да си отгледа удобни партии на статуквото във всяка страна започва да се обръща срещу него. Защото хората не са добитък, който можеш да вържеш към политиката в полза на финансовия капитал и да не очакваш от тях съпротива, когато почнеш да ги дереш на живо. Според мен от тези избори има една хубава новина - оттук-нататък ЕК ще очаква всички следващи избори в Европа с лек ужас. Трябва да им е кофти на чиновниците. Само така ЕС има бъдеще :)))))

-------------------------------------------


На опашката за "Междузвездни войни" някакъв нахал се опита да предреди Хакимчето. Бедният лузър - хора са губили пръсти и за по-малко :)))))

------------------------------------------


Изумителен коледен концерт на Таря Турунен. Изпя сигурно десетина нейни версии на "Аве Мария" и в тях нямаше дори намек за метъл. Точно обратното - през готик-гласа й тази музика звучи медиативно, понася те все едно стъпваш по облак и, когато човек затвори очи вижда как от небето капят снежинки, в далечината се виждат мистериозни планини и гора над която сияят светлинки. Страхотно усещане. Отдавна не съм изживявал музика по физически начин, но когато Таря запя някаква финландска коледна песен (разбира се, че с тъжна история) усетих как кожата ми настръхна. Понеже не разбирам грам финландски и нямаше как да знам за какво става дума, то значи усещането ми за тази нереална тъга е било предадено от гласа и от музиката. Удивително преживяване. Прочистващо...И добре, че беше Хакимчето, ако тя не настояваше едва ли щях да попадна на този вълшебен концерт.


----------------------------------------

Велизар Енчев едва ли се нуждае от моята защита, но ми е трудно да се въздържа и да не кажа няколко думи. Подобен тип дописки за това, че бил гледал порно са класически пример за дива манипулация, но ми е чудно с каква цел е направена. Очевидно Велизар сериозно е стресирал управляващите. Защото фразата, че той видите ли се "любува на женски прелести в неизвестен сайт" може силно да бъде оспорена. Защото, ако си бяха направили труда поне да потърсят кой може да е този сайт щяха да го намерят. Това е ето тази публикация: http://glasove.com/…/migove-ot-zhivota-na-sveta-zapechatani…
Заглавието е "Мигове от живота на света, запечатани в снимки". Което, уви, не попречи тази дописка да тръгне по сума ти стени с цинични коментари. Защото, уви, тези, които най-много се възмущават от жълтата журналистика, при първия удобен случай се закачат за нея...

-------------------------------------------------


Леле, преди съвсем малко качих текст номер 2000 в блога си. Проливам кротка сълза на меланхолия. Първите четири текста съм ги пуснал на 27 април 2006 година и след това съм решил, че блогърството не е за мен. През 2007 година очевидно съм преосмислил позицията си и така за 9 години съм пуснал 2000 текста. 9 години графомания, 9 години даване на акъл! А, да, през годините, забелязах ,съм написал и два коледни разказа, хохохо. Разбира се, ще трябва да ме подложите на неистова комбинация от мъчения и концерти на Азис, за да ви издам къде да ги намерите :))))
------------------------------------------


Великолепен виц:

Катаджия спира кола, която криволичи по пътя. Вижда, че шофьорът и свещеник и го пита:
- Какво си пил, отче?
- Чиста водица, сине
- А защо всичко така вони на вино?
Тогава свещеникът обърнал поглед към небето и попитал:
- Господи, нима пак си я превърнал? :)))

---------------------------------------------


Украинецът Олег Пономарь (определян като "украински политически блогър номер 1 и написал буквално вчера великият фейсбук-статус: "Кери в Москва продължава да приема тихата капитулация на Путин) е издал книга със заглавие "Витрина" на която е нарисувано основно американското знаме. Хаха, в туитър един потребител с име Гласът на Мордор е коментирал величествено: "Страниците от тази книга могат да се пушат без в тях да се завива трева" :))))

------------------------------------------

Историята се повтаря не само като фарс. Тя се повтаря и като комикс. За гласуването на промените в Конституцията днес ДСБ са били в зала, но са се записали като отсъстващи. Хохохохо, сега като си спомня колко много правоверни десни слюнки бяха хвърлени едно време срещу Волен Сидеров, който на първото заседание на предишния парламент направи точно същия номер. Сега като се замисля ДСБ са просто едни бледи имитатори на Волен :)))))))) Очевидно обаче това е траен номер на костовизма - да правят това, което са плюли преди. Не партия, поезия!


--------------------------------------
Хакимчето активно работи срещу естествения природен ред. Щом се подаде на прозореца орди от котки се втурват да я гледат с обожание като империатрица, защото знаят че гурме-оргията започва - ще им бъдат хвърляни кокали, месо, филе...:)))) От толкова хранене кварталните котки са заприличали на хипопотами или поне на котешки подобия на Делян Пеевски. А Хакимчето няма намерение да спира с този кулинарен мол, дори разширява асортимента. Опасявам се, че скоро нашия квартал ще е единственото място във вселената, където дебелите котки ще гърчат хулигански нещастните хилави псета :)))))

----------------------------------------------


Внимателно трябва да проследите конфликтът между вътрешния министър на Украйна Арсен Аваков и губернатора на Одеса Михаил Саакашвили. На снощно заседание при президента Порошенко Аваков е плиснал чаша с вода в лицето на Саакашвили (колкото и пъти да бъде направено това, независимо от кого, никога няма да е грешка) и го е обвинил в корупция. Днес Саакашвили отвръща на удара и казва, че Аваков и Арсений Яценюк са свили милиони от държавата. Нещо повече Саакашвили вече говори това, което всички твърдим от една година насам - че Аваков си има своя частна армия, че Украйна е една страна, разделена между олигарси, че корупцията е така тотална и радикална, че от нея никой не може да диша. Това е като битка между Годзила и Биоланте. Постмайдановски махмурлук. Украианската трагедия на подмяната. Защото докато чуждите резиденти и местните бандити крадат пари, хората с пенсиите си вече не могат да си купят хляб. Украйна е пример за триумф на цветна революция. Тя не променя нищо, само овластява "добрите" бандити и нашите кучи синове. А с очите си видях как в пограничните райони на тази страна вече са минали към разменна търговия. Пълен разпад на всичко. И, да, Путин е виновен, нали така? :)))))

------------------------------------------------


Внимателно трябва да проследите конфликтът между вътрешния министър на Украйна Арсен Аваков и губернатора на Одеса Михаил Саакашвили. На снощно заседание при президента Порошенко Аваков е плиснал чаша с вода в лицето на Саакашвили (колкото и пъти да бъде направено това, независимо от кого, никога няма да е грешка) и го е обвинил в корупция. Днес Саакашвили отвръща на удара и казва, че Аваков и Арсений Яценюк са свили милиони от държавата. Нещо повече Саакашвили вече говори това, което всички твърдим от една година насам - че Аваков си има своя частна армия, че Украйна е една страна, разделена между олигарси, че корупцията е така тотална и радикална, че от нея никой не може да диша. Това е като битка между Годзила и Биоланте. Постмайдановски махмурлук. Украианската трагедия на подмяната. Защото докато чуждите резиденти и местните бандити крадат пари, хората с пенсиите си вече не могат да си купят хляб. Украйна е пример за триумф на цветна революция. Тя не променя нищо, само овластява "добрите" бандити и нашите кучи синове. А с очите си видях как в пограничните райони на тази страна вече са минали към разменна търговия. Пълен разпад на всичко. И, да, Путин е виновен, нали така? :)))))

---------------------------------------------

Нека да оставим настрани шизофреникът Радан и маниакът Менгеле. Смятам, че в случая с Реформаторския блок има един голям провал за който никой не иска да говори. Провалът на десните шамани. Фалитът на дясната политология. Именно те бяха тези, които продадоха РБ на ГЕРБ като изпечени собственички на публичен дом с пропазарно мислене. Ама то бяха едни дитирамби, че реформаторите ще определят посоката на България, едни буржоазни кикотения, че влизат в управлението и почват да правят по една реформа на час. Изобщо стратегическите мислители на десницата натикаха главата на реформаторите в тежкия алкохол на властта и сега се чудят защо нейните питомци се държат като хора на които им се пее "Води ме в някоя квартална кръчма", а не им се протестира много-много :))))

----------------------------------------

Истинско откровение е да четеш десни статии, статуси и фейсбук проклятия. Оказва се, че реформаторите, тези наивни, честни, идеалистични, морални и богати души, едва сега разбирали, че Бо?ко Борисов е политически паникьор, лъжец, интригант и измамник. И то са едни въздишки, едни стонове, едни хленчове...Очевидно десницата напълно е загубила памет за времето когато гнусливо наричаше ББ мутра и милиционер. Навярно е така, защото тези, които най-силно викаха след това станаха министри и служители на същата тази мутра. И сега, ако екстраполираме ситуацията, то до две години в "Дневник" пак ще почнат да се появяват статии колко ще е стратегическа коалицията с ГЕРБ в името на голямата реформа за легализация на публичните домове без която слънцето няма да изгрее, а вселената ще рухне :)))))

-----------------------------------------

Имам тежка богословска дилема. Кой точно създаде земята за 7 дни, първи произнесе: "Нека бъде светлина" и нахрани народа с пет хляба и две риби, Лозан Панов, Христо Иванов или Кристиан Таков? Или това е триединно божество, което има различни проявления? :))))

------------------------------------------

Абсолютно съм съгласен с един извод на Калин Първанов - съдебната система у нас се нуждае не от декомунизация, а от деседесаризация :))))

-----------------------------------------

Тъкмо бях готов да си променя мнението за Кунева и да си кажа, че нейната партия можела да постъпва принципно... А после се събудих обратно в реалността, където се оказа, че съобщението с което сваляли доверието си от кабинета било фалшиво...Очаквам да се потвърди, че това е дело на Путин като част от хибридната война срещу стабилността на правителството :))))

------------------------------------------


Не видях нито един протестър на недоволството на майките днес пред парламента. Което ясно показва колко точно им е мило бъдещето на България...А може и да ги е яд, че се събраха повече хора отколкото бяха те снощи, знае ли човек?


Радане, сега му е времето да треснеш една реч срешу реформите на Адолф Москов. Че то в опозицията не се влиза току-така. Има си ритуали по приемането :)))

--------------------------------------------

Радан Кънев вече бил опозиционен депутат....Ама РБ оставал в управлението...Тук вече само усмирителна риза няма да е достатъчна. Трябват силни хапчета.

------------------------------------------

След така приетите промени в конституцията вече е ясно - Реформаторският блок не е партия. Това е вазелинът с който ДПС влиза във властта през този мандат :)))))

-------------------------------------------

И понеже утре предстои фундаменталното гласуване на промените в конституцията нека да обобщя какво знаем за съдебната реформа до този момент (крал съм от сърце наблюдения на други потребители с които съм съгласен):

- Без промени в Конституцията вселената ще рухне, а кадрите на "Протестна мрежа" ще трябва да си намерят истинска работа, така че оооооставка, ако не ги приемат

- Съдия Ченалова е пълен боклук, корумпирана маниачка и лъжкиня и въпреки това днес трябва да вярваме на всичко, което ни казва.

- В Яневагейт по някакъв странен начин са намесени всички, нооо е важно да не се отбелязва ролята на Бойко Борисов

- Разделянето на ВСС на две колегии моментално ще поправи България така, че тя ще задмине Германия

- Ако не разделим ВСС на две колегии РБ колективно ще си реже вените, но след като си вземат държавните заплати де

- Ако Мега Хипер Голямата Реформа не се случи РБ ще напусне правителството....След около 4 години...

- Очевидно по някакъв странен начин получаването на грантове е свързано с рязко увеличение на децибелите, които влагаш да ни убеждаваш в горните точки.

Мерси за вниманието!

---------------------------------------------


Вече разбрах. Лично Путин е наредил да се махне "Деконструкция" от ефир като част от хибридната му война срещу генерал-лейтенант доктор Бойко Борисов (Божан Петров - президент, президент!) и срещу мъдрото, достойно, либерално, ценностно, извисено и небесно участие на реформаторите във властта и тяхната величествена вътрешна демократична менталност :))))

--------------------------------------------


Победата на Марин льо Пен е много тревожна новина (въпреки, че аз не приемам определението "крайнодясна партия" за нейния Национален фронт. Той беше крайнодясна партия при баща й, на нея й се наложи да води една националистическа антисистемна партия, която трудно влиза в разграниченията ляво-дясно). Интересно ми е обаче защо в повечето мнения, които чета обвинението е едва ли не към френския народ, който е гласувал за нея. Единствената истинска оценка на нейната победа може да дойде през оценка на политическия елит на Франция днес. И тук не говорим само за безличния до кротка лудост Оланд, но и за всички останали партии от политическият спектър, които си въобразиха, че европейският политически консенсус може да оцелее, независимо от бурите, които бушуват в света. Неспособността на старите партии дори да назоват правилно тревогите на своите избиратели даде този политически адреналин на льо Пен. И се опасявам, че това е само началото. Винаги е така. Европейският елит тържествуваше като смаза, стъпка и се изгаври с опита за ляв отговор на проблемите на ЕС. Сега ще търпят националистическия. Ако междувременно не са ги вкарали в затвора де, защото, когато духът излезе от бутилката вече пътища за отмъщение има много...

-------------------------------------------

Великата медия КлубЗет в най-добрите традиции на тоталитарната пропаганда пуска дописка със заглавие: "Технологични гиганти, треперете: жп завод направи първите руски компютри". О, йе. Как да не стъпчеш тия подли евразийски твари, които се осмеляват да развиват високотехнологично производство! Четейки дописката обаче аз лично не видях никакъв повод за ирония. Без да се хвалят много, без да твърдят, че продуктът им е на топ-ниво руснаците са започнали да правят усилия да развиват собствено компютърно производство, със собствени части, със собствени специалисти и дори със собствена операционна система. И честно казано както бях настроен евроатлантически да се хиля на тия технологични лузъри изведнъж смехът ми прекъсна. Защото те правят опит да се развиват, не приемат икономическите дадености като тирания, имат стратегия и някъде в края на този път като едното нищо ще успеят. А ние гордите българи май сме приели завинаги факта, че до края на вселената ще ползваме китайски компютри и ще се хилим злобничко на всички, които искат да имат свое производство....:))))

-------------------------------------------

Емил Джасим, известен политически лигльо и фейсбук пъзльо, дава класически пример за това как протестър може да чете интервю като Сатаната Евангелието. Същият екземпляр е налетял на интервюто на дядото на Хакимчето и е разлял тон сладострастна лига как той и дядото мислели по един и същи начин, а не като внучката, която поетично е определена като "путински мегафон", яростен пример за това, че наукоподобното същество още не се е научило да чете статиите, а приключва със заглавието. Няма нищо по-лъжовно от това. Понеже съм изчел буква по буква статиите на внучката мога да кажа, че нейните тези се покриват на 95 на сто с мненията на дядо й. Хакимчето просто не е дипломат и изказала мненията си по-емоционално, разширила е разсъжденията си на тема Сирия, задълбочила е анализа си за причините за кризата там и има повече информация за руските удари отколкото дядо си. Това е разликата между тях. Във всичко останало дядо и внучка говорят като истински наследници на Пророка, боговдъхновено и истински и си личи общият ген на непримиримост към лъжите, неприемане на клишетата и категорично отстояване на собствена позиция. И всеки, който иска да се убеди в това, може просто да прочете двете статии на Хакимчето и интервюто на дядо й, за да види истината. Тук обаче ролята на такива като Джасим е много противна. Те приличат на интелектуален планктон, който няма собствена физиономия и гледа да се прилепи вампирски към някой човек с позиция, та белким образът им блесне и успее да заблуди някой, че това е собствена светлина. Заради това написах този статус. Когато човек налети на интелектуален вампир той е длъжен да пусне светли на в очите му, защото на злите сили в този свят трябва да им е трудно и не трябва да им се дава минута спокойствие. Хакимчето доказа, че е истинска внучка на дядо си. А Джасим, опасявам се, даде доказателство, че му предстоят много години еволюция преди да бъде признат дори и за бозайник :))))


---------------------------------------

Едно наблюдение върху украинските реалности. Имах възможността вчера рано сутринта да се разходя из Одеса и и да си пея наум великата песен на Утьосов "У Черного моря". Но няма да ви занимавам с емоционални наблюдения. Отчаяно се напрягах да чуя украинска реч в Одеса, но ударих на камък. Отчаяно чаках рано сутрин някой правоверно да извика "Героям слава", ама отново нищо. Рекламата си беше на руски език, хората си говореха на руски и аз превърнах в своя мисия да открия нещо украинско в Одеса, за да мога да съм в съзвучие с евроатлантическите ценности. Най-накрая с облекчение го намерих. Една държавна реклама, която призовава населението спешно да почне да се отоплява с алтернативна енергия. Тя беше написана на украински. Отдолу като пример за алтернативна енергия беше сложена снимка на дърва. Хохохохохо! Слава Украине! Хероям слава!



------------------------------------------------

Казусът с "бомбата" на летище София е много интересен. Няма да коментирам това дали бомба наистина е имало и дали случайно властта целенасочено не крие тази информация. Нека всеки самичък да огледа логически този казус. Друго е по-интересно. В гнева си премиерът Бойко Борисов излая, че "банда от некадърници" на летището е сътворила цялата тази паника. Значи на летището работят такива тъпанари, негодяи и некадърници, че ето на - хвърлиха цяла България в паника. И премиерския гняв пламти като осветление на концерт на "Пайнер". После обаче се сетих за онзи митичен разговор от 2011 година между Борисов и Ваньо Танов при който последният се опитваше да набере ЕГН, мислейки го за телефонен номер. Спомняте си този разговор, нали? Ами хайде сега спомнете си и каква беше централната му тема значи. Борисов набиваше канчето на Танов да върне някакво негово младо другарче по футбол на работа...на летището! Така че, ако там има банда от некадърници, не е ли правилно премиерчето да обърне първо обвинителен поглед към себе си, а?


------------------------------------------

Слушайте и дивейте. Имах политически сблъсък на молдовската граница. Митничарите като научиха, че отивам в Приднестровието свикаха спешен полицейски консилиум. Дълго сумтяха нещо на румънски, а почти съм сигурен, че единият ме нарече сепаратист. Много държаха да ми проверят раницата и умряха от мъка като видяха там електронна читанка, а не тайни инструкции от Владимир Путин как да саботирам молдовския път към Европа. В крайна сметка не ме пуснаха в Молдова. Много държах да напишат в документа, че не ме пускат по политически причини и това стана повод за нови шепоти и недоволства на румънски. Натоварен обратно на самолета за Мюнхен тъкмо тънех в размисли как да убедя чиновничките от Луфтаханза да ми намерят билет за България и по възможност да не го плащам, ми се обадиха моите кадри от Приднестровие. Бяха ми взели билет до Киев. "От едни луди ме пращате при други луди", възмутих се аз. Кацнах в 10.45 вечерта в Киев. Чувствах се като Карлос Чакала на първата си мисия. Украинска митничарка ме попита защо съм нервен, взира се в паспорта ми с лупа, но в крайна сметка ме пусна в Украйна. Оттам се натоварих на кола и след 600 километра и още един граничен пункт бях в Приднестровието. Великолепни хора, бунтовен дух, стар коняк, есенен дъжд и лека соцмеланхолия. Изобщо не съжалявам за одисеята. Така успях да попадна в огромното българско село Паркани. Прекрасно е да видиш хора, които говорят на толкова меланхоличен български, че те побиват тръпки. Да живеят международните приключения! За повече подробности да ми прочетете репортажа от Приднестровието като се върна, ей!

No comments: