Wednesday, April 06, 2016

Катастрофата на Николай Ненчев и неговите евротлантически селяни




Всеки път, когато Николай Ненчев катастрофира в своето безсилие да управлява нещо повече от масичка за слънчогледови семки, неговата партия, реформаторското БЗНС се събужда от политическата си кома. Евротлантическите му зомбита изпълзяват от пръстта на държавните си службички и раждат някакъв текст за политическа декларация от който на нормален човек може да му се напука черепа. Реформаторските земеделци на Ненчев (това звучи като име на терористична ядка) тези дни отново се появиха от мрака и, ако някога сте се чудили как звучат евроатлантическите писъци, поднесени с безенесарски фалцет не се чудете повече. Дръжте се за столовете, защото ще друса.
"Няма да поднесем България на Путин, като ви позволим да смажете Ненчев!", започва този сюрреалистичен текст, със сигурност писан под въздействието на незаконни препарати. Да, всички знаехме, че Черното Чудовище от Кремъл не може да спи, когато знае, че Ненчев е министър. Путин не може да яде, нито да пие, нито пък да се закача с млади фигуристки, докато евроатлантическият селянин командва българската армия и назначава гримьорки и дами с леко поведение в екипа си. И заради това земеделците са убедени, че "Кремъл се тресе от бяс".
Продължаваме с халюцигенното пътешествие, което прилича на видение под ЛСД. "Днес Кремъл вече знае, че съпротивата срещу хегемонията им в България нараства. За техен ужас един от големите им проблеми е не кой да е, а министърът на отбраната в България". Не само Путин, целият Кремъл трепери от страх от гордата осанка на този, който си присади коса, за да може перчемът му да се вее победоносно един ден, когато с двата български хеликоптера нахлуе в Москва, за да арестува руския президент и да го предаде в централата на Реформаторския блок.
След това в декларацията се появяват минорни нотки. Рицарят от светлина, гордият страж на евроатлантическите ценности Ненчев обаче е изоставен сам срещу опасността. Описаният околен свят е в руини - в парламента имало само путинисти, неправителствените организации били пета колона на Кремъл, медиите канели само русофили, а дори и Църквата "путиноугодно" служела само на кървавия диктатор. И след това следва юмрукът в зъбите - "днес публично казваме – знаем, че се опитват да му скалъпят корупционен скандал".

Ето как стигаме до същността на текста. Става дума за това, че военна прокуратура най-после излезе от безвремието и миналата седмица привика Ненчев на разпит. След него военният министър излезе пред медиите, но мълча като евроатлантик попаднал на руско порно. Според неговите собствени думи не знаел за какво е бил призован, но не можел да говори, защото подписал декларация за поверителност. Вероятно темите на този разпит са били повече от една. Но рано или късно обвинителите ще погнат Ненчев за основната му гордост - сделката за двигателите на МиГ-овете с Полша. В тази афера има повече дупки отколкото в рокля на гръндж-манекенка. Най-вероято земеделецът толкова много се натиска за поста си и пуска дежурните му лакеи да произвеждат поетични безумия, за да може да осъществи докрай далаверата и всички по веригата да се уредят с комисионни. Няма да се правим на прокурори и да го обвиняваме в корупция. Но някой трябва да разнищи документално всички дребни детайлчета, за да се види дали път този патетичен евроатлантизъм на министъра не е приповдигнат допълнително с няколко градуса заради очаквани попълнения в банковата му сметка.
Пак миналата седмица обаче излезе един друг факт и от него евроталантическият селянин няма как да се скрие. Целият воаяж до Полша, който е включвал журналисти, депутати, чиновници и стриптизьорки (ох, с мъка ще призная, че това последното е измислица. Защо ти е стриптизьорка като си имаш актриса за шеф на кабинета?) е излязъл 200 хиляди лева. 200 хиляди лева държавна пара пръсната ей така на вятъра, плюс разходите за луксозен коктейл във Варшава. И само за контраст - точно по същото време Ненчев подписа заповед с която намали порциона на курсантите във военните училища с по 2 лева. Така де - защо да хрантути някакви стихийни путинисти като може да храни собствения си антураж от хардкор слагачи.

Всички тези данни са накарали Ненчев да се поти зловещо в кабинета си, защото фактите срещу неговото управление се натрупват като лавина. Липсата на качество обаче безенесарите на Ненчев заместват с стоманени фрази, които като винкел стоварват върху мозъка на читателите. Ненчев е приравнен с Никола Петков като дори се намеква, че Никола Петков може само да диша прахта на реформаторския земеделе. Вместо реални отговори - имаме патетични хленчения. Вместо истинска позиция - конспиративно безумие. Вместо качествена политика - от декларацията се лее концентрирана помия, върху всички хора, които се съмняват в качествата на министъра на отбраната. За първи път начело на толкова важно министерство имаме човек с ръст на пигмей, който се самоизживява като геополитически титан. Готов съм да заложа колекцията си от списание "Плейбой", че Путин нито веднъж в живота си не е чувал за Ненчев, а ако случайно някой му покаже снимка на евроатлантическото недоразумение просто ще попита дали здравната реформа в България е успяла, защото такива управленци дават доказателства за обратното.
Говорихме толкова дълго за малоумният текст на БЗНС обаче и по друга причина. Вижте в какво иронично време живеем. Днес лакеите пръскат най-яростни слюнки и се опитват да се изкарат първи патриоти. Тези, които ежедневно продават националните интереси и ни тикат в ръцете на геополитическите ястреби като вземат думата веднага се изкарват ангели на мира с невинни души. Тази подмяна действа като повик за гадене. По телевизиите шестват една орда от лилипути, която в мига на своя най-голям провал започва да крещи неистиво лозунги с надеждата, че господарите зад океана ще му пощадят политическата кариера. Я си представете, че някоя партия в Русия приеме такава декларация за България. Ненчевите зомбита първи ще почнат да хвърлят къчове каква агресивна реторика ще лее и ще ходят от сутрешен блок на сутрешен блок да леят сълзи за това как у нас във всеки град трябва да има американска база, за да си подсигурят вовеки веков грантовете, хонорарите и сребърниците за предателството.

Между другото - наскоро точно така постъпи Соломон Паси, който в своя медийна ексцесия обяви, че повече бази означавало повече сигурност. Това е все едно да кажеш, че повече ненчевци ще вдигнат интелектуалното ниво на кабинета. Изобщо живеем в една отровена среда, където мижитурките са взели властта и са готови да се нахвърлят срещу всеки, който не е загубил всичките си мозъчни клетки. Но самият факт, че зомбитата родиха такава декларация за която си говорихме сам по себе си е глътка оптимизъм. Някъде дълбоко в себе си тия знаят, че един ден няма да им се размине за деянията. Народът отдавна го е казъл грубо и първично - на такъв - такъв. И, не, наказващата ръка няма да е на Путин. 
Така че язък им за декларациите. 


No comments: