Friday, April 01, 2016

Заразната ненчевщина




Николай Ненчев трябва да бъде патентован. Никога друг министър на отбраната не се е оплитал така в собствените си лъжи, схеми, манипулации и откровени глупости. И цялата тази ненчевщина се разигра за по-малко от година и половина. Което си е плашещо. Този има ефективност за оръжие за масово поразяване на мозъчни клетки.
Тези дни стана ясно, че само едно посещение в Полша на Ненчев е струвало на данъкоплатците 200 хиляди лева. В това число влиза ангажирането на самолет, командирвката на депутати и воаяжът на десетки придворни журналисти, които да слюноотделят колко велика е сделката за двигателите на МиГ-овете. В тези пари, разбира се, влиза и цената на коктейл, защото как иначе Ненчев ще има сили ежедневно да се бори с Путин, ако не подложи добре преди битката с шампанско и луксозни деликатеси.

Говорим обаче за същия министър на отбраната, който малко преди това свръхскъпо пътуване до Полша намали с по два лева порциона на курсантите от военните училища. Защо трябва да хрантути бъдещите военни като може да храни настоящите си лакеи, а? Досвидяха му се два лева за храна на младите момчета.
В контраста на тези два факта става ясно кои са приоритетите на отбранителния министър. Дано ненчевщината да не е заразна. 
Че май лекарства за нея няма открити, няма открити...

No comments: