Thursday, October 13, 2016

Кампания за психиатри




Предизборната кампания дава ясно доказателство, че ГЕРБ обитава някакво някакво паралелно измерение на реалността. И тук не говорим за фотошопираните плакати на Цецка Цачева, а за откровените лъжи на тази партия, пускани като информационни бомби, но с нулев ефект.
Ето вчера пресцентърът на ГЕРБ през агенция "Фокус" съобщи, че кметът на Троян Донка Михайлова подкрепяла Цецка Цачева за президент и дори и пожелала победа още на първи тур. Това не може да се нарече пропаганда. Това е глупост в титаничен мащаб. 
Пропагандата все пак може да влияе на хората, а информация, която бе отхвърлена като измислена само 15 минути след нейното пускане е доказателство, че ГЕРБ трябва да прекара пиарите си през тест за интелигентност.
Миналата година пак имаше подобна афера. Тогава пресцентъра на Здравното министерство бе пратил съобщение, че младите социалисти от Перник подкрепяли реформите на Москов. Перничани се бяха събрали да протестират срещу неговата налудничава политика, но някои хора категорично продължават да вярват, че информацията не трябва да има нищо общо с истината.

Всъщност подобен флирт с истината вече е като раков тумор за цялата държава. Подмяната и лъжата са символ на ГЕРБ. Точно както прословутите им магистрали не могат да изкарат и три месеца без ремонт, така и фактите им траят само по 15 минути.
Това е някакво състояние, което е близко до шизофренията. Всеки има право на мнение, но никой няма право на собствени факти, нали така беше. Когато някой придобие такива обаче май е време не да прави кампания, а да търси правилните и силни хапчета.
Точно заради това смятам, че политолозите са излишни.
Май е време психиатри да коментират кампанията...


No comments: