Tuesday, March 12, 2024

Широко затворените очи на съвестите на нацията

 

Винаги, ама абсолютно винаги, можеш да разчиташ на това, че градското дясно ще реагира по най-глупав, пошъл, противен и перверзен начин на всеки болезнен проблем пред реалните българи.

И така днес за няколко часа успях да прочета серия от фейсбук-есета на тема колко мирен, мултикултурен, прекрасен и спокоен град е София. Някаква леля дори е написала нещо като стихотворение в свободен стих как се разхожда из уличките край „Мария Луиза“, а близкоизточните мигранти се надпреварват да й правят път, черпят я с дюнери, децата й нощно време ходят да хвърлят боклука без никакво притеснение, цари мир, разбирателство и няма никакво напрежение.

Напрежението, казва поучително лелята, го сеят путинистите, националистите и всякаква друга измет, която създава „измислени“ проблеми. Но те (ходещото IQ на нацията) не трябвало да се поддават на провокации.

Цялата „либерална“ преса по команда започна да бълва статии в този дух. Проблем с мигрантите няма, в София всичко е спокойно и проблемът се експлоатира политически, за да се трупа популярност.

И всичко това гарнирано с обичайните тъпотии срещу българщината, патриотизма и всички останали демони, които тормозят всекидневно редовните посетители на „Савини“.

Общото между всички тях обаче е само едно – сред ходещите съвести няма да се намери нито един, ама нито един, който да поиска след 23 часа вечерта да вземе пеша отсечката Министерски съвет – Централна гара. Да не говорим, че това са същите хора, които едно време ни уверяваха колко мъдро е постъпила Меркел като отвори портите на ЕС за бежанската вълна, а след това нито един от тях не поиска да поеме отговорност за своите думи.

Сбърканата политика на Германия доведе не просто до възхода на различни партии, а до усещането на хората в ЕС, че напълно са изоставени от властта.

В България досега минавахме между капките по най-различни причини, но очевидно бомбата със закъснител е тук. И вместо да пишат поредната порция налудничави есета ми се искаше поне веднъж ходещите съвести на нацията да се опитат да разберат и да размърдат чугунените си чутури, за да схванат какъв проблем стои пред обикновените хора. Тези ,които искат децата им на „Витошка“ да не бъдат пребивани и тормозени и които нямат лукса да бъдат с широко затворени очи пред торнадото, което предстои…

Аман от тъпаци, братче.

Ама тези, които подценяват проблема трябва да са наясно, че ако един ден станат негова жертва, няма да има кой да им обърне внимание.

 

No comments: