Thursday, July 28, 2011

Аню бди!


НАТО трябва да е спокойно за своето бъдеще. Аню Ангелов е взел присърце оцеляването на алианса и вече се бори за неговото бъдеще. С железен юмрук военният министър тропна по виртуалната дипломатическа маса вчера и поиска всички страни да плащат по-големи вноски в НАТО, а държавите да не се офлянкват, а да отделят като минимум по 2% от БВП за отбрана.


Състрадателното сърце на Аню трепнало от това, че никой не се вслушвал в призивите на САЩ страните-членки да поемат повече отговорност. И заради това сигурно е решил да дава личен пример като щедро раздава парите на българските данъкоплатци. Как ли пактът се е оправял досега без желязната воля на българския военен министър и счетоводителските му пориви за стабилни военни финанси?


Интересно защо винаги, когато някой чужд военен, и особено от Америка, ни дойде на гости, министрите се сещат, че България всъщност има пари за харчене. И тогава започват идеите с по-високите вноски, въпреки че сам да предложиш това си е красив вид харакири.


Една простичка сметка. 2% за отбрана са 1,4 милиарда лева. България вероятно трябва да ги отделя, но поне да знаехме, че насреща има армия. А като гледаме какво става, това никак не е сигурно.

Но Аню бди. Основно за това как да бръкне в джоба на българите.

За пореден път.


No comments: