Sunday, September 25, 2011

Виртуалната революция на носорозите



Хайде, честито! Как какво? Нима не разбрахте – честитя ви пробуждането на гражданското общество в България. Поне така се твърди навсякъде из виртуалното пространство. Млади и стари, бесни и лесни, всички са навдигнали глас, пеят виртуално „Шуми Марица” и бият чела в земята, че българското у тях се е пробудило като апетит у пациент в дебелариум. Най-накрая потъпканият българин, който стенеше в прахта и се озлочестен и поробен се чудеше какъв смартфон да си избере от рекламите, вече се навдигна от калта, а в очите му засия щастливото бъдеще на възродения дух, на възродения гражданин, който не иска от вселената много, само 7-8 концлагера и кръв, която да се лее по улиците, за да му докаже, че е истински патриот.
В името на събуденото гражданско общество, в името на възродените страсти за булевард „Независимост” от пресни черепи, ви предлагам да направим кратка разходка из величието на новооткритата българщина и интелекта на чистокръвните българи, които захвърлиха диктатурата и откриха себе си в мрака. Нито едно от мненията, които ще прочете по-долу не е измислено от мен. Всички те са събрани за период от 5 минути във Фейсбук из никнещите като атомни гъби групи, които да отстояват новата гордост на събудения народ и виденията му.


Първият представител на истинските българи веднага дава глобален съвет, защото събуденият дух няма да играе на дребно:



Протестите трябва да са в ЦИГАНСКИТЕ МАХАЛИ с факлите камъните и бичовете ......мръсната циганска сган не разбира от викане и разходки по главните улици и площади на София те разбират само от КАМШИКА !!!


Схващате ли? Какъв ти протест единствено срещу цар Киро? Мечтателите от виртуалната лудница не търпят ограничения.  Не, те вече искат да бият и то с КАМШИК, ако запазим стила на автора. Някой трябваше да предупреди чистокръвния българин, който твърди, че се е събудил, че тази работа с камшика е малко объркана, защото, за да напишеш такава дума с големи букви значи, че нещо в главата ти хлопа яко или най-малкото си фантазираш как го прилагат върху тебе в някоя неочаквано страстна нощ. Но кои сме ние, че да съдим събуденото гражданско общество? Защото, ако продължаваме така ще ни бъде лепнато петното „циганофил”, а събуденият българин хаби най-много енергия да мрази всички, които не мислят като него.



Следващото мнение идва от класически патриот. Кратко, ясно, достолепно, величествено, изтънчено и дори артистично:


SMAARTTT ZA CIGANITE!


Така де – новосъбуденият гражданин многооооо се нервира, че не разбират, че той е за унищожение на всички цигани. При това на помощ идва и прокълнатата и безродна латиница. Но така се прави при революционни условия и при групов секс – затваряш очи и каквото ти се падне. Кой най-добре ще знае това от идиота от виртуалните ширини, който се чувства смел единственото в блатото на своята анонимност?



Следващия представител на величественият български дух разширява обхвата на научните търсения в масовите екзекуции:


Sapun za ciganite,a turcite pod nojaaa!!!


Очевидно, когато гражданското общество тръгне да се събужда, то решава, че целият свят му е крив за нещо. Циганите са прелестен повод за виртуалния истински българин да се сети, че турците също много трябва да бъдат колени. Няма да са само ромите, я! Истинският българин е българин единствено, ако гази в море от кръв и изкормени вътрешности. Само женчовците, циганофилите, комуноидите, еврейската агентура, правозащитниците, журналистите и всякаква друга пасмина могат да бъдат против.



Така стигаме до гражданина, който вече се чуди какъв нов начин има, за да изрази политически бяс и виртуална гонорея с думите си:


Смърт за всички мангали веее, днеска ще ми се кипрат със сопите... ми елате ве мама ви църна циганска сган... елате кат сте много ерпап!!!!!


Любимото занимание на народа – да се заканва на циганите в интернет и да подостря ножове. Защо иначе им е дадена свободата, ако не да я използват за масови убийства? Кой може да им го забрани? Кой ще си позволи да забрани нещо на истинските българи?



Другият събуден подхожда към темата с библейско смирение и евангелски плам, достоен само за чистите души:


Око за две, зъб за чене !!! Време е България да бъде за Българите, не за малцинствата които живеят в нея !!!!


Когато говориш от небесна инстанция, дребните подробности, че малцинствата, които толкова мразиш са естествени части от твоята страна и нищо не можеш да направиш по въпроса, веднага отпадат. Чистокръвният българин от гражданското общество пет пари не дава за подробностите. Той е опиянен от идеята, че ще руши ченета, защото очевидно, за да си патриот трябва да имаш големи юмруци. Само циганофилите и националните предатели не искат да бият в името на Родината.



Следващото мнение е на някакво младо момиче, което е решило, че трябва да опита силите си в политическата публицистика:


не трябва да имаме милост за циганската сган и не трябва да ги толерираме защото не техните деца а нашите българските деца умират не техните деца ги е страх да излязат от домовете си защото недей си боже може някой циганин да ги нападне !!!
! това вече не може да продължава .. не знам как е било в последните 20 години защото съм била жива само 15 от тях и помня почти само 10 .... но съм убедена че така няма и не може да продължава защото това е БЪЛГАРИЯ А НЕ ЦИНГАЛИЯ !!


Това девойче по естествен начин се е добрала до традиционното патриотично пренебрежение към правописа. Истинските българи мразят запетайките, защото тях сигурно циганите са ги измислили и те са вредни за духа човешки. Не може да не ни направи впечатление и красивото деление, което се случва в това мнение – българските деца са с пъти по-важни от ромските деца. Долу лигавият хуманизъм! Да живее истината! Вероятно на подобно мнение се дължи и твърде често срещаното съжаление към момчето, което бе прегазено от озверелите хора на мазния богаташ цар Киро – те не жалят за неговия живот, не, те жалят за това, че той е умрял млад и не е успял да направи едно-две българчета. Това е човекът от патриотична гледна точка – фабрика за биологичен материал. Очевидно не си ценен с нищо друго.





Само смърт!!!! Циганите в България започнаха да стават болшинство, което ги прави толкова нагли и се стига до такива неща, страшното е , че наистина има хора, които ги защитават..


В това мнение се появява изчистеният образ на врага – гадовете и мизерниците, които защитават циганите. Истинският българин не търпи чуждо мнение. То е като вирус в святата идея на българщината и заради това трябва да бъде изтръгнато с огън.



После, разбира се, това е проклятието на гражданското общество, се появяват геополитическите стратези и тънките познавачи на историята  на Балканите:



Къде е сега ген. Радко Младич, да ги съберем всичките на едно място и да им организираме екскурзия до Сребреница


Мнението красноречиво говори само за себе си. Не се знае обаче дали авторът му знае, че ако има закони за подобно мнение би лежал в затвора. Ама широтата на българския дух търпи ли законови ограничения? Не, тя плюе на законите с презрение, въпреки, че събуденият българин адски много твърди, че се е събудил основно, за да накара ромите да спазват законите. В това противоречие има известна ирония или известна истина – законите трябва да важат за другите, за малцинствата, но не и за господарската раса, която е задължена единствено да прекарва времето си в лъскането на своите ботуши с които да тъпче нисшите твари.


И последният експонат в нашето пътешествие. Пак мнение, което блести със своето човеколюбие, защото вероятно е изразено от истински философ:


Не мога да разбера .. не било на етническа основа еди кво еди що. Бе смърт бе. Ако това не отключи българския дух да се бори за СОБСТВЕНАТА СИ ЗЕМЯ. Кое? Сега му е времето!! Точно сега и ми се струва ,че трябва да се организират шествия направо към циганските махали с факли ,секири и който квото има


Това е друга част от ефекта на събуждането на гражданите. Очевидно новосъбуденият демос се изживява като герой от стихотворение на Вазов и разглежда целият околен свят като начин да причини разрушение на циганските махали. Няма да падаме по-долу от класиците, я!




Не знам дали някога сме изпадали в такова положение. Фашизираните и нещастни лумпени узурпираха езика на протеста. Това, което може да бъде разчетено единствено и само като ярост към безкрайните политически и обществени маневри на един самозабравил се богаташ като цар Киро, бе засмукано от освирепелите националисти. Всъщност дали можем да ги наречем националисти? Това са хора, обсебени от насилието, превърнали се в психопатични жертви на собствените си демони. Заради това с часове можем да обясняваме нормално случилото се в Катуница и пак няма да има кой да ни разбере. Когато фашистите като паразит се намърдат в социалните каузи, те унищожават всичко. Здравият разум отива на кино. Нормалното общество отива на кино. Истинските отговори стават ненужни.
Нима ромите са виновни за ескалацията на напрежението? Съвсем очевидно е, че 20 години проблемът бе оставен да набира като гнойна рана. Всяка власт упорито държеше циганите да си останат маргинална прослойка, защото само така бяха лесни като мобилен електорат за изборите.
Властта позволи в 21 век цели общности да живеят в условия на феодална зависимост от крупни мафиоти, наркобосове и други престъпници. Затваряше си очите, че ромите са най-големите жертви на циганските тартори, които си купуваха все по-големи и големи джипове, докато всички останали тънат в бедност. Но на кой ли в момента му пука за истинското обяснение. Тези, които твърдят, че са се събудили искат кръв, без да подозират, че ако се пролее дори още една капка, само капка кръв, можем да целунем за сбогом гражданския мир в България.
Това, което се случва е пародия на гражданска революция. Това е просто халюцинирана революция на идиотите, които си мислят, че откриват за първи път индоктриниращата сладост на вербалното насилие.
И какво ще постигнат с него?
Нима се заблуждават, че ако влязат със сила в гетата ще постигнат някакъв идеален модел на България? Тези, които твърдят, че са се събудили се оставиха да им погодят много красив номер – те викат срещу ромите. Това е все едно хулиганите в училище да направят митинг срещу насилието на първокласниците. Няма да се уморя да повтарям, че ромите са лесните жертви, защото са беззащитни. Защото е лесно да твърдиш, че ще отидеш да избодеш двете очи на циганин в знак на отмъщение, вместо да се вдигнеш пред Министерския съвет и да потърсиш сметка за обърканата държава.
Но винаги стигаш до грешното място, когато оставиш фашистите да определят посоката. Как да познаем, че фашистите са поели властта ли? Ами простичко е – лозунгите стават кървави. Да не говорим за това, че в тях се появяват турците – другият любим демон на виртуалния борец за абсолютна българщина.
И виждаме как борците за права и истинските българи вече не знаят къде точно да отидат да викат. Започват с митингите на „Атака”, където Белокосият фюрер получава политическа виагра, после ходят да викат срещу телевизията, която е показала, че пияни младежи горят къщи и я обвиняват  в проводник на „турски” (ах, историята обича да се повтаря) интереси. Изобщо  - целият свят е една конспирация, която драматично уязвява нараненото съзнание на патриота, когато не е пил достатъчно.


Случаят „Катуница” можеше да бъде катарзис за справедливост в българското общество. Вместо това стана символ на ново насилие. С какво си по-добър от цар Киро, от самозабравения богаташ, ако тръгваш с неговите методи срещу делата му? Това е парадоксалното огледало на обществения абсурд. В крайна сметка двете части – викащите за смърт и причинилите смърт се оказват едно и също нещо. И ми е жал за родителите на починалите младежи. Те не заслужават да живеят в държавата в която лумпените на един богаташ станаха причина за смъртта на децата им, а лумпените от цяла България използваха тази смърт за собствено самозадоволяване и пускането на демоните на свобода. Заради това беше нужно да се разходим сред бисерите на мисълта по виртуалните ширини – в тези мнения не се крие свобода. В тях е заключен единствено ужас. Те са път без изход. Омразата е път без изход. Мисленето с клишета („тези проклетници просто не искат да се интегрират”) е път без изход.


Има една велика пиеса на Йонеско „Носорозите”. В нея главният герой живее в град в който всички хора изведнъж започват да се превръщат в носорози. Но никой не забелязва това, освен главният герой. Пиесата е драматична и е пълна с черен хумор. В крайна сметка виновни се оказват не носорозите, а човекът, който е останал човек започва да се чувства непълноценен, защото не е в състояние да се превърне в животно.
Това е само литература.
Но вие не ставайте носорози.
Моля!

7 comments:

Valentin Ivanov said...

Браво.

Зорница Каменова said...

А това как ти звучи?
Slavian Zeliaskov Аз съм на ясно със себе си. И когато ми звъннаха преди малко да ми кажат къде е Цар Киро и че отиват да го убиват аз отказах да участвам в това.
Или това...
Мария Иванова Всички знаем, че циганите са виновни дори само с това, че са родени на наша земя.

Anonymous said...

Пълна журналистическа порнография е статията! Писна ни от лентяи като вас!!! Все чакате друг да ви оправи държавата,а вие мирно да толерирате циганското поробване! Мозъците ви са толкова промити,че всичко за вас е политизиране и агресия.
Господин Симов,явно не сте живели в села малтретирани от цигани!Личи си ,че живота с комшията ви е на шест и хич не ви боли какво става в другите градове и села!
Случаят с "цар" Киро е показен какво става в другите села....как цигани "тартори" малтретират всички българи и убиват от "глад" ! Не Господине,те не убиват от глад,те убиват от ОМРАЗА!!! ЦИГАНИТЕ МРАЗЯТ БЪЛГАРИТЕ,ЦИГАНИТЕ УБИВАТ БЪЛГАРИТЕ ,ЗАЩОТО ЗА ТЯХ НИЕ СМЕ ГЯУРИ!!! Това което стана тези дни е отприщване на цялата тази омраза...с две думи...каквото повикало,такова се обадило!!!

Alex Simov said...

Госпожо Стоичкова, моля ви, намалете леко гневния тон, защото той не е полезен за нито една дискусия по земята. Само за ваша информация - това, че пишете изреченията с големи букви не означава, че сте непременно права. Още нещо - поне половината от циганите в България са християни, така че трудно биха могли да ви наричат "гяур", независимо от вашата фантазия по темата.
Напротив - виждал съм прекалено много села тормозени от роми. Но знаете ли какво - аз не съм амеба, за да реагирам първосигнално. Знам, че когато има такъв проблем за него не са виновни циганите, а държавата, нашата съвършено чиста българска държава, която е абдикирала от своите отговорности. Няма да решите проблемите с побой над цигани. Ще ги решите, когато потърсите начин държавата да стане различна. Но, не, вие сте опиянена от идеята, че те ви мразят. Не ви преча да вярвате в това. Други вярват, че Феята на зъбчетата е истинска. Просто не ни натрапвайте фобиите си. Циганите са част от българската държава. Не можете да ги заличите с лека ръка. А и не трябва.

Anonymous said...

Господин Симов...след 89-та година,група цигани се заселиха в нашето село.Тези цигани,построиха палати,тероризират цялото село,стрелят безнаказано и когато извикаш полицаите,те не идват! Аз господин Симов съм отвличана от циганин и мога да ви кажа,че циганите ни мразят,повече от македонците!Същият циганин уби едно дете и сгази 2 жени.Години стоеше ненаказан за всичко това...в един прекрасен ден,преби кмета на селото и той тръгна по медии за да се раздуха всичко.В последствие се оказа ,че въпросния циганин има депутатски имунитет.С този циганин,бяха всички други цигани,които тероризираха съвсем умишлено селото.След 2004-та година го вкараха за 1г в затвора и сега отново е на свобода! Вие господин Симов си пишете ей така,без да сте наясно с реалния живот.Не българите се вдигнаха с брадви и ножове преди 1година в Овча купел...не българи сгазиха оня ден циганин.Така,че не ми говорете вашите журналистически измислици и престанете да промивате мозъците на невежите хора,защото достатъчно са промити!

Anonymous said...

Ето това е действителността ,а не вашите порнографски писания :

http://www.blitz.bg/news/article/118884

http://www.youtube.com/watch?v=e2d0LRbHzgY&feature=related

Alex Simov said...

Госпожо Стоичкова, не виждам смисъл да споря с вас. Никога няма да отрека, че престъпленията извършени от цигани са факт. Има много такива. Хората страдат от тях. Но пък и никога няма да приема да слагате всички представители на един етнос под общ знаменател. Това освен, че е върховна глупост е и морално престъпление. Защото, ако циганите са толкова зловещи, колкото вие ги описвате и имат таен план за унищожението на българите, вие с какво сте по-различна от тях след като одобрявате унищожението на всички цигани.
Но много искам да ви попитам. Колко банки са източени от цигани? Колко от известните мутри са цигани? Циганите ли окрадоха предприятията? Те ли извършиха приватизацията? Те ли правиха сделки с дълга? Вие май сте страшно нетолератна към циганите, но сте изключително толерантна към българската престъпност. Или може би българите не правят престъпления?