Thursday, November 01, 2012

Вицеимператорът на оазиса




„България е оазис на организирана престъпност и на лица, които се занимават с престъпна дейност”.

Това размазващо послание не дойде от някой от ядосаните лидери на опозицията. Не изскочи от коварна стенограма на „Уикилийкс” или от дипломатическите рапорти на поредния американски посланик. Не се появи като анонимен донос из мрежата на някой от хилядите конспиратори на свободна практика. Съвсем не.
Тази разтърсваща изповед дойде лично от господин Шест (вече Пет) апартамента, вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов. Този продукт на неговата мозъчна дейност обиколи социалните мрежи по-бързо отколкото дори Бойко Борисов би успял да каже: „Станишев е виновен за урагана Санди”.


Това обаче е Цветан Цветанов, човекът, който всеки ден изнасилва българския език по безподобен начин. Очевидно е, че неговата идея е била да каже нещо съвсем друго, просто РАМ-паметта на мозъка му не достигнала, за да превключи на правилния сървър на съзнанието си. Очевидно близката дружба с Веселин Маринов е пагубна за мрежовата връзка мозък-уста и в резултат на това скапване се сдобихме с поредния шедьовър на полицейската мисъл у нас. България е оазис на организираната престъпност.



С тази своя мисъл Цветанов влиза в културно противоречие с хита на МВР, който бе написан по негова поръчка. Нека да припомним - там с възторг и много пот лирическият герой виеше от кеф:


Ако някое продажно братство
граби от народното богатство,
истината днес е само тази -
родната полиция ме пази.


Какво се оказа обаче – вместо да родната полиция да пази, тя май полива оазиса, за да й е прохладно на организираната престъпност и да може да си почива добре от тежката работа. Ако в Япония в началото на четвъртата година от мандата си един министър обяви, че страната му е оазис за престъпността, след това изявление щеше да му остане един-единствен изход – оставка чрез харакири.
Е, ние тук сме в България – очевидно е, че с Цветанов няма да се случи абсолютно нищо. Най-много Бойко Борисов да му плесне един зад врата защо издава най-класифицираната информация на кабинета.
Родната полиция у нас не пази. Тя варди оазиса, за да не наруши съня на престъпните босове.



Всъщност в изявлението на Цветанов можем да открием много по-дълбок пласт. От Корана знаем, че идиотите са любимци на Аллах и много често говорят с гласа Му, така че вицепремиерът всъщност разкри много по-дълбоки пластове на управлението. Цялата власт е една криминална групировка и организирана престъпност. Само една власт може да поддържа такъв оазис в стабилност. Цветанов всъщност ни каза, че кабинетът е организирана престъпност в цялата й прелест. Той дори се похвали с това, защото всъщност репликата му беше сравнение за това как България е оазис, а целият друг свят неприятно място. Този оазис трябва да се поддържа, необходима е логистика, помощ, средства. Очевидно кабинетът е в дъното на оазиса.
Кабинетът сам е престъпността в страната.


Не е ли организирана престъпна групировка това да направиш филм за арестуването на един човек, да го наречеш „абсолютен престъпник”, а после той да бъде напълно оправдан?


Не е ли организирана престъпност това да лепнеш коварно, подло и кърваво престъпление на група горнооряховски доктори, а после те да бъдат напълно оправдани?


Не е ли организирана престъпност това да има запис на Бойко Борисов как пъди куките от склад на Мишо Бирата, защото бил поел ангажимент, разбираш ли?


Не е ли организирана престъпност това Мишо Бирата да умре няколко месеца по-късно в разцвета на своите сили и здраве?


Не е ли организирана престъпност това да сковеш в полицейски ботуши изборите и да пребиваш всеки кандидат, който не иска да целуне ръката на местния гаулайтер на ГЕРБ?


Не е ли организирана престъпна група това да изхарчиш фискалния резерв до възможния минимум и да твърдиш, че Тройната коалиция е виновна за това?


Не е ли организирана престъпност това да държиш четири години хората със замразени доходи, докато богатите приятелчета на ГЕРБ натрупаха гуши сравними с шкембето на Вежди Рашидов?


Не е ли оазис за организираната престъпност мястото, където кабинетът постоянно се кани на корупцията, а нито един корумпиран не е отишъл в затвора?


Не е ли организирана престъпност това да се да направиш опит за геноцид над всички българи като вдигнеш до небето цените на лекарствата, а за бонус се опиташ да им увеличиш пенсионната възраст?


Не е ли организирана престъпност това културният министър да признае, че има хора, които се мазнят на премиера и просперират в управленските върхове?


Не е ли организирана криминална групировка тази, която има начело един човек с минало тъмно като душата на зъл магьосник от „Хари Потър”?


Не е ли организирана престъпност това да нацвъкаш държавата със злобни калинки, а после да театралничиш, когато страна губи пари, дави се в наводнения или страда при земетресения?


Не е ли организирана престъпност това да обещаеш пари на един пострадал град, а после да им показваш средни пръсти по медиите?
  

Не е ли организирана престъпност това да набуташ в Конституционния съд една корумпирана магистратка, а после да мигаш виновно с очи пред Европа и да казваш, че си недоволен от ЕК, защото комисията всявала слухове в България?


Не е ли организирана престъпност системно да тровиш въздуха на хората с дежурни медии, верни слуги, които се правят на коментатори и с оръжието за масово поразяване Николай Бареков?


Не е ли организирана престъпност това да откраднеш въпроса за референдум на хората и да поставиш свой на негово място? Че това е отвличане, кражба и убийство на демокрацията едновременно.



Така се живее в оазиса.
С много въпроси и малко отговори.
А, да, и с Веселин Маринов също.
Той като нищо ще напише песен за това как приятелят му Цветан е станал вицеимператор на оазиса.


Нашият оазис ме пази.

No comments: