Thursday, February 28, 2013

Битката срещу псевдогражданите




От бунта на гражданите не вдигна кръвно единствено и само Бойко Борисов. Май част от олигархията в България също се стресна, че огромното количество недоволни по улиците вече не искат да плащат сметката за тяхното тъмно, незаконно и позорно забогатяване. И заради това моментало започна опитът за подмяна.

Схемата за това е изпитана. 
Почваш да предстяваш за граждани втръсналите до ужас телевизионни муцуни, които винаги са се въртяли около политиката, но са имали достатъчно мозък да се представят за експерти. Точно този опит за подмяна прави днес президентът Росен Плевнелиев. Наблъска Обществения съвет към бъдещото служебно правителство с преддставители на едрия капитал, и добре платени десни икономисти и анализатори. 
За пореден път марионетките трябва да подменят свободно мислещите.

И какво сега - за глас на гражданите ще се представят икономисти, които с блеснал поглед поздравяваха Дянков, че е замразил доходите? 
За представители на улицата ще минават тези с много пари, където чакаха на дълга опашка да получат шанса да се ръкуват с Бойко Борисов.
Май ще се окаже, че ще има нужда от нов бунт - бунтът на гражданите срещу псевдогражданите. 
Бунтът срещу десетките фондацийки, платени с чужди пари, които са задръстили неправителствения сектор и действат като фабрики за високотоксична идеологическа отрова. Както и срещу едрия капитал, за който не е трудно да се сетим чии интереси ще защитава. Те се опитват да узурпират отново политическото пространство, за да свършат своята черна мисия.
Защото проблем има не само в политическия елит. 
България е задръстена с псевдограждани, които винаги са готови да обслужват корпоративни интереси. 
И не искат да спрат да го правят.
Битката срещу тях обаче все още предстои.

No comments: