Thursday, February 07, 2013

Да те цитира "Хизбула"...




Главният прокурор Сотир Цацаров вчера каза нещо, което 99 процента от българите откровено мислят - че обявяването на "Хизбула" като извършител на атентата в Бургас е политическо действие. Делото по случая не е довършено, обвинението още не може да каже нищо със сигурност, във версията "Хизбула" има пробойни с размера на магистрала "Люлин", така че посочването с пръст на виновник е замесване в голямата политика, но без достатъчна подготовка. Подобен смешен начин на поведение вече оказа, а ще оказва и за в бъдеще чудовищно влияние върху българската политика, защото я тласка в изключително сложна и непредвидима посока.

Не само думите на Цацаров потвърждават подозрения. Изключително подозрителният синхрон в това повечето медии да изведат като някаква новина факта, че "Хизбула" цитират на сайта си дума на Сергей Станишев също води към заключението, че в случая си имаме работа основно с политика. Думите на Станишев се споделят от повечето българи, това, че "Хизбула" са ги цитирали не е някаква особена новина, нито пък показва, че лидерът на ПЕС подкрепя терористите. Но замесването на всичко това в токсичен медиен коктейл тук, показва, че цялата ситуация излиза от полето на експертността и става острополитическа и тревожна.
Самият опит да се измести фокуса от националното предателство, което извърши кабинета на ГЕРБ към това, че думите на Станишев са били цитирани на сайт издава страх, подмяна и опит за прикриване на следи. А това също е характерен признак за това, че се намираме насред политика, а не сред висши юридически дебати за вина.

И това е най-голямото престъпление на ГЕРБ, че допуснаха политиката да вземе връх над истината. В името на някакъв дребен интерес, те се отказаха да търсят истинския виновник за атентата, а решиха да получат печалба от геополитическата жътва, която предстои. И след като сме в политическа ситуация всеки трябва да има правото да каже, че ГЕРБ излъгаха българския народ.
И го натикаха в блатото.
Нека "Хизбула" да цитира това, колкото си иска.

No comments: