Wednesday, April 18, 2018

Цветановщината е скъпо удоволствие



Еволюцията на "МВР пикчърс" е покъртителна. 
Спомняте ли си как започнаха през 2010 - с аматьорски филми на това как арестуват Алексей Петров в къщата му, а малко преди това просваха Николай Цонев по колене, а прокурор му ревеше в лицето: "Ти си абсолютен престъпник".
Днес ни разиграваха абсолютно същата сценка, но като брутално риалити с психарски елементи. Нямам никакво отношение към кметицата на "Младост", но да държиш един арестант 5 часа на улицата има толкова общо със справедливостта и правото, колкото порнофилмите с церемонията по наградите "Оскар". Това беше цинична показност и то "случайно" проявена към единственият кмет в столицата, който е независим. Не оценявам качествата на Десислава Иванчева, защото нямам представа за тях. Но действията на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобити имоти минаха всички морални граници и категории. При това версията за подкупа така и не бе потвърдена официално. Интересно откъде ли всички медии и Антон Тодоров изведнъж я получиха, а? Дори и да приемем, че тя е съгрешила, това, което направиха властите с нея е арогантно и ни връща насред една цветановщина, която мислех, че сме преодолели като срамно венерическо заболяване.
Да ви припомня ли какво се случи с героите на дебюта на "МВР пикчърс" - делото "Октопод" е брутално зациклило в безвремието, а Николай Цонев осъди държавата в Страсбург. Не знам защо, но ми се струва, че заради това отношение, заради това изнасилване на понятията за справедливост, заради тази показна акция за която знаеха всички медии, ще бръкнат в джоба ни дълбоко. Защото подобна цветановщина винаги излиза скъпо. 
Винаги.

No comments: